Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gözler Büyük Marmara Depremine çevrildi. Bursa AFAD afet raporunda Bursa'nın depremselliği ile ilgili öne çıkan veriler dikkat çekti. Raporda il genelinde 6 olarak bilinen aktif fay sayısının 14 olarak belirtilmesi dikkat çekti. Ayrıca rapora göre, 650 bin konutun olduğu Bursa'da 2004 yılı öncesine ait riskli 200 bin bina bulunuyor.
#BursaAzerbaycan’ın kuzeyindeki Büyük Kafkas Dağları’nın eteklerinde kurulmuş kadim şehir Zakatala’ya televizyon çekimleri için gittiğimde dedemi hatırladım. Cevizi, fındığı ve kestanesiyle meşhur tarihi Car Köyü’nde tanıştığım İbrahim Cingözzade, “Biz Türküz” deyip gülerken, dedeme ne kadar çok benzediğini fark ettim.
#Azerbaycanİstanbul’da Unkapanı’ndan Bozdoğan (Valens) Su Kemeri’ne çıkarken hemen sağ tarafta, Kadınlar Pazarı veya İtfaiye Çarşısı denen rengarenk bir bölge var. Küçük Siirt diye de isimlendirilen bu meydanın bir gün gelip de Siirt maceramın başlangıç noktası olacağına hayatta inanmazdım. Meydanda lezzetli büryan kebabı ve meşhur perde pilavı servisi yapan restoranlar, envai çeşit peynir, zeytin ve bal satan bakkallar var. Ortam çok keyifli, burada yapılan sıcak sohbetler bir harita açıp Siirt’e gitme kararı vermeme sebep oldu.
1958’de Denizli’nin yüksek rakımlı Güney İlçesi’nde, bir aile şaraphanesi olarak kurulan Pamukkale Şarapları, son yıllarda büyük bir atağa kalktı. 1993’e kadar ürettiği şarabı ağırlıklı olarak Ege ve Akdeniz’deki turistik tesislerde satan firma, şimdi milyonlarca litrelik üretim hacmine sahip.
Yaz sonunda "Medeniyetler Buluşması"nı izlemek için Antakya’ya gitmiştim. Savon Otel’deki kokteyl sırasında bir adamla karşılaştım. Suriyeli olan bu orta yaşlı beyefendinin adı Salih Ünlütürk’tü. Yayladağ sınırının Suriye tarafında Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı bölgede dünyaya gelmişti. Çok güzel Türkçe konuşuyordu.