MS NEDİR haberleri sayfasında MS NEDİR hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 246 MS NEDİR haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Beyindeki ya da omurilikte yer alan sinir hücrelerinin veya nadiren beyindeki sinir hücrelerinin hasar görmesi ile Multipl Skleroz yani kısa adı ile MS hastalığı ortaya çıkıyor. MS hastalığının çoğu zaman akut atak olarak adlandırılan ani ataklar şeklinde başladığını belirten uzmanlar; hastalığın tedavisi süresince çok sıcak havalardan, ortamlardan ve aşırı egzersizlerden kaçınılması gerektiğine dikkat çekiyor. Peki MS belirtileri nelerdir, nasıl tedavi edilir? MS hastalarının dikkat etmesi gerekenler...
#MS BelirtileriÜnlü şarkıcı Murat Boz'un kuzeni Berrin Boz MS hastalığı nedeniyle vefat etti. Kuzenin vefat haberini veren Murat Boz, MS hastalığından bahsederken ‘Çok kötü bir hastalık, Allah düşman başına vermesin. Daha fazla bir şey diyemeyeceğim’ ifadelerini kullandı. Medyada yer alan haberler ardından MS hastalığının detayları bir kez daha gündem oldu. Peki, MS hastalığı nedir, belirtileri neler?
#MS NedirSerdar Ortaç, ilerleyen MS hastalığıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 'Parmaklarım kilitleniyor, ayaklarım tutmuyor' diyerek hastalığının zorluğunu anlatan Serdar Ortaç’ın sözleri ardından MS hastalığı yeniden gündeme geldi. Peki MS hastalığı nedir?
#Ms NedirPek çok sanatçının da yakalandığı MS (Multipl skleroz) hastalığının detayları merak ediliyor. Dünya üzerinde yüz binlerce MS hastası bulunuyor. Hastalık genellikle 20 ile 50’li yaşlar arasında kendini gösteriyor. Peki MS hastalığı (Multipl skleroz) nedir?
#Ms NedirBeyindeki ya da omurilikte yer alan sinir hücrelerinin veya nadiren beyindeki sinir hücrelerinin hasar görmesi ile Multipl Skleroz yani kısa adı ile MS hastalığı ortaya çıkıyor. MS hastalığının çoğu zaman akut atak olarak adlandırılan ani ataklar şeklinde başladığını belirten uzmanlar; hastalığın tedavisi süresince çok sıcak havalardan, ortamlardan ve aşırı egzersizlerden kaçınılması gerektiğine dikkat çekiyor. Peki MS belirtileri nelerdir, nasıl tedavi edilir? MS hastalarının dikkat etmesi gerekenler...
#MS BelirtileriÜnlü şarkıcı Murat Boz'un kuzeni Berrin Boz MS hastalığı nedeniyle vefat etti. Kuzenin vefat haberini veren Murat Boz, MS hastalığından bahsederken ‘Çok kötü bir hastalık, Allah düşman başına vermesin. Daha fazla bir şey diyemeyeceğim’ ifadelerini kullandı. Medyada yer alan haberler ardından MS hastalığının detayları bir kez daha gündem oldu. Peki, MS hastalığı nedir, belirtileri neler?
#MS NedirSinir sistemindeki kronik bir hastalık olan MS, beyin ve optik sinirleri etkiliyor. Birçok belirtiyle ortaya çıkabiliyor, peki tedavi edilebiliyor mu? Ağrı, Beyin, Sinir Hastalıkları ve Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu, MS hastalığı ve ameliyatsız tedavi yöntemleri hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
#EbeveynsaglikHastalığın Tanımı: Multiple Skleroz ya da bilinen adı ile “MS” merkezi sinir sisteminin genellikle yineleyici kronik bir hastalığıdır. Merkezi sinir sistemi beyin ve omurilikten oluşur. Birçok faktör ile gelişen bağışıklık sisteminin sinirlerin özellikle miyelin denilen kılıf kısmına saldırması ve bu sebeple oluşan plakların yerleştiği beyin veya omurilik bölgesine göre şikayetlere neden olan Dünya’da yaklaşık 4-5 milyon ülkemizde ise 40-50 bin kişinin etkilendiği bir hastalıktır.
#Multiple SklerozSerdar Ortaç, ilerleyen MS hastalığıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 'Parmaklarım kilitleniyor, ayaklarım tutmuyor' diyerek hastalığının zorluğunu anlatan Serdar Ortaç’ın sözleri ardından MS hastalığı yeniden gündeme geldi. Peki MS hastalığı nedir?
#Ms NedirPek çok sanatçının da yakalandığı MS (Multipl skleroz) hastalığının detayları merak ediliyor. Dünya üzerinde yüz binlerce MS hastası bulunuyor. Hastalık genellikle 20 ile 50’li yaşlar arasında kendini gösteriyor. Peki MS hastalığı (Multipl skleroz) nedir?
#Ms NedirSağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.
Avustralya'da yaşayan ve 59 yaşındayken nadir görülen bir demans teşhisi konan Suzan Adler'ın kızı Daily Mail’e annesine teşhis konmadan önce davranışlarında gözlemlediği değişimi ve tüm bu süreçte yaşadıklarını anlattı. Takıntı derecesinde düzenli olan annesi mutfak eşyalarını yanlış yerlere koyuyordu. Aşırı hassas ve alıngan olmaya başladı, araba kullanırken zorlanıyor, ev içinde mesafeleri ayarlayamadığı için eşyaşara çarpıyor ve kırıyordu. Sonunda doktorlar kadına 'Posterior kortikal atrofi' teşhisi koydu
#DemansABD’li aktris Christina Applegate, üç sene önce MS (Multipl skleroz) hastalığına yakalandığını duyurmuştu. Hastalıkla mücadelesi devam eden ünlü ismin 13 yaşındaki kızı Sadie Grace, annesinin podcast programına katılarak kendisine postural ortostatik taşikardi sendromu (POTS) teşhisi konduğunu açıkladı. Peki postural ortostatik taşikardi sendromu nedir? Gençleri mi hedef alıyor? İşte detaylar…
#Sağlıkİnsanların uzun yaşamasına, mutlu olmasına veya hormonlarının düzenli çalışmasına katkı sağlayan bakteriler üzerine araştırmalar yapan Ali Rıza Akın bilim dünyasında ‘bakterilere fısıldayan adam’ olarak biliniyor. Mikrobiyota alanında çalışan sayılı biliminsanından biri olan Akın, bakteri çeşitliliğinin önemini hatırlatıyor: “Bağırsaklarımızda çeşitlilik istiyoruz ama makarnanın üzerinde, iskenderde, mantıda, cacıkta her gün yoğurt yiyoruz. Bu da bağırsaklarımızdaki bakterilerin çeşitliliğini azaltıyor.”
#Hazan Aköz IşıkSerdar Ortaç, dillere pelesenk olmuş şarkılarıyla yetenekli bir sanatçı. Bana göre duygularımızın psikoterapisti. Benim de 20 yıllık canım dostum ve şu an psikoterapistliğini yaptığım danışanım. Aslında ben mi Serdar’a psikoterapi yapıyorum, o mu bana yapıyor tartışılır. Çünkü ne zaman hadi bir psikoterapi seansı yapalım desek ya şarkı sözü yazıyoruz ya da televizyon formatı! Ben onu çok yakından tanıyorum. Ama son zamanlarda söylemlerinin yanlış anlaşıldığını düşünüyorum. O nedenle kendisiyle özel bir röportaj yapmak istedim. Ve bir insanı en iyi annesi anlatır diyerek sevgili Nesrin Ortaç’ı da davet ettim. İşte Serdar Ortaç’ın bilinmeyenleri...
#Serdar OrtaçSerdar Ortaç'ın da hastalığı olarak bilinen MS Hastalığı, genellikle kuzey ülkelerinde daha fazla görülmektedir. 100 binde 2 ila 200 arasında görülme sıklığı bulunan MS Hastalığı, beyin ve omuriliği olumsuz yönde etkilediği için gençlerde özürlülüğe yol açabilmektedir. Peki, MS Hastalığı tam olarak nedir ve belirtileri nelerdir? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#Serdar Ortaç200 bin çocuktan birinde görülen nadir bir hastalık olan Langerhans hücreli histiyositoz (LCH), George’u henüz iki yaşındayken buldu. Uzun süreli tedavilerin ardından hastalığı nükseden küçük çocuk, annesinin karaciğerinin bir kısmını bağışlaması sayesinde hayatta kaldı. İşte bir anne ve oğlunun mutlu sonla biten hayata tutunma hikayesi…
#Langerhans Hücreli Histiyositoz200 bin çocuktan birinde görülen nadir bir hastalık olan Langerhans hücreli histiyositoz (LCH), George’u henüz iki yaşındayken buldu. Uzun süreli tedavilerin ardından hastalığı nükseden küçük çocuk, annesinin karaciğerinin bir kısmını bağışlaması sayesinde hayatta kaldı. İşte bir anne ve oğlunun mutlu sonla biten hayata tutunma hikayesi…
#Langerhans Hücreli HistiyositozSon yıllarda küçük çocuklara yönelik ambalajlı gıdalar oldukça popüler hale geldi. Bu ürünler bebeği beslemek için bir kaba ihtiyaç duymadan ve hareket halindeyken tüketim kolaylığına sahip olduğu için bazı ebeveynler tarafından tercih ediliyor. Ancak ABD’de 20'den fazla çocuğun sıkılabilir ambalajlı elma püresine bağlı olarak kurşun zehirlenmesine maruz kaldığı haberi birçok aileyi endişelendirdi.
#SağlıkABD’de 20'den fazla çocuğun sıkılabilir ambalajlı elma püresine bağlı olarak kurşun zehirlenmesine maruz kaldığı haberi birçok aileyi endişelendirdi. ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), ülkede küçük çocuklar için meyve püresi üreten üç markanın ürünlerini, tehlikeli düzeyde kurşun içerebileceği gerekçesiyle toplatma kararı aldı. Peki bu ürünlerde tespit edilen kurşunun kaynağı ne olabilir? Uzun süreli kurşun maruziyetinin olası zararları nedir? Kurşuna maruz kalmanın en yaygın kaynakları nelerdir? İşte 11 soruda kurşun zehirlenmesi dosyası...
#Sağlık