Doç. Dr. Bülent Yaşar, “Kötü ağız hijyeni, diş ve diş eti hastalıkları mide ve sindirim sistemi kanserlerinin oluşumunda kilit rol oynar. Ağız içi florasının bozulması damar sertliği, romatizmal hastalıklar, kronik böbrek yetmezliği, KOAH gibi birçok sistemik hastalığı da tetikler” dedi.
#Mide KanseriSofralardan eksik olmayan turşular, mevsim fark etmeksizin içilen sıcak çaylar ve daha birçoğu… Günlük hayatta yaptığımız ve çok normal gelen davranış biçimleri ciddi sağlık problemlerine yol açabilir. Özellikle de beslenme ile doğrudan ilişkili olan mide kanserinin ortaya çıkmasında basit gibi görünen davranışlar belirleyici bir rol üstleniyor. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Abdülkerim Özakay, mide kanseri ve beslenme ilişkisini anlatıyor.
#Mide KanseriBirçok kişi midede ekşime ve şişkinlikten şikayet eder ancak çok fazla ciddiye almaz. Aslında mide kanseri buna benzer belirtilerle geliyorum der. Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ümit Koç, mide kanseri ile ilgili doğru bilinen yanlışları anlattı.
#Mide Kanseri HakkındaGün içinde tükettiğiniz besinler ve sigaranın mide kanserine neden olabileceğini biliyor muydunuz? Birçok hastalığın ortaya çıkmasında etkili olan beslenme şekli mide kanseri riskinin de artmasında önemli rol oynuyor. Dikkatli beslenerek mide kanserinden korunmanın mümkün olduğunu belirten Op. Dr. Abdülkerim Özakay hastalık hakkında önemli bilgiler verdi.
#Mide KanseriVücudumuzda B12 vitamini seviyesi çok azaldığında yorgunluk, halsizlik, hafıza sorunları ya da nörolojik sorunlar meydana gelebilir ancak bu demek değil ki kendini her yorgun hisseden ya da hafızasını kuvvetlendirmek isteyen B12 vitamini almalı? Uzmanlar B12 seviyelerine baktırmadan takviye almamanızı öneriyor ve gereksi kulanımı konusunda uyarıyor
#B12Vitamin takviyelerinin popülaritesi oldukça arttı ama uzmanlar her fırsatta gereksiz kullanım konusunda uyarıyor. B12 de son yılların parlayan yıldızlarından biri. Özellikle yorgunluk ve hafıza sorunları için pek çok kişi B12 seviyelerine baktırmadan takviye alıyor. Peki bu takviyeler gerçekten işe yarıyor mu? Gereksiz kullanımı nelere sebep olur? İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hakan Koçoğlu ve Diyetisyen Gamze Çakaloğlu ile konuştuk.
#B12Courtney Gibbons, henüz 22 yaşındayken bazı belirtiler yaşamaya başladı. İki çocuğu olmasına rağmen yaşı çok genç diye o zamana kadar hiç smear testi yapılmayan Gibbons’a, doktorları da şaşırtacak şekilde rahim ağzı kanseri teşhisi kondu. Rahmi, fallop tüpleri ve hatta kanserin yayıldığı apandisi dahi alınan genç kadın, şimdi HPV tarama yaşının düşürülmesi için mücadele ediyor. Peki nasıl oluyor da bu kadar genç bir kadın rahim ağzı kanseri olabiliyor? Smear testi ve HPV taraması ne zaman yapılmalı?
#Rahim Ağzı KanseriCourtney Gibbons, henüz 22 yaşındayken bazı belirtiler yaşamaya başladı. İki çocuğu olmasına rağmen yaşı çok genç diye o zamana kadar hiç smear testi yapılmayan Gibbons’a, doktorları da şaşırtacak şekilde rahim ağzı kanseri teşhisi kondu. Rahmi, fallop tüpleri ve hatta kanserin yayıldığı apandisi dahi alınan genç kadın, şimdi HPV tarama yaşının düşürülmesi için mücadele ediyor. Peki nasıl oluyor da bu kadar genç bir kadın rahim ağzı kanseri olabiliyor? Smear testi ve HPV taraması ne zaman yapılmalı?
#HPVÖzene bezene seçip bir karpuz aldınız, nasıl çıkacak diye heyecanla kesiyorsunuz ve bir bakıyorsunuz içinde çatlaklar. Kesin çok iyi olgunlaştığındandır diye düşünüyorsunuz ve önemsemiyorsunuz ama içindeki o çatlaklar bir tehlikenin habercisi olabilir mi?
#HekstraEstetik müdahale mağdurlarına her geçen gün yenileri ekleniyor. Güzelleşmek, daha bakımlı görünmek uğruna yapılan birtakım işlemler çok korkunç sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Bunu yaşamamak için nelere dikkat etmelisiniz? Eğer 'Bir gün ben de estetik müdahale yaptırabilirim' diyorsanız haberimizi mutlaka sonuna kadar okuyun
#EstetikSağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.