Mezopotamya, tarih ve kültürel açıdan en değerli coğrafyalardan biri. Dicle ve Fırat nehirleri sayesinde çok bereketli olan Mezopotamya bu özelliği ile birçok uygarlığın savaşmasına neden olmuştur. Tarihteki ilk edebi eserler bu coğrafyada yazıldı, burçlar ilk olarak Mezopotamya’da keşfedildi. Peki, Mezopotamya neresi? Mezopotamya illeri (9 il) hangileri? İşte Mezopotamya'nın tarihi
#MezopotamyaTürkiye'nin destinasyon odaklı ilk bölgesel turizm markası 'Mezopotamya' tanıtıldı. "Mezopotamya" markasının tanıtım programında, tarihi, kültürü ve coğrafi yapısıyla dünyanın en zengin ve özgün vatanına sahip olduğu bir kez daha hatırlatıldı. Peki, Mezopotamya neresi?
#Mezopotamya NeresiBeyt Nahrin adıyla da bilinen Mezopotamya, Fırat ile Dicle nehirleri arasında kalan bölgeye verilen isimdir. Ülkemizin Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Orta Doğunun büyük bir kısmı Mezopotamya'nın sınırları içerisinde yer alıyor. Mezopotamya uygarlıkları ve mitolojisi hakkında merak edilenleri sizin için derledik.
#Mezopotamya Neresi Ve Nerede?“Gündüzü seyranlık gecesi gerdanlık” derler Mardin için… Taşın başkenti derler… Hoşgörü kenti derler… Dahası da var ama ne yazsam bir şeyler eksik kalacak. Çünkü Mardin kısacık cümlelere, sloganlara indirgenebilecek bir kent değil. Mardin zenginliğinin keşfetmekle bitmeyeceği derin mi derin bir kültür mirası. Benim önerilerimi başlangıç olarak alın ve Mardin’i her şeyiyle keşfetmek isterseniz, bu rotadaki noktaları 3-4 katıyla çarpmanız gerektiğini, görülecek yer listesinin uzayıp gittiğini unutmayın…
#Mardin Gezi RehberiUrla, bereketli toprakları, limanı, birbirinden leziz otları, zengin deniz ürünleri, zeytin-zeytinyağı, üzüm bağları ve mutfağıyla rengarenk bir mozaik. 7 bin 500 yıldır bu topraklara ayak basan herkesin gördüğü bu zenginlikleri bugüne taşıyanlara vefa göstermek ve gelecek günlere daha da güçlendirerek taşımak görevini üstlenen girişimciler, sivil toplum örgütleri ve yerel yönetimler bu amaçla dayanışma içinde çalışıyor.
#İzmirSon zamanlarda terör ve maden kazaları gibi iç burkan olaylarla gündeme gelen Siirt’te, geçimini taksicilik yaparak sağlayan kelebek fotoğrafçısı Nihat Kaymaz’ın insana güzellik katan, umut veren hikâyesi... Nihat Kaymaz, Türkiye’de yaşadığı bilinen ama bugüne kadar fotoğrafı hiç çekilmemiş olan ‘Beyaz Öncü’ isimli kelebek türünü geçen hafta Siirt’te görüntüledi.
#Nihat KaymazABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone aktif ve maceracı kimliğiyle tanınıyor. Onu kâh Ağrı Dağı’nın tepesinde, kâh ‘Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda Boğaz’da kulaç atarken görüyoruz. Biz de düştük peşine, onu Malatya’daki arkeolojik kalıntılar arasında soluklandığı sırada yakaladık.
#ABD Büyükelçisi Francis RicciardoneYILIN GAZETECİLİK HADİSESİ: “Büyük İskender eşcinsel aşkından ölmüş” haberi üzerine, siz olsanız, KİMDEN görüş alırdınız? - Reklamlar başımızın üstüne, ama b.ku çıkmasın - Diyanet İşleri Başkanı Hükümet’in referansı mıdır – 80 yaşındaki Cumhuriyet’imizi bir kadınla temsil etseydik – Karadenizliler ABD’ye uyum sağlayamıyormuş...