Liseler ve üniversiteler hakkında bilgi almak, burs başvuruları yapmak, mesleki kariyerlerine yurtdışında devam etmek ve geliştirmek isteyenler, 5 ayrı şehirde düzenlenen 29’uncu IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları’nda bilgi alabiliyor. 25 ülkeden 200’e yakın kolej ve üniversite Adana, Ankara, Eskişehir, İstanbul ve İzmir’de gençler ve aileleriyle buluşuyor.
#IEFT Yurtdışı Eğitim FuarıDaha önce Amerikan Devlet Üniversitesi olan Fort Hays State University ile sözleşme imzalayarak öğrencilerine 2 yıllık eğitimden sonra iki yıl daha okuyarak 4 yıllık lisans diplomasına sahip olma hakkı tanıyan İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu (İKMYO) üniversite öğrencilerine çifte diploma imkanı sağlıyor.
Okul; insan hayatında önemli bir yeri olan, içinde öğrenmenin gerçekleştiği, sorumluluğun öğrenildiği, kişilik ve karakterimizin temellerinin atıldığı, insanları bir kariyere, dolayısıyla hayata hazırlayan bir kurum. Aynı zamanda okul, kültürün oluşumu ve yeni nesillere aktarılması, sağlıklı bir toplumsal yapının kurulması, müreffeh ve mutlu bir toplumun oluşturulmasında etkisi olan bir yapı. Bu nedenle modern toplumlar kendilerine has, toplumsal ve kültürel dokularına uygun, ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde eğitim sistemlerini ve bu kapsamda okullarını kurdular.
#Konuk Yazar‘Alt beyin salaktır’ diyecek kadar cesur ve onun üstesinden gelebilecek kadar da zeki biri Barış Muslu. Yaşadığımız olayların, anların, tepkilerin hangi organımızın hangi işlevini tetikleyip, engellediğini çözmüş. Tüm bunları yapan orkestra şefi de ‘beyin’. Beynin bir suçu yok, o sadece gelen topu en iyi şekilde karşılamaya bakıyor ve bedeni ayakta tutmaya çalışıyor ama zamanla bunlar vücutta hastalık olarak çıkabiliyor. Barış Muslu burada devreye giriyor. O anı buluyor ve geliştirdiği Neuroformat ile rahatsızlığa çözüm getiriyor.
#1Sorumluluk çocuk, genç, yetişkin ya da yaşlı fark etmeksizin tüm insanların hayatında önemli rol oynayan bir kavram. Her insanın kendisine, ailesine, içinde yaşadığı topluma, çevreye ve ülkesine karşı yerine getirmesi gereken sorumluluklar var. Türk Dil Kurumu Sözlüğüne göre sorumluluk; “Kişinin kendi davranışlarını veya kendi yetki alanına giren herhangi bir olayın sonuçlarını üstlenmesi, sorum, mesuliyet anlamına gelmektedir.” Bu kapsamda sorumluluğun aynı zamanda eğitimle ilgili bir kavram olduğu görülür. Sorumluluk doğuştan gelen bir özellik değil. Öğrenme ile oluşur ve gelişir. Sorumlulukla ilgili ilk öğrenmeler ailede başlar, okulda şekillenir, içinde yaşadığımız toplumda ise davranış halinde kendini gösterir.
#Konuk YazarABD’de lisans eğitimi alan 2 bin 974 Türk öğrenci arasından en başarılı 2022 mezunları açıklandı. StudyinAmerica.com Eğitim Danışmanlığı’nın paylaştığı bilgilere göre, Harvard’dan MIT’e, Yale’den Columbia’ya Amerikan üniversitelerinde öğretim gören Türk öğrenciler, başarılarıyla dikkat çekiyor.
#25 En Başarılı Türk ÖğrenciUzun yıllardır THY’nin başına genellikle dışarıdan atamalar yapılıyordu. Ahmet Bolat’la bir değişim oldu. Şirket içinden tırnakları ile kazıyarak gelen, yukarılara kuşlar gibi uçarak gelmemiş bir başkan atandı. Sanırım her şeyi bilen bu adamı sistemin kandırması, aldatmaya çalışması imkânsız olacak.
#THYKaradeniz’in dereleri, ağaçları, dağları içinde geçen bir çocukluktan sonra İstanbul’a taşınıyor. Kıbrıs Harekatı sırasında henüz lisede... Yunan uçaklarına karşı karartma yapıldığı gecelerde kararını veriyor: Mühendis olup kendi uçaklarımızı yapmalı! Ve sonrasında Kotil için istikbal hep göklerde... İlk tercihi İTÜ Uçak Mühendisliği’ni dereceyle bitiriyor. Yıllarca mezun olduğu okulda uçak mühendisi yetiştiriyor. Bugünse, ta gençken bursunu aldığı kurumu yönetiyor… Temel Kotil ile Ankara’da bir araya geldik, eski albümleri karıştırdık..
#Temel KotilDünya üniversiteleri sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE), sosyal bilimler, iktisadi ve idari bilimler, hukuk ve eğitim alanlarında 2022 Dünya Üniversite sıralamalarını yayınladı. İktisadi ve idari bilimler alanında listeye 201-250 bandından ilk kez giren Koç Üniversitesi, sosyal bilimler alanında da 201-250 bandında yer alarak en başarılı Türk üniversitesi oldu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ise eğitim bilimleri alanında ilk sırada yer alan Türk üniversitesi olarak geçen yıl bulunduğu 93’üncü sıradan gerileyerek 101-125 bandına geçti. Hukuk alanında ise sıralamada Türkiye’den hiçbir üniversite yer almadı.
#Times Higher Educationİngilizce, dünyadaki en geçerli dil. Bazı tahminlere göre 1,5 milyar kişi İngilizceyi günlük yaşamlarında kullanıyor ve 1 milyar kadar kişi de öğreniyor. İngilizce bilimin, siyasetin ve iş dünyasının kabul edilen dili oldu. İnternet ortamındaki kaynakların yüzde 80’i de İngilizce. Dolayısıyla küresel iş yaşamında yer almak isteyen bireylerin İngilizce bilmesi artık bir zorunluluk. Bu durumu göz önüne alınca eğitim sürecinde İngilizce öğrenmenin önemi artıyor. Eğitimciler ve ebeveynler İngilizcenin daha etkin nasıl öğretileceğini sorguluyorlar.İngilizce öğrenmeyi kolaylaştıracak bazı anahtar yaklaşımlar:
#Prof. Dr. Ayşegül Daloğlu KimdirSon dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı bakanlıklara yaptığı atamalara ilişkin kararlar Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Buna göre; Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Vedat Bilgin getirildi. Öte yandan, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın görevine son verilerek yerine Mehmet Muş getirildi. Karara ilişkin değerlendirmede bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, "Öncelikle hayırlı olmasını temenni ediyorum. Görevi devreden bakanlarımızın her birisi çok kıymetli, çok özveriyle çalışmış isimler. Onlardan aldığımız bayrağı biz taşıyacağız" ifadelerini kullandı.
#Aile Ve Sosyal Hizmetler BakanlığıÇevrimiçi ders ya da diğer bir ifadeyle çevrimiçi eğitim, pandemi sürecinin bir getirisi olarak 2021 yılının gündem konularından birisi olmaya devam ediyor. Koronavirüs yayılımını en aza indirgemek için uzaktan eğitim süreci ile sürece devam eden üniversiteler ve okullar, çevrimiçi ders ile sürece devam ediyor. Peki, Çevrimiçi ders ve eğitim nedir?
#Uzaktan EğitimKüresel ısınma ve iklim değişikliği gibi konular, sürdürebilirlik tartışmalarını da beraberinde getiriyor. İngiliz ekonomist Jevons tarafından ortaya atılan Jevons Paradoksu, teknolojinin sürdürülebilirlik üzerindeki etkilerine yönelik ilginç bir yaklaşım sunuyor.
#TeknolojiMelisa çayının faydaları nelerdir sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından araştırılan ve sorgulanan konular arasında yer almaya devam ediyor. Hazmı kolaylaştırma ve uykusuzluğa iyi gelmesiyle bilinen melisa çayı hakkında bilgiler merak ediliyor. Peki, melisa çayının faydaları nelerdir?
#Melisa ÇayıOtonom arabaların problemlerinden biri, özellikle kyolcuların kitap okurken ya da telefonları ile ilgilenirken yaşadıkları hareket hastalığı (araç tutması). Çeşitli firmalar bu sorunun çözümüne farklı yöntemler arasalar da, University of Michigan araştırmacılarının patentini aldıkları bir sistem ile çözüme yaklaşmış olabiliriz.
#Sürücüsüz OtomobilHer birey başkalarına benzeyen birtakım özelliklere sahip olduğu gibi, benzemeyen özelliklere de sahiptir. Farklılıkların kökeninde, tüm gelişimsel özellikler gibi hem kalıtım hem de çevrenin etkilerini görmek mümkün. Bu faktörler karşılıklı olarak birbirini etkiliyor ve bizler olduğumuz gibi oluyoruz.
#TatilDünyanın en iyi 12 üniversitesinden kabul alan Üsküdar Amerikan Lisesi son sınıf öğrencisi Mustafa Ömer Gül, aralarında Harvard, Columbia, Cornell, Pensilvanya, UCLA, Carnegie Melon, Michigan Üniversitesi’nin de bulunduğu seçenekleri reddederek Stanford’u tercih etti.
#Üsküdar Amerikan Lisesi