Güncelleme Tarihi:
SORU
 4 aylık evlıyım ılk evlendıgımde sıstırıt oldum o zamandan berı korunmuyorum neden cocugum olmuyor.evlenmeden once yumurtalıklarıma baktırmıştım dogurgan yapınız var demıştı şimdı nıye olmuyor pekı
CEVAP
Yeni evli çiftlerde bir seneye kadar normal yöntemler ile çocucuk sahibi olunmaya çalışılmalıdır. Bir yıldan sonra hala çocuk sahibi olunamıyor ise dha ileri araştırmalara ihtiyaç duyulmaktadar. Uygun olab bir uzmana danışarak gerekli tetkileri yaptırmak olacaktır.
SORU
son 5 aydır iş ile ilgili promlemler yaşıyorum çok sıkıntılı dönem geçiriyorum son zamanlarda konuşurken kullandıgım cümleleri ve konuştugum konuyu unutuyorum korkunç bır unutkanlık yaşıyorum ne yapmam gerekiyor lütfen
CEVAP
Çok yoğun ve sıkıtılı durumlarda bu tarz şikayetler olabilir.Kendinizi çok yorgun hissediyor iseniz işlerinize bir süre ara vermeniz faydalı olacaktır.Çok rahatsız edici bir unutkanlık problemi yaşıyor iseniz bir uzmandan yardım istemeniz uygun olacaktır.
SORU
Merhaba iyigünler benim annem 43 yaşında ve 3.5 ay önce safra kesesi ameliyatı oldu ve ondan sonra ateş basmaları uykusuzluk ve halsizlik gibi şikayetler ortaya çıktı ayrıca mide rahatsızıda.bu şikayetlerin geçirmiş olduğu ameliyatla bir ilgisi varmı ne tavsiye edersiniz iyigünler.
CEVAP
Belirtiler menapoz dönemine yaklaşıldığını düşündürmekte ama kesin bir şey söyleyebilmek için bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanı değerlendirmesi faydalı olacaktır.Mide rahatsızlıklarıda artık bir çok insanda mevcur geçirdiği operasyona bağlamak çok doğru olmayacaktır.
SORU
ms hastaligi hakkinda bilgiverebilirmisiniz tesekkur ederim
CEVAP
MS NEDÄ°R ?
Multipl Skleroz (MS) beyinde ve omurilikte, mesajları taşıyan sinir telleri etrafındaki koruyucu kılıfın (miyelin kılıfı) hastalığıdır. Kılıfın hasar gördüğü yerlerde sertleşmiş dokular (skleroz) yer almaktadır. Bu sertleşmiş alana da plak denir. Bu plaklar, sinir sistemi içinde pek çok yerde oluşabilir ve sinirler boyunca mesajların iletilmesini engelleyebilir. Multipl Skleroz günlük hayatta ve hayatınızın sonuna kadar sizinle birlikte olacak bir rahatsızlıktır. Eğer şu an fiziksel bir engeliniz yoksa , ya da çok azsa yaşam tarzınız ve aile hayatınız pek değişmeyebilir. Diğer bir yandan hastalığa karşı yeniden yapılanmak ve hastalığın potansiyel etkisi MS'li birey ve ailesi için büyük bir sorun olabilir. Bu tamamen yaşadığınız belirtilere ve kendinizi nasıl hissettiğinize bağlıdır. Belirtiler devamlı olabilir ya da değişik zamanlarda ortaya çıkabilir. Belirtilerin şiddeti çoğunlukla MS'in hayatınızı ne derece etkileyeceğini belirler.
SORU
Iki seneden beridir depresyonda oldugumu vede hicbir ilac kullanmadigimi söylemek istiyorum.Fakat herzaman kötu degilim ara sira umutsuzluk ve mutsuzluk bide basarisizlik oldugumu dusunup rahatsiz oluyorum.Bide uykum zaman zaman cok duzensiz.Yataga girdigimde en ufak detaylara bile takilip uykumu kaciriyorum.Ne tavsiye ediyorsunuz.
CEVAP
Bu şikayetleriniz için bie uzmandan yardım almanız uygun olacaktır.
 Â
SORU
ilişkiye girdiğim kişide hepatit b çıktı.doktoru sana bundan sonra hepatit bulaşmaz sendende kimseye bulaşmaz demiş.böyle birşey olabilirmi.ne yapmam gerekiyor.teşekkür ederim.
CEVAP
Hepatit B hastalığı bulaşıcı bir hastalıktır.Kan , vücut sıvıları ve cinsel yönle bulaşabilir. Bir uzmana başvurarak kan tahlili yaptırmanız uygun olacaktır.
 Â
SORU
bir hastada fibromiyoloji hastaligi oldugu nasil anlasilir ve tedavi icin en iyi yol nedir.Tesekkur ederim.
CEVAP
Çok sayıda farklı belirtinin FM' de bulunmasının bir çok hastalıkla karışmasına sebep olduğunu söylemiştik. Bu yüzden bu yakınmaları;
a) Her hastada daima birlikte görülen,
b) FM'de sık rastlanılan bulgular,
c) FM hastalarında zaman zaman bulunan (eşlik eden) sorunlar
olmak üzere üç bölüm hainde gruplandırmamız gerekir.
A) Daima Birlikte Görülen Hastalık Belirtileri
Yaygın vücut ağrısı ve sızılar:
Vücudun hem sağ hem sol yarısında göbekten hem yukarıda hem aşağıda ayrıca omurganın çevresinde kısaca " tepeden tırnağa" vücudun her yerinde ağrı ve sızı görülmesine " YAYGIN VÜCUT AĞRISI" denir. Bu ağrı derinde, sanki yanma veya adalelerin burkulması şeklinde hissedilir.
Hassas noktaların mevcudiyeti:                                                                                                                     Vücudun çeşitli bölgelerinde 18 simetrik hassas nokta bulunur. Bunların yerleri (çift) şöyledir.
1 - Başın artkafa bölgesinde (1-2)
2 - Boyunun ön ve alt bölgesinde (3-4)
3 - Sırtdaki trapez kasın ortasında (5-6)
4 - Kürek kemiği çıkıntısında (7-8)
5 - 2. kaburganın öne uzantısında (9-10)
6 - Dirsek dış yanında (11-12)Â
7 - Uyluk üstü ve dış yanında (13-14)
8 - Kalçanın üst, dış yanında (15-16)
9 - Dizlerin iç yan kısmında (17-18)Â
Â
Â
SORU
27 yaşındayım. 3 ay önce kaşıntı ve yüzde oluşan ödemler sonucu hastaneye gittim. ve kronik ürtiker teşhisi kondu. yapılan kan, idrar ve allerji testleri temiz çıktı. nedenin ne olduğu bulunamadı. şu an antihistaminik ilaç kullanıyorum. doktorum gerekirse kortizon tedavisine başlanabileceğini söyledi. bunun ne gibi zararları vardır? ve bu tedaviye hangi aşamada başlanmalıdır?
CEVAP
Antihistaminik tedavinin allerjik reaksiyonu ve ödemi çözmeye yetmediği durumlarda Düşük dozda kortizon kullanılabilir ama kısa sürelidir. Bundan dolayı önemli bir sakıncası yoktur.
SORU
kulak zarı amelyatlarında başarı yüzdesi nedir .riskler nelerdir.En iyi şartlarda başarılı bir ameliyat için hangi hastaneleri tavsiye edersiniz.
CEVAP
Kulak Burun Boğaz uzmanı olarak sizi takip eden doktorunuzun önereceği bir hastanede ameliyat olmanız uygun olacaktır. Operasyonun başarısı yapılacak olan operasyona bağlıdır.
   Â
SORU
ayın 20-21'i gibi adet görüyorum,ağustos ayında izin zamanım malesef o günlere geliyor ve tatile çıkacağım acaba geciktirici hapları nasıl kullanabilirim ve önerebileceğiniz bir hap var mı teşekkür ederim.
CEVAP
O tarz hormon ihtiva eden ilaçların bir uzman kontrolunde ve tevsiyesi ile kullanılması uygun olacaktır.
 Â