Helicobacter pylori adı verilen mide mikrobu insan vücudunda yer alan bakterilenden biridir. İleri derecede mide mikrobunun olması mevcut ülser durumunun kansere dönüşmesine neden olabiliyor. Bu nedenle mide mikrobu teşhisi ve tedavisi oldukça önemlidir. Peki mide mikrobu neden olur, nasıl tedavi edilir? İşte mide mikrobu hakkında merak edilenler...
#Mide MikrobuSağlık Bakanlığı, halk arasında "beta" olarak bilinen Strep-A bakterisinin neden olduğu enfeksiyona ilgili kamuoyundaki soru işaretlerinin giderilmesi amacıyla yeni bir duyuru yayımladı. Duyuruda, hastaların antibiyotik tedavisinin 24'üncü saati tamamlanana kadar işe, okula veya kreşe gitmemesi gerektiği bildirildi.
#Strep-AAvrupa’da paniğe neden olan Strep A enfeksiyonuna bağlı can kayıpları gün geçtikçe artarken uzmanlar şimdi de aynı mikrobun tetiklediği kızıl hastalığı konusunda uyarılarda bulunuyor. Peki kızıl nasıl bulaşıyor? Hangi semptomlara neden oluyor? Tehlikeleri neler? Uzmanlarımızın da desteği ile 8 soruda mercek altına aldık.
#SağlıkErkeklerde kadınlara göre en az 3 kat fazla görülen ülserin belirtileri zaman zaman çok rahatsız edici ve belirgin olabilir. Karnın üst tarafında yanma şeklinde hissedilen ağrılarla ortaya çıkan ülser, bazen kişileri ağrı ile gece uykusundan bile uyandırabilir. Ülserin tedavisi için bir gastroenteroloji uzmanına başvurmak gerekir. Peptik ülser nedir, kansere dönüşür mü sizler için derledik.
Kolera nedir sorusunun yanıtı birçok vatandaş tarafından sorgulanan hastalıklar arasında yer almaya başladı. 1883 yılında Mısır'da yaşanan bir salgında keşfedilen kolera hastalığı her yıl binlerce ölüme neden oluyor. Peki, kolera nedir? Kolera hastalığının tedavisi var mı?
#KoleraHavaların soğumasıyla birlikte çocukların sık hastalandığı bir döneme girdik. En gelişmiş ülkelerde bile 5 yaşın altındaki çocuklar 1 yılda ortalama 6-8 kez hastalanmaktadırlar. Özellikle kreşe ve okula başlayan çocukların ilk senelerde daha sık hastalanması doğal bir durumdur. Ancak bunların haricinde çok daha ciddi hastalıklar vardır. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Musa Bostancıoğlu, bu hastalıkları açıkladı.
#Solunum Yolları HastalıklarıHayvanlardan insanlara bulaşan hastalıklardan biri olan şarbonun sıklıkla gündeme gelmesi yurttaşlarda da paniğe neden oldu. Uzmanlar, şarbon hastalığının kontrol altına alınmamasının ciddi sorunlara neden olabileceğini vurguluyor. Peki, şarbon tam olarak ne demek? Şarbon hastalığı nedir, belirtileri neler?
#Şarbon HastalığıDünyanın yaklaşık 3'te 1'inin taşıdığı tüberküloz hastalığı, insanlarla iç içe yaşayıp giden ve varlığını her daim sürdürebilen bir hastalık olmakla birlikte günümüzde iyi tedavi edilmezse hala korkutabiliyor. Toplum sağlığını ileri derecede tehdit eden hastalığın mikrobu, vücut savunmasından saklanıp yıllarca vücutta belirti vermeden kalabiliyor. Büyük ölçüde çaresi bulunmuş, tedavide iyileşme oranı %90 ları bulmuş olsa da hala ölüme götürebilme riski buluyor. 24 Mart Dünya Tüberküloz Günü’nde Hisar Intercontinental Hospital Göğüs Hastalıkları Bölümü Uzmanı Prof. Dr. Serhat Fındık hakkında bilgi verdi.
#Tüberküloz