Arkeologların 19'ncu yüzyılın sonlarında keşfettiği Antik Mısır mumyaları o günden bu yana merak uyandırıyor. Mumyalama işlemlerinden tabutlardaki süslemelere pek çok detay, mumyaların basit birer tarihi eserden fazlası olduğunu çok net bir biçimde ortaya koyuyor. Son olarak ABD'de yapılan bir keşif, 3.000 yıllık bir gizemi aydınlatırken mumyalama sürecine dair hiç bilmediğimiz detayları da gözler önüne serdi. İşte ayrıntılar...
#SeyahatDünyanın en çok ziyaret edilen şehirlerinden Londra, gezmeye doyamadığımız, her gelişimizde farklı bölgelerini ve hazinelerini keşfettiğimiz bir şehir. Bu yazıda, Londra’nın şehir merkezini, diğer “zone”ları dikkate almadan sadece “Zone 1”i bölgelere ayırarak inceleyeceğim. Bu bölgelerden Westminster – Piccadilly – Soho - Covent Garden’ı başka bir yazı vesilesiyle anlattığımdan sadece Trafalgar, Bloomsbury ve Knightsbridge’i anlatacağım.
#LONDRADünyanın en çok ziyaret edilen şehirlerinden Londra, gezmeye doyamadığımız, her gelişimizde farklı bölgelerini ve hazinelerini keşfettiğimiz bir şehir. Bu yazıda, Londra’nın şehir merkezini, diğer “zone”ları dikkate almadan sadece “Zone 1”i bölgelere ayırarak inceleyeceğim. Bu bölgelerden Westminster – Piccadilly – Soho - Covent Garden’ı başka bir yazı vesilesiyle anlattığımdan sadece Trafalgar, Bloomsbury ve Knightsbridge’i anlatacağım.
#Londra GezisiDünyanın çeşitli kesimlerindeki müzelerde başka ülkelere ait tarihi eserler sergilenmektedir.Bu yeni bir şey değildir.Yıllardır böyledir.Örneğin Londra’daki British Museum’da (İngiliz Müzesi) İngilizlerin Birleşik Krallık’ın sömürgelerinden veya başka ülkelerden alıp getirdikleri, daha doğrusu çalıp getirdikleri çok sayıda tarihi eserler vardır.
#AlmanyaSıcaklara teslim olduğumuz şu günlerde serin bir atmosferde geçmişin zenginliklerini keşfetmek, lahitler ve asırlık çınarların gölgesinde soluklanıp kahvenizi yudumlamak istiyorsanız İstanbul Arkeoloji Müzeleri’ne uğrayın. Depreme karşı önlem alınmadığı için kentin diğer müzeleriyle yok olması beklenen bu mücevher kutusuyla vedalaşın.
İngiltere'nin dünyaca ünlü British Museum'ı darboğazda. Ülkeye giriş yapan turist sayısındaki azalma gerekçe gösterilerek müzenin devletten aldığı yardım kısıtlanınca, British Museum yöneticileri bazı sergi bölümlerini kapatmaya, bazılarının da ziyaret saatlerini kısaltmaya karar verdi.
Antik Mısır dönemi mumyaları keşfedildikleri günden bu yana hep merak uyandırıyor. Mumyalama işleminin amacı genelde bedeni ölümden sonra korumak olarak biliniyor ancak İngiltere'de geçtiğimiz günlerde açılan bir serginin organizatörleri, bu ezberi bozan önemli tespitler ortaya koyuyor. İşte ayrıntılar...
#Antik Mısır MedeniyetiO kadar eski, o kadar sırlarla dolu ki Mısır’ın tarihi... Nerede başladığı bile kesin değil; kimileri 7 bin yıl öncesine dayandırıyor. Mumyaları, piramitleri, hiyeroglifleri, firavunları, Kleopatra’sıyla yüzlerce filme ve kitaba konu olan gizemlere bir göz atalım.
#GeziMısır binlerce yıllık görkemli tarihi, masalsı çölleri ve mercanlarla kaplı güzel deniziyle bir cazibe merkezi. Ülkeye Antik Mısır tarihini çok seven kızımla gittik. 4 günlük kısa Hurgada-Luksor-Krallar Vadisi gezisinden sonra duyduğum “Belgesellerde gördüğümden çok daha etkileyiciydi anne” cümlesi en büyük ödülüm oldu.
#HürriyetAspir çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Aspir çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği nasıl olur? Aspir çiçeği nerelerde yetişir ve ne gibi özellikleri vardır? Tüm soruların cevabını sizler için derledik.
#Aspir ÇiçeğiPandemi günlerinin stresini üzerinizden atmak ve 2.5 saatte rengârenk ve heyecanlı bir dünyanın içine girmek istemez misiniz? O zaman rotanızı Şarm El Şeyh olarak belirleyin. Sualtının renklerinden yemeklere, tarihten doğal güzelliklere… Kendinizi her an bir film setinde gibi hissedeceksiniz!
#YazarHayvanlar alemindeki canlıların bir çoğu sadece belli mevsimlerde ürer. Bu türlerin aksine insanlar, biyoloji biliminde “sürekli üreyenler” (continuous breeders) olarak isimlendirilen bir kategoriye mensuptur ve her mevsim cinsel ilişkiye girerek üreme potansiyeline sahiptir. Bununla birlikte insanların cinsel ilişki sıklıkları mevsimlere göre değişkenlik gösterir ve yaz aylarında en üst düzeye çıkar.
#Yaz AylarıSon yıllarda yapılan klinik araştırmalar, eskiden sadece kemikler için faydalı olduğu düşünülen D vitamininin, aslında genel vücut sağlığı açısından da son derece önemli bir madde olduğunu ortaya koymuştur. Bugün D vitamininin bağışıklığı artırdığı, sinir sistemini koruduğu, ruh durumunu iyileştirdiği ve hatta kanserli hücrelerin yayılımını önlediği bilinmektedir. Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Ege Can Şerefoğlu, D vitamini ve sperm kalitesi ilişkisini anlattı.
#Sperm KalitesiAntik dünyanın ağırlık merkezlerinden Luxor, Nil Nehri’nin kıyısına kurulu bir açık hava müzesi ve eşsiz bir zaman tüneli. Luxor’da Karnak ve Luxor tapınaklarının dışında çok büyük bir alanda bir tapınak bölgesi bulundu. Krallar Vadisi yolu üzerinde bulunan bu bölgede çalışmalar devam ediyor. Burada devasa büyüklükte sütunlar ve heykeller yer alıyor.
#Vodafone