EDİRNE'de 2'nci Murad Dönemi'nde, 1422'de yaptırılan 'vakıf eser' niteliğindeki Gazi Mihal Bey Hamamı, atıl haliyle madde kullananlar ve definecilerin mekanı haline geldi. Restore edilmeye hazırlanan yapıyla ilgili konuşan Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, rölöve ve restitüsyon projelerinin tamamlandığını belirterek, "Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak uzun yıllardır kapalı olan, hizmete sunulamayan, çok önemli rotadaki eseri restore etmek için girişimlerde bulunacağız ve uygulamaya en kısa zamanda başlayacağız" dedi.
#Gazi Mihal Bey HamamıEdirne'de 2'nci Murad Dönemi'nde, 1422'de yaptırılan 'vakıf eser' niteliğindeki Gazi Mihal Bey Hamamı, atıl haliyle madde kullananlar ve definecilerin mekanı haline geldi. Restore edilmeye hazırlanan yapıyla ilgili konuşan Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, rölöve ve restitüsyon projelerinin tamamlandığını belirterek, "Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak uzun yıllardır kapalı olan, hizmete sunulamayan, çok önemli rotadaki eseri restore etmek için girişimlerde bulunacağız ve uygulamaya en kısa zamanda başlayacağız" dedi.
#EdirneKuruluş Osman dizisiyle Osmanlı Beyliğinin kurucusu Osman Gazi'nin hayatı yeniden gündeme geldi. Dizide özellikle Osman Gazi'nin ölümle burun buruna geldiği anlar dikkat çekiyor. Dedesi Süleyman Şah, büyükannesi Hayme Hatun, babası Ertuğrul Gazi ve annesi Halime Hanım'dır. Yaşamının erken dönemleri hakkında güvenilir kayıtlar yoktur. Osman Bey'in soyuna ve boyuna ait bilgiler gelenekseldir ve en eskisi ölümünden 100 yıl sonra yazılmıştır. Tarihte Osman Bey ne zaman öldü? Osman Gazi’nin ölümüyle ilgili bilgiler...
#Osman Bey Ne Zaman ÖldüOsmanlı'nın temellerini atan devlet adamının kim olduğu ve ismi son günlerde merak konusu oldu. Osmanlı Devleti'nin kurucusunun kim olduğu yönünde bilgi almak isteyen kişiler, bu kapsamda internette araştırma yapıyor. Peki, Osmanlı Devleti'nin kurucusu kimdir?
#Osmanlı Devleti'nin Kurucusu Kimdir?Diriliş Ertuğrul dizisinin bitmesinin ardından, dizinin devamı niteliğinde Diriliş Osman dizisi ekranlara gelecek. Diriliş Osman haberi ile Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu olan Osman Bey'in hayatı ve ne zaman tahta geçtiği de gündeme gelmeye başladı. Ertuğrul Gazi'nin oğlu olan Osman Bey 27 sene tahtta kaldı. Peki, Osman Bey kimdir ve ne zaman tahta geçti? İşte, o konu ile ilgili bilgiler.
#Osman Gazi Kimdir?Osmanlı Devleti'nin kurucu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin atası olan Osman Gazi Ertuğrul Gazi'nin oğludur. Türk tarihi için önemli bir rol oynayan Osman Gazi'nin hayatı, zaman zaman internet kullanıcıları tarafından merak edilip araştırılıyor. Peki, 27 sene saltanatta kalan Osman Gazi kimdir ve Osman Gazi kaç yılında doğdu? İşte, Osman Gazi'nin hayatı ile ilgili bilgiler.
#Osman Gazi Kimdir?Osman Gazi, 600 yıldan fazla hüküm süren ve Türkiye Cumhuriyeti'nin atası olarak bilinen Osmanlı Devleti'nin temellerini atan isim olmuştur. Ertuğrul Gazi'nin oğlu olan Osman Gazi, Osmanoğullarını kurduktan sonra devletin adını da Osmanlı Devleti olarak belirlemiştir. Peki, Osman Gazi kimdir ve kaç yılında doğmuştur. İşte, Türk tarihi için önemli bir rol oynayan isim hakkında bazı bilgiler
#Osman GaziAnkara'da doğdu, eğitimini İstanbul’da tamamladı, İzmir’de yaşamaya karar verdi. Tarihle yoğurduğu belleği yıllar sonra meyve verdi. Bir bir yayınlandı kitapları. İlginç araştırmalar ve iddialar. Çok konuşuldu. Son kitabı da konuşulacağa benziyor. Araştırmacı, yazar Cahit Ülkü ile söyleştik.
Osman Bey’in oğlu Orhan Gazi merak edilen isimlerden biri. Kuruluş Osman dizisinde Osman Bey, oğulları Orhan ve Alaeddin'le yeni döneme başlıyor. Peki, Osman Bey’in oğlu Orhan Gazi kimdir, nasıl öldü? İşte hayatı ve ölümü
#Orhan GaziKişiliğimiz oluşurken en büyük etkenlerden biridir babalar. Hayata karşı daha kuvvetli durmamızı sağlar, varlığıyla bize güven verir. Sevgisi dışında en büyük özelliği, başımız sıkıştığında sığınacağımız bir liman vazifesi görmesidir. Aramızdaki ilişki olabildiğince hür olduğu kadar mesafelidir de... Bu sözler, sanatta, iş hayatında karşımıza çıkan ünlülerin, babaları için söylediklerinden sadece birkaçı.
"Karagöz ve Hacivat Neden Öldürüldü?" filminin Ayşe Hatun'u Şebnem Dönmez, bu hafta Tempo dergisine konuk oldu. Oyunculuktan Şamanizm'e uzanan bu ilginç söyleşi sırasında ilginç açıklamalarda bulunan Dönmez, oyunculuğunu geliştirebilmek adına lezbiyen gibi kendisini zorlayacak rolleri üstlenmesi gerektiğini belirtti.
Adları efsane gibi anılan Türk akıncıların 16. yüzyılın sonuna kadar girdiğimiz hemen bütün savaşların kazanılmasında büyük katkıları olmuştu. Bir ‘‘özel tim’’ gibi çalışan akıncı teşkilátı 1595'te zamanın veziriazamı Sinan Paşa'nın savaş sırasında askerden vergi toplamaya kalkması üzerine düşmanın saldırısına uğrayıp yokoldu ve bir daha da kurulamadı.