“Günümüzde teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte, yapay zeka ve robotik gibi alanlar hayatımızın her alanında etkili olmaya başladı. Bu değişim ve gelişimle birlikte, geleceğin bireylerini yetiştirmek için eğitim sistemimizin de değişmesi ve adapte olması gerekiyor. Bu noktada, çocuklar için felsefe eğitiminin önemi ve değeri giderek artar.”
#Bayburt ÜniversitesiDünyanın neresinde ve hangi kültür havzasında olursa olsun, çocukların eğitimi öteden beri en önemli ve öncelikli konular arasında yer alıyor. Bu duyarlılık, günümüze doğru gelindiğinde bilgi ve teknolojinin gelişimi, aynı zamanda uzmanlaşmaya bağlı olarak daha da gelişiyor Modern eğitimin en çok üzerinde odaklandığı hususlardan biri, belki en önemlisi, bireyin zihinsel yeterliği çerçevesinde düşünme becerileri (eleştirel, yansıtıcı, yaratıcı düşünme), kişisel tatmin ve verimliliğin artırılması konusu.
#ÇocuklardaHer şey denemenin konusu olabilir. Türk edebiyatına deneme türü, batı edebiyatlarının etkisiyle Tanzimat'tan sonra girmiş ve Cumhuriyet'ten sonra gelişmiştir. Türkiye'de deneme türünün en ünlü ismi Nurullah Ataç'tır. Denemeleri Türk Dili, Varlık, Yedi gün, Ülkü, Seçilmiş Hikayeler dergilerindedir. Peki, deneme nedir? Deneme türünün ilk temsilcisi kimdir?
#Deneme Nedir?Galatasaray Lisesi’nin tarihçesi 1481 yılında Sultan II. Beyazıd tarafından kurulan “Galata Sarayı Ocağı”na uzanıyor. 1868’de “Mekteb-i Sultani” adıyla, Fransa’daki liselere denk bir kurum olarak eğitim vermeye başlandı. 1924’te Galatasaray Lisesi adını alarak, Cumhuriyet devrimleri doğrultusunda eğitime devam edildi.
#Galatasaray LisesiOkullardaki tarih kitaplarında 16. yy’da Osmanlı’nın başına açtığı dertlerle anılan, Çaldıran’da Yavuz Sultan Selim karşısında yenilgisi coşkuyla anlatılan Şah İsmail, edebi kişiliğiyle yeniden keşfediliyor. Hatayi mahlasıyla yazdığı deyişler ve eserleri üzerine incelemeler son 10 yılda birbiri ardına yayımlanmaya başladı.