Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 1402 belediyenin 1307'sinin borcu bulunduğunu açıkladı. Bakan Işıkhan, "Belediyelerin toplam borcu 96 milyar TL. İBB'nin toplam borcu 3.3 milyar TL. 5 yılda 46 kat artmış. Belediyeler borcunu ödemezse icraya başvurulacak. SGK 16 milyon emekliye aylık ödüyor" dedi.
#Vedat IşıkhanTürkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK- İŞ), Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK- İŞ) ve Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) yetkililerini dinledi.
#TBMMİzmirli, Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun, mesleğinin 20. yılında başarılı bir psikolog. Ergenlerle iletişim, aile danışmanlığı, engelli ve ailesi ilişkileri, sınav kaygısı, kişisel gelişim ve motivasyon alanlarında çalışıyor. “Elim Sende” isimli kitabın yazarı... Genç stajyer meslektaşlarıyla kendisine ait Köprü Kişisel Gelişim Merkezi’nde aile danışmanlığı, evlilik ve psikolojik danışmanlık hizmetleri veren İlknur Peder, kişisel gelişim, ilişkiler ve hayata dair psikolojik içerikli seminer ve eğitimler düzenliyor. Özellikle engelliler ve kadınlarla ilgili projelerle, dernek ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde devam ediyor. Kadın sorunları konusunda Celal Bayar Üniversitesi Kadın Çalışmaları Bölümü’nde yüksek lisansı olan İlknur Peder, hayatın her alanında var olabilmiş, var olan engellerini yok edebilen güçlü kadınlardan... Tiyatro çalışmalarına katılıyor, resim yapıyor, kitap yazıyor, seyahatlere katılıyor ve işini yapıyor. Doğuştan engelli İlknur Peder’in iki kolu ve bir bacağı yok ama sanıyorum onu makyajsız, bakımsız fönsüz gören de yoktur. Her daim bakımlı, kırmızı topukluları ile görmeye alıştığımız, kocaman gülüşe sahip bu aktivist kadın, Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi’nin uzun yıllardır başkanlığını da yapıyor.
#110 yılı aşkın süredir iş dünyasında faaliyet gösteren Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi (Egeli OSGB), alanında uzman iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarıve işyeri hekimleriyle iş sağlığı ve güvenliği konusundaki bilgi birikimlerini çözüm ortaklarıyla paylaşarak hizmet sunmaya devam ediyor.
#1Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni çalışma alanlarının yeni güvenlik risklerini de beraberinde getirdiğini söyleyerek, "Hedefimiz, bu riskleri ülkemizde minimum düzeye indirmek, tek bir çalışanımızın dahi mesleği sebebiyle hayatını kaybetmediği, sağlıklı ve huzurlu bir çalışma hayatını tesis etmektir" dedi.
#Vedat IşıkhanÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni çalışma alanlarının yeni güvenlik risklerini de beraberinde getirdiğini söyleyerek, "Hedefimiz, bu riskleri ülkemizde minimum düzeye indirmek, tek bir çalışanımızın dahi mesleği sebebiyle hayatını kaybetmediği, sağlıklı ve huzurlu bir çalışma hayatını tesis etmektir" dedi.
#Vedat IşıkhanAsbest tehlikesi, deprem bölgesinde dikkat çekmeye devam ediyor. Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası uzmanlar, enkazdan çıkan asbest tehlikesine ilişkin uyarılarda bulundu. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Alparslan Ergör "Deprem bölgesinde insanların o kadar yaşamsal gereksinimleri var ki, asbest geri planda kalıyor" dedi.
#AsbestAsbest nedir ve nerelerde kullanılır sorularıyla gündemde yer alıyor. Asbest, pek çok türü bulunan önemli bir araçtır. İnsan sağlığına bazı zararları olabilen ve aşırı maruz kalınması halinde kansere neden olabilen asbest, çeşitlerine göre ayrılmaktadır. Peki, asbest nedir ve çeşitleri nelerdir? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#AsbestAsbest nedir sorusu gündemde yer alan haberlerin ardından öne çıkan konulardan oldu. Asbest, gemi, inşaat otomotiv gibi pek çok alanda kullanılan ancak doğru kullanılmadığı takdirde ise insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebilecek maddelerden birisidir. Kolay tutuşmaması, sıcaklığa dayanıklı olması, ısı izolasyonu sağlaması nedeniyle sıklıkla kullanılan asbest, inşaat sektörünün önemli araçlarından birisidir. Peki, asbest tehlikeli mi, nasıl kullanılır? İşte, asbest kullanımı hakkında merak edilen bazı bilgiler
#AsbestAsbest nedir ve nerelerde kullanılır sorularıyla gündemde yer alıyor. Asbest, pek çok türü bulunan önemli bir araçtır. İnsan sağlığına bazı zararları olabilen ve aşırı maruz kalınması halinde kansere neden olabilen asbest, çeşitlerine göre ayrılmaktadır. Peki, asbest nedir ve çeşitleri nelerdir? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#AsbestAsbest, pek çok alanda kullanılan ancak doğru kullanılmadığı takdirde ise insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebilecek maddelerden birisidir. Kolay tutuşmaması, sıcaklığa dayanıklı olması, ısı izolasyonu sağlaması nedeniyle sıklıkla kullanılan asbest, inşaat sektörünün önemli araçlarından birisidir. Peki, asbest nedir ve nasıl kullanılır? İşte, asbest kullanımı hakkında merak edilen bazı bilgiler
#AsbestÇalışma hayatına başladıktan sonra genellikle herkesin hedefi normal emeklilik şartlarını tamamlayarak emekli hayatına adım atar. Aynı zamanda insanlar, iş kazaları ya da meslek hastalıkları yaşaması sonucunda veya bir şekilde ağır bir hastalığa yakalandığında çalışma hayatı erken yaşlarda kesintiye uğrayabilir. Maluliyet nedir, nasıl hesaplanır sizler için derledik.
Meslek hastalığı belirli alanlarda karşılaşılabilen bir durumdur. Meslek hastalığı her meslekte meydana gelebilen bir rahatsızlıktır. Her mesleğin de kendine özgü hastalıklar oluşturma potansiyeli mevcuttur. İşte, Meslek hastalığı nedir, nedenleri nelerdir sorusunun cevabı, meslek hastalığının örnekleri ve unsurlarını tüm detayları
#Meslek HastalığıMeslek hastalığı Türkçe kökenli bir kelime öbeğidir. Her meslekte meydana gelebilen bir rahatsızlıktır. Her mesleğin de kendine özgü hastalıklar oluşturma potansiyeli mevcuttur. Meslek hastalığı nedir, nedenleri nelerdir, meslek hastalığının örnekleri ve unsurlarını tüm detayları ile sizler için derledik.
#Meslek Hastalığı Nedir Ve Nedenleri Nelerdir?Son dakika haberi... AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, il özel idareleri, belediyeler ile Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına 30 Nisan 2021'e kadar olan bazı borçlar yapılandırılacak. Belediyelerin su, atık su ve katık atık ile sunduğu bazı hizmetlerden kaynaklanan ücret alacakları, aldığı bazı paylar; büyükşehir belediyelerinin katı atık ücretleri ile su ve kanalizasyon idarelerinin su ve atık su bedeli alacakları da yapılandırma kapsamında olacak. Düzenleyici ve denetleyici kurumlarca verilen idari para cezaları, Kovid-19 ile mücadele kapsamında verilen idari para cezaları ile tütün ve tütün mamulleri kullanımından kaynaklanan idari para cezaları kapsam dışında olacak. Her bir taşıt için motorlu taşıtlar vergisi, taşıta ilişkin idari para cezaları ile geçiş ücretinin en az yüzde 10'unun ödenmesi şartıyla taksit ödeme süresince fenni muayene izni verilecek. Yapılandırılacak tutarların, kanunda öngörülen süre ve şekilde ödenmemesi halinde vade tarihinde değişiklik yapılmayacak.
#TBMMBursa Uludağ Üniversitesi (İİBF) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aşkın Keser, Türkiye genelinde 4 bin 20 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği “Evden Çalışma” araştırmasında yaşanan temel sorunları ve çalışanların beklentilerini gözler önüne serdi. Prof. Dr. Keser, araştırmada uzaktan çalışma modelinde en temel sorunun iş ortamındaki iletişim ve işbirliği fırsatlarının kaybedilmesi olduğunu açıklarken, söylemlerin aksine en çok erkeklerin evde artan iş yükünden şikâyet ettiğine de dikkat çekti. Keser, “Bu sonuç, erkeklerin evde çalışırken daha önceden çok vakit harcamadıkları çocuklarla ilgilenme ve ev işlerinde eşlerine yardımcı olma gibi yeni görevlerinden kaynaklanmış olabilir” dedi.
#BursaDünyada ve Türkiye’de meslek hastalıkları arasında en yaygın görülen işitme kayıplarına gürültünün sebep olduğuna vurgu yapan Uzman Odyolog Hilal Nur Ficil, işyeri taramalarının önemine değindi. Ficil, “Gürültüye bağlı işitme kayıpları önlenebilir ama tedavisi yok” diye konuştu.
#Uzman Odyolog