Fas, pandemi sonrası dünya jet-set’inin akın ettiği destinasyonlardan. Özellikle Sahra Çölü’ndeki lüks çadır kampları en büyük ziyaret sebebi. İşte beyaz eldivenli garsonların servis sunduğu, çöl ortasında yağlıboya resim derslerinin verildiği çadır kamplara dair lüks dolu anekdotlar...
#FasNişantaşı’ndaki Noy, adı gibi ufak tefek, sevimli bir Tay restoranı. Mutfağın başında, Taylandlı annesinden öğrendiği lezzetleri geleneksel usulde pişiren Zeynep Hatipoğlu var. Karidesli otantik pad thai ve ev yapımı yeşil köriyle pişen dana kaburga menünün öne çıkan lezzetlerinden.
#Tayland MutfağıSakarya’nın Sapanca ilçesinde iki yatırımcı, daha önce yurtdışında deneyimledikleri ‘glamping’ tarzı konaklamayı ilçeye taşıdı. Lüks çadırların yatırımcıları, “Pandemiden sonra insanların tatil tercihlerinde glamping ön plana çıktı. İzole olmak isteyenlerin tatile ve lükse bakış açısı değişti” dedi.
#Gazetehaberleriİsviçre’nin küçük dağ kasabası, Avrupa yüksek sosyetesinin gözde kayak tatili mekânlarından. 1960’larda ünlüleri ağırlamaya başladı. Fiyatlar baş döndürse de kentin İsviçre atmosferi, karları, spor tutkunlarını büyüleyen pistleri eskisi kadar cazip. Bu nedenle St. Moritz çağa ayak uydurma telaşından uzak: Badrutt’s Palace’da hâlâ piyanistin çaldığı müzik eşliğinde şampanyalar yudumlanıyor, kübik görünümlü Kulm’un kapalı havuzlarında dağ manzarası eşliğinde yüzülüyor, dik yamacın başındaki Suvretta’nın 1970’lerden kalma dekorasyonu henüz yenilenmedi. Yine de herkes hayatından memnun.
#St MoritzDünyanın her yerinde oldukça ilginç oteller bulunuyor. Peru’daki dağda asılı kapsül oteller, ağaç evler, Finlandiya’daki iglo odalar ya da İsveç ve İzlanda’daki buz oteller... Bu sıra dışı oteller bölgeye gelen müşterilerin oldukça ilgisini çekiyor. Bu otellerden biri de Das Park Otel. İşte kullanılmayan kanalizasyon borularından oluşan Das Park Otel...
#OtelSonunda hayranı olduğum şair Pablo Neruda'nın yaşamına konuk oldum. Duvarlarına aşk kokusu ve şiir mısraları sinmiş üç evinden ikisini görmek sıra dışı bir duygu. Şili'nin başkenti Santiago'daki müze evlerde karşılaştığım en ilginç şey 'Isla Negra'da girişe yerleştirdiği teknenin direğine çektiği bayraklarla konuklarına verdiği mesaj ve denize olan tutkusuydu.
#NerudaÖzel yurtlar, yaşadığı ilden uzakta üniversite eğitimi için başka bir kentin yolunu tutan öğrenciler sayesinde büyük bir endüstriye dönüştü. Öğrenci kapmak için verdiği hizmetlere sinema salonu, havuz, Türk hamamı, fitness ve saunayı da ekleyen özel yurtlar, rekabeti "5 yıldıza" taşıyarak otellerle yarışır hale geldi. Verilen hizmetlerdeki artış fiyatlara da yansıdı, İstanbul'da bulunan özel yurtlarda konaklamanın aylık bedeli 5 bin 347 liraya kadar çıktı.
#YurtUzun ve çok katmanlı tarihe sahip bir başkent için fazla sayılabilecek kadar yenilik var Mexico City’de. Gökdelenler bambu gibi hızla artıyor. Neredeyse her hafta iddialı bir restoran, butik otel, gurme şarküteri açılıyor. Merkezde yeni yayalaştırılmış alanlar oluşturulması, yeni bir havaalanı inşa edilmesi planlanıyor. Sanat fuarı ZonaMaco ise uluslararası sanat piyasasının önemli duraklarından birine dönüştü.
#Mexico CitySEZONUN başlamasıyla birlikte bazı uyanık işletmeciler, tek yıldız kategorisine giremeyecek tesisleri bile, butik, 4 yıldızlı, hatta ‘de luxe’ diye pazarlanmaya çalışılıyor. Hatta, bu işletmelerin bazıları, sadece yıldız oyunlarıyla da yetinmeyip, başka tesislerin görsellerini internet sitelerine taşıyarak, kendi tesisleriymiş gibi gösterme yoluna bile gidebiliyor. Ancak bakanlık ve denetim kurumları işi sıkı tutarak bu işletmelerin planlarını boşa çıkardı.
#Otel- Dünyanın dört bir yanına özel donanımlı araç satan oto dizayn sektörü, yıllık 50 milyon dolar ihracat hedefliyor - HTA Başkanı Zorlu: "Yurt dışında oto dizayn sektörü Türkiye'deki kadar gelişmiş değil. Türkiye'deki oto dizayncılar uçak konforunda araçlar üretebilme kabiliyetine sahip. Dünyaya oto dizaynını Türkiye öğretti"