Menü haberleri sayfasında Menü hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3825 Menü haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yeni yılın ilk günü itibariyle lokanta, restoran, kafe ve pastanelerde fiyat listelerinin giriş kapısı ve masalara koyulması zorunlu hale geldi. Çoğu işletme karara uyarken bazı iş yerlerinde ise fiyat bilgisinin yer almadığı görüldü. Öte yandan vatandaşlar uygulamanın yerinde olduğunu söylerken, bazı işletmeciler ise işlerinin yarı yarıya düştüğünü belirtti.
#RestoranBu yılbaşını restoranda kutlamak isteyenleri kişi başı 1500 TL’den başlayan fiyatlar karşılayınca rezervasyonlar azaldı. Restoranların kişi başı 600 TL’den başlayan evde yılbaşı menülerine ise ciddi bir talep var. Dört kişilik bir aile dışarıda yemeğe 6 bin TL vermek yerine, 2 bin 400 TL’ye 8 kişilik ana yemek içeren evde yılbaşı menüsü almayı tercih ediyor.
#YılbaşıSosyal ve ekonomik dinamikler ‘celebrity’ yani ünlü, popüler şef olayını yaratıp işini aşkla yapan şefleri zehirledi bence. Yaratılan bu ortamın, gastronominin geldiği noktanın sorumlusu kim ya da kimler sizce? Son dönemin ilgi çeken filmi ‘Menü’ bu konularda ciddi ipuçları veriyor. Şef René Redzepi’nin restoranını kapayacağını açıklaması da benzer noktalara dikkat çeken bir mevzu...
#René RedzepiKapısından girip yaşadığımız yerden, kafamızdaki iş güçten uzaklaştığımız, menüsünden isim seçmeyi eğlenceli bir tadım oyununa çevirebildiğimiz, zarif ama bir o kadar rahat ve konforlu bir restoran bulmak kolay mı? Bomonti’de yeni açılan Saku; servisi, ortamı ve lezzetleriyle işte tam da bunu yapıyor. Yetenekli şeflerinden bekleneni fazlasıyla karşılıyor...
#SakuAldığı 1 Michelin yıldızının ardından menüsünü ve restoranda nelerin değiştiğini keşfetmek için sabırsızlandığım Nicole’deydim. Şef Serkan Aksoy ve ekibinin başarısı, son derece özenli bir servisle daha da pekiştirilmişti. Tokat narince asma yaprağıyla hazırladığı açık dolma ve sütlaç dondurmayla servis edilen künefe menüde öne çıkanlardan...
#NicoleÖzellikle cumartesi ve pazarın vazgeçilmezi olan brunch için birçok mekân özel menü hazırlıyor. Aralarında ekmeğinin kokusuyla baştan çıkaran da var, manzarasıyla etkileyen de, açık büfesinin zenginliğiyle önce gözümüzü doyuran da... Jürimize favorilerini sorduk.
#En İyi Brunch Mekânları"Bugün iftara ne pişirsem" diye düşünenler akşam için hazırlıklarını özenle yapıyor. Tabii iftar sofralarında besleyici ve doyurucu lezzetlerin sunulması oldukça önemli. Biz de iftar sofralarını şenlendirecek birbirinden lezzetli tarifleri sizin için derledik. İşte "Bugün iftara ne pişirsem? Bu akşam iftara ne yapsam?" diyen ve farklı tarifler arayanlar için çorbadan tatlıya 26. gün iftar menüsü...
#RamazanMeze hassas noktamız. Sıcak-soğuk gelen paylaşımlık tabakları birlikte yiyip tattıklarımızdan bol bol konuşmayı bir başka seviyoruz. The Steeve de şefi İsmet Saz’ın yerel malzemelerimizle lezzetlendirdiği tapas menüsüyle öne çıkıyor. Listede küflü peynirli karnabahar da var, ördek etli çıtır mantı da...
#MezeEnginar kalbi, kuşüzümü, ıspanak ve limon kabuğuyla tatlandırılmış bir börek... Hurma, espresso ve kakaoyu buluşturan zahmetsiz bir cheesecake... Mütebbel ve mantarlı ‘veef’ wellington... İşte benim bu yılbaşındaki menüm böyle... Siz de başlangıçlardan tatlılara ziyafet sofranızı bitkisel ürünlerle donatabilirsiniz.
#Yılbaşı31 Aralık gecesine hazırlanırken yapımı çok zaman almayacak ve sizi yormayacak yemekler tercih etmelisiniz. Böylelikle akşama enerjiniz kalır ve ailenizle yemeğin tadını çıkarabilirsiniz. Levrek marin ve humus gibi mezeler, ıstakoz ve jumbo karides gibi deniz ürünleri sofranızı renklendirir. Tabii ki makarnasız bir yılbaşı sofrası düşünemiyorum! Tatlıda seçimimse pandoro... Masada mutlaka isterim!
#YılbaşıKurban Bayramı'nda sağlıklı et tüketimi kadar lezzet de oldukça önemli. Bayramda akla ilk olarak kavurma geliyor. Ancak farklı ve leziz yemekler de hazırlayabilirsiniz. İşte kurban eti ile yapabileceğiniz ve denemeniz gereken 10 muhteşem yemek tarifi...
#Yemek TarifleriGaziantep mutfağı birbirinden güzel ve tescilli lezzetlerle dolu. Şehrin geleneksel lezzetleri arasında yer alan alenazik, lebeniye çorbası, Antep doğrama, Antep yoğurtlu patates ve Antep süzek yapması da tescillendi. Sizin için bu enfes yemeklerin tariflerini derledik.
#MenüRamazan ayının son günü geldi. Arefe gününde de sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler iftar menülerini özenle oluşturmak istiyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın son gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 12 Mayıs Çarşamba yani arefe günü için iftar menüsü...
#RamazanRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirmi sekizinci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 10 Mayıs Pazartesi, Ramazan'ın 28. günü için iftar menüsü...
#Menüİftar Duası Türkçe okunuşu ve anlamı, İslam aleminde manevi heyecanla beklenen Ramazan ayının gelmesi ile Müslümanların odaklandığı konulardan oldu. İmsak vakti niyet ederek akşam ezanına kadar oruç tutan milyonlarca vatandaş paylaşımların arttığı iftar sofralarında, dualar edecek. İftar Duası Arapça yazılışı ve İftar Duası anlamı Diyanet kaynaklarında yer alıyor. Yardımlaşma, dayanışma ve dönüşüm iklimi Ramazan ayında iftar sofrasının bereketlenmesi için edilen İftar Duası, alimler tarafından tavsiye ediliyor. İşte, oruç açarken okunacak İftar Duası Türkçe okunuşu, anlamı ve Arapça yazılışı...
#İftar Duası OkunuşuTürkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından gerçekleştirilen bağımsız araştırma, McDonald’s Türkiye’nin 2023 yılında yüzde 98 “yerli girdi” oranıyla cari açığın kapanmasına 110 milyon dolarlık katkı sağladığını ortaya koydu. 2023’te toplam üretim katkısı da 850 milyon dolar olan şirket, 2025 yılında bu rakamı 1 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor.
#Sponsorlu İçerik14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşırken, romantizmin dozu da fiyatlarla birlikte artıyor. Bu yıl, İstanbul Boğazı’ndaki ultra lüks Mandarin Oriental otelinde sahne alacak olan Ebru Gündeş’in konseri, kelimenin tam anlamıyla “cep yakıyor”.
#14 Şubat Sevgililer GünüBirkaç yıl öncesine kadar Anadolu Yakası’nda yaşayanlar eğlenmek için Kadıköy’e gitmeyi istemediklerinde Avrupa Yakası’na geçerlerdi. Kadıköy’ün gece hayatı hareketliliği yıllardır tartışılmaz; evet ancak bu enerji art arda açılan ve sevilen mekânlarla Bağdat Caddesi’ni de sardı.
#İstanbulSinem Keskinel ve Zeynep Emeç tarafından 2021 yılında kurulan EMA Kolektif’in organizasyonuyla gerçekleştirilen Artful Dining, sanat ve gastronomiyi bir araya getiriyor. Artful Dining’in üçüncü edisyonunun dördüncü yemeği geçtiğimiz günlerde Türkiye çağdaş sanatının önemli isimlerinden Azade Köker’i ağırladı. Sanayi 313’te düzenlenen gecede şef İnanç Çelengil, Köker’in eserlerinden ilham alarak oluşturduğu bir menüyü davetlilere sundu. Artful dining, sadece yemek yeme deneyimine odaklanmıyor, sanatı ve sanatçıyı gastronomi ile bir araya getirerdiği bir kutlama alanı yaratıyor.
#Artful DiningBAZEN bir fotoğraf karesi, bazen bir film sahnesi, bazen de eski bir söz insanın içine işler. “Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır” deriz ya hani, işte tam da bu sözü yaşatan insanlar var hala. Hem de bir takım olarak, iyiliği bir oyun planı gibi kurup sahaya süren bir ekip. Adları: “1 takım insanlar...”
#1MasterChef şampiyonu kim oldu, MasterChef 2025 birincisi kim oldu? soruları 11 Ocak Cumartesi akşamı yanıt buldu. Aylardır beklenen MasterChef Türkiye'de şampiyon, Onur ve Kerem'in düello mücadelesi sonrası netlik kazandı.. Dün akşam MasterChef 2024 birincisi, farklı tariflerin hazırlandığı etapların ardından netleşti. Geçtiğimiz akşam ekrana gelen son bölümde sona kalan iki finalist belli oldu. Eda Semih ve Kerem arasında geçen kıyasıya mücadele sonrasında büyük finalde Onur'un rakibi olacak yarışmacı Kerem oldu. MasterChef şampiyonu kim oldu, Onur mu, Kerem mi oldu? sorusu da programın izleyici kitlesi tarafından merak ediliyor. İlk etapta finalistlerden başlangıç, an yemek ve tatlı olmak üzere üçlü menü hazırlamaları istendi. İkinci etapta ise finalistlerden uluslararası bir menü yapmaları istendi. Kerem Fransız menüsü tercih ederken Onur ise Asya temalı bir menü hazırladı. İlk etabın galibi Onur olurken ikinci etabın galibi ise Kerem oldu. Şampiyonluk düğümü ise son etapta şeflerin verdiği puanla belli oldu. Peki, MasterChef birincisi kim oldu? İşte 11 Ocak MasterChef büyük final bölümünde yaşananlar...
#MasterchefGamze Cizreli’nin yeni mekânı Kaicy başından sonuna özenle tasarlanmış, her detayına dikkat edilmiş. Burası için Doğu Akdeniz mutfağının biraz Batılılaşmış halini sunma fikriyle yola çıkılmış. Ekip kendini ispat etmiş isimlerden oluşuyor, mutfaksa şef Aziz Doğrucu’ya emanet.
#Ebru ERKEYeni seneyi karşılarken yetişkinler için yılbaşı sofrası kurulur da çocuklar unutulur mu? Miniklerin en çok sevdiği şey, ailelerinden ayrı bir masada yaşıtlarıyla beraber yemek yemek. Mutluluklarını katlamak için onlara özel menü hazırlayıp sofralarını süsleyebilirsiniz.
#ÇocukDüşük maliyetli havayolu şirketleri daha ucuza bilet satabilmek için giderleri ucu ucuna ayarlıyor. Örneğin birçok havalimanında köprüye yanaşmıyor, bunun için ekstra ödeme yapmıyorlar. Uçak içinde ‘ikramı’ satıyorlar. Koltuk seçimi, fazla bagaj gibi birçok şeyden ek gelir elde ediyorlar. Bu durum bilet fiyatlarının daha düşük olmasını sağlıyor. Düşük maliyetli (low cost) havayolu demek kalitenin düşük olduğu anlamına gelmiyor.
#Pegasus