Mimarlık Fakültesi haberleri sayfasında Mimarlık Fakültesi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3972 Mimarlık Fakültesi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Fransa’da bulunan Rönesans Şatosu Chambord’un 500’üncü yılını kutlamak üzere organize edilen yarışmada, Türkiye’den bir vakıf üniversitesi de öne çıktı. Öğrenci ve öğretim üyelerinin birlikte hazırladığı proje, 1 Eylül’e kadar açık kalacak sergide, sanatseverlerle buluşacak. Şatonun geleceğine yönelik tasarımların yer aldığı sergide, biri Türkiye’den olmak üzere dünyadan toplam 18 mimarlık okulu temsil imkânı bulacak.
#MEF Üniversitesiİstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü, Studio-Sustain ve Tokyo Space Dance iş birliğiyle sıra dışı bir etkinlik gerçekleştirdi. 5 gün süren Fluid Objects/Akışkan Objeler atölyesinde Tetsuro Fukuhara ile öğrenciler, Japonya’ya has bir dans olan “Butoh”yu tanıdı.
#Üniversiteİstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde öğrenim gören 25 öğrenci, Kastamonu’nun Cide ilçesine bağlı Başköy’de 25 yıldır atıl durumda olan köy okulunu yeniliyor. Başköy ve civar köylerin ortak kullanım alanı olan okul, Endüstriyel Tasarım Bölümü’nden bu yıl mezun olan Mertcan Avcı’nın öncü olduğu gönüllü proje kapsamında, sosyal tesise dönüştürülerek bölge halkına geri kazandırıldı.
#Mimarlık FakültesiTürk Mühendis ve Mimarlar Birliği’nin (TMMB - Almanya) Frankfurt’taki yeni toplantısında ülkemizin geçmişte büyük yıkımlara neden olan depremleri gelecekte nasıl en az zararla atlatabileceği konusu ele alınacak. 7 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilecek etkinliğin konuğu İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Sinan Mert Şener olacak. Etkinlikle ilgili TMMB’nin yayımladığı davetiye şöyle:
#FrankfurtTrafik ve ulaşım sıkıntısı, Ankara’daki sorunların başında geliyor. Bu konuda ODTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden Prof. Dr. Osman Balaban’a sorun tespitlerini ve çözüm önerilerini sorduk.* Ankara’da özel araç bağımlılığı artıyor. * Yeni bağlantı yolları ile taşıyıcı-toplayıcı yollara ihtiyacı var. * Başta raylı sistemler olmak üzere toplu taşıma yatırımları da yapılarak kentin toplu taşıma sistemi geliştirilmeli. * Acilen Ulaşım Ana Planı yenilenmeli.
#AnkaraHacettepe Üniversitesi, plastik kullanımının olumsuz etkilerine dikkat çekmek için yerleşke içerisinde “Termos Kampanyası” başlattı. 15 kilogram plastik atığı toplayan ilk 400 öğrenciye termos bardak hediye edileceğini dile getiren Dr. Dilara Tüfekçioğlu, “Tabir i caizse yerleşkede plastik atık avcıları geziyor adeta” dedi.
#Hacettepe Üniversitesi Sürdürülebilir Yerleşkeler KoordinatörlüğüTürkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, bundan 86 yıl önce bugün hayata gözlerini yumdu. Her yıl rekor ziyaretçi sayısıyla artık bir anıt mezardan çok halkın Atatürk’e kavuşma alanına dönüşen Anıtkabir’in temeli de bundan 80 yıl önce bugünlerde atılmıştı… Ata’nın ebedi istirahatgâhını iki mimar, Emin Onat ve Orhan Arda tasarlamıştı. Anıtkabir’in mimari müellif vekili, Orhan Arda’nın oğlu yüksek mimar Ömer Arda ile buluştuk; Anıtkabir’in hikâyesini dinledik...
#AnıtkabirMiss Turkey 2024 birincisi kim oldu? Türkiye’nin en güzel kızlarının seçildiği Miss Turkey 2024 birincisi belli oldu. Berfu Yenenler, Selen Soyder, Gizem Karaca, Amine Gülşe ve Neşe Erbek gibi eski güzellerin jüri koltuğunda yer aldığı Miss Turkey 2024 birincisi İdil Bilgen oldu. 180 boyundaki kraliçe, ülkemizi Miss World'de temsil edecek.
#Miss Turkey 2024 Birincisi685 yıllık tarihi Köşk Medrese’nin restorasyonu devam ederken yapının yaklaşık 50 metre önüne ise 14 katlı bina yapıldı. Tarihçi yazar Mustafa Cingil, “Böyle özel bir medresenin hemen yanına, İstanbul’daki gökdelen siluetleri gibi dikilmesi vicdanları sızlatıyor” dedi.
#KayseriMiss Turkey 2024 finalistleri belli oldu. Binlerce başvuru arasından ön elemeyi geçen 130 güzel jüri karşısına çıktı ve zorlu değerlendirme sonucu ilk 20 belirlendi. Kraliçe adayları, 11 Eylül’de yapılacak final için kampa girdi. İşte Türkiye Güzeli olmak için yarışacak adaylar...
#Miss Turkey 2024MasterChef Çağlar'ın hayatı ve biyografisi izleyenlerin dikkatini çekiyor. Heyecanına hız kesmeden devam eden MasterChef Türkiye'de iddialı isimlerden olan Çağlar Azır, hazırladığı tabaklarla şeflerden tam not alıyor. Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden eğitimini tamamlayan MasterChef Çağlar, Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında eğitim aldı. Peki, MasterChef Çağlar kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, MasterChef Türkiye yarışmacısı Çağlar Azır'ın hayatı ve biyografisi hakkında bilgiler.
#Masterchef Çağlar KimdirAfrika kaynaklı sıcak hava akımlarının tekrar yüzünü göstermesiyle sıcaklıklar yeniden mevsim normallerinin üzerine çıktı. Büyük şehirlerde ise 'kentsel ısı adası etkisi' nedeniyle sıcaklıklar daha da zorlayıcı hale geliyor. İstanbul’daki yeni bir çalışmaya göre, kentsel alanlar kırsal ve ormanlık alanlara kıyasla daha sıcak. Ayrıca, sıcaklıkların 35 derecenin üzerine çıktığı gün sayısı kentsel alanlarda daha fazla. Peki, ısı adası neden oluşuyor ve bu sorunu çözmek için hangi adımlar atılmalı? İstanbul’da en sıcak ve en serin ilçeler nereler? Çalışmanın yazarı Prof. Dr. Meltem Erdem Kaya ile mercek altına aldık.
#Hava Durumu17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin yıl dönümü öncesinde Deprem Uzmanı Prof. Dr. Zeki Hasgür, Bursa ve Gemlik gibi Güney Marmara'da meydana gelebilecek bir depremin İstanbul'u da etkileyebileceğine dair kritik uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Hasgür, “Bursa'da herhangi bir deprem olursa İstanbul tetikte olmalı" uyarısında bulundu.
#DEPREMMasterChef Çağlar'ın hayatı ve biyografisi dikkat çekiyor. MasterChef yeni sezon yarışmacıları belli oldu. Yarışmacılardan 6. olarak ana kadroya girmeyi başaran MasterChef Çağlar Azır hayatı ve kariyeri ile merak ediliyor. Azır, mimarlık mezunu ve İstanbul'da yaşıyor. Peki, MasterChef Çağlar Azır kimdir, kaç yaşında, nereli? MasterChef yeni sezon yarışmacısı Çağlar Azır hakkında merak edilenler...
#Masterchef Çağlar AzırMurat Kurum kimdir? sorusu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na atanmasının ardından gündeme geldi. Daha önce 2018-2023 yılları arasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görev yapan Kurum, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştu. TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili olarak da görev alan Murat Kurum, Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Peki, Murat Kurum kimdir, nereli, kaç yaşında? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na atanan Murat Kurum'un biyografisi ve hayatı hakkında ayrıntılar.
#Murat KurumBu yıl 35 yaşına giren ÇEKÜL Vakfı’nda kurucu Prof. Dr. Metin Sözen’in kızı Ilgın Sözen ikinci kuşak olarak devrede. Genel Sekreter göreviyle vakfı gençleştirme iddiasında olan Sözen, tarihi Birgi Köyü gibi örnekleri artırmak için 465 belediye ile çalıştıklarını söyledi. “Kentlerin tarihi belleklerini canlı tutarak turizm ve yerel kalkınmaya destek veren bir ekosistem oluşturduk. Bu sayede 1.3 milyar dolarlık katkı sağlandı” diyen Sözen, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde daha çok Anadolu kenti olmasını hedefliyor.
#İzmirAKDENİZ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri tarafından Yapay Zeka Destekli Turizmde Sürdürülemezlik Atölyesi düzenlendi. Akdeniz Serbest Mimarlar Derneği (AkdenizSMD) tarafından düzenlenen "STARC Akdeniz Mimarlığı ve Sürdürülebilir Turizm" başlıklı etkinlik, Antalya'nın ileri gelen turizmcileri, mimarları ve mimarlık fakültesi dekanlarının katılımıyla HillsideSu Otel'de gerçekleşti.
#AtölyeAmasya’da Doç. Dr. Murat Gökçe ve kimya mühendisi eşi Sonnur Gökçe’nin geliştirdiği ‘modüler balistik lego beton’, askerler tarafından uçaksavar mermisiyle test edildi. Ateşlenen 14.5 mm’lik zırh delici merminin çarptığı lego beton tarafından durdurulduğu anların görüntüleri kaydedildi. Amasya Üniversitesi’nde çalışmalarını sürdüren çiftin uzun yıllardır üzerinde çalıştığı projede geliştirilen lego beton, 2 bin dereceye kadar ısıya ve depreme karşı dayanabiliyor.
#AmasyaAmasya’da Doç. Dr. Murat Gökçe ve kimya mühendisi eşi Sonnur Gökçe’nin geliştirdiği ‘modüler balistik lego beton’, askerler tarafından uçaksavar mermisiyle test edildi. Ateşlenen 14.5 mm’lik zırh delici merminin çarptığı lego beton tarafından durdurulduğu anların görüntüleri kaydedildi. Amasya Üniversitesi’nde çalışmalarını sürdüren çiftin uzun yıllardır üzerinde çalıştığı projede geliştirilen lego beton, 2 bin dereceye kadar ısıya ve depreme karşı dayanabiliyor.
#Lego BetonEskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Hüseyin Avcı, organları taklit edebilen çip geliştiriyor. Avcı, Harvard Üniversitesi’nde öğrendiği bu yöntemle, Türkiye’de de hastalıklar için geliştirilecek tedavi yöntemlerinin süresini ve maliyetini azaltmayı amaçlıyor.
#Organları Taklit Eden Çip