Menü haberleri sayfasında Menü hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3782 Menü haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yeni yılın ilk günü itibariyle lokanta, restoran, kafe ve pastanelerde fiyat listelerinin giriş kapısı ve masalara koyulması zorunlu hale geldi. Çoğu işletme karara uyarken bazı iş yerlerinde ise fiyat bilgisinin yer almadığı görüldü. Öte yandan vatandaşlar uygulamanın yerinde olduğunu söylerken, bazı işletmeciler ise işlerinin yarı yarıya düştüğünü belirtti.
#RestoranBu yılbaşını restoranda kutlamak isteyenleri kişi başı 1500 TL’den başlayan fiyatlar karşılayınca rezervasyonlar azaldı. Restoranların kişi başı 600 TL’den başlayan evde yılbaşı menülerine ise ciddi bir talep var. Dört kişilik bir aile dışarıda yemeğe 6 bin TL vermek yerine, 2 bin 400 TL’ye 8 kişilik ana yemek içeren evde yılbaşı menüsü almayı tercih ediyor.
#YılbaşıSosyal ve ekonomik dinamikler ‘celebrity’ yani ünlü, popüler şef olayını yaratıp işini aşkla yapan şefleri zehirledi bence. Yaratılan bu ortamın, gastronominin geldiği noktanın sorumlusu kim ya da kimler sizce? Son dönemin ilgi çeken filmi ‘Menü’ bu konularda ciddi ipuçları veriyor. Şef René Redzepi’nin restoranını kapayacağını açıklaması da benzer noktalara dikkat çeken bir mevzu...
#René RedzepiKapısından girip yaşadığımız yerden, kafamızdaki iş güçten uzaklaştığımız, menüsünden isim seçmeyi eğlenceli bir tadım oyununa çevirebildiğimiz, zarif ama bir o kadar rahat ve konforlu bir restoran bulmak kolay mı? Bomonti’de yeni açılan Saku; servisi, ortamı ve lezzetleriyle işte tam da bunu yapıyor. Yetenekli şeflerinden bekleneni fazlasıyla karşılıyor...
#SakuAldığı 1 Michelin yıldızının ardından menüsünü ve restoranda nelerin değiştiğini keşfetmek için sabırsızlandığım Nicole’deydim. Şef Serkan Aksoy ve ekibinin başarısı, son derece özenli bir servisle daha da pekiştirilmişti. Tokat narince asma yaprağıyla hazırladığı açık dolma ve sütlaç dondurmayla servis edilen künefe menüde öne çıkanlardan...
#NicoleÖzellikle cumartesi ve pazarın vazgeçilmezi olan brunch için birçok mekân özel menü hazırlıyor. Aralarında ekmeğinin kokusuyla baştan çıkaran da var, manzarasıyla etkileyen de, açık büfesinin zenginliğiyle önce gözümüzü doyuran da... Jürimize favorilerini sorduk.
#En İyi Brunch Mekânları"Bugün iftara ne pişirsem" diye düşünenler akşam için hazırlıklarını özenle yapıyor. Tabii iftar sofralarında besleyici ve doyurucu lezzetlerin sunulması oldukça önemli. Biz de iftar sofralarını şenlendirecek birbirinden lezzetli tarifleri sizin için derledik. İşte "Bugün iftara ne pişirsem? Bu akşam iftara ne yapsam?" diyen ve farklı tarifler arayanlar için çorbadan tatlıya 26. gün iftar menüsü...
#RamazanMeze hassas noktamız. Sıcak-soğuk gelen paylaşımlık tabakları birlikte yiyip tattıklarımızdan bol bol konuşmayı bir başka seviyoruz. The Steeve de şefi İsmet Saz’ın yerel malzemelerimizle lezzetlendirdiği tapas menüsüyle öne çıkıyor. Listede küflü peynirli karnabahar da var, ördek etli çıtır mantı da...
#MezeEnginar kalbi, kuşüzümü, ıspanak ve limon kabuğuyla tatlandırılmış bir börek... Hurma, espresso ve kakaoyu buluşturan zahmetsiz bir cheesecake... Mütebbel ve mantarlı ‘veef’ wellington... İşte benim bu yılbaşındaki menüm böyle... Siz de başlangıçlardan tatlılara ziyafet sofranızı bitkisel ürünlerle donatabilirsiniz.
#Yılbaşı31 Aralık gecesine hazırlanırken yapımı çok zaman almayacak ve sizi yormayacak yemekler tercih etmelisiniz. Böylelikle akşama enerjiniz kalır ve ailenizle yemeğin tadını çıkarabilirsiniz. Levrek marin ve humus gibi mezeler, ıstakoz ve jumbo karides gibi deniz ürünleri sofranızı renklendirir. Tabii ki makarnasız bir yılbaşı sofrası düşünemiyorum! Tatlıda seçimimse pandoro... Masada mutlaka isterim!
#YılbaşıKurban Bayramı'nda sağlıklı et tüketimi kadar lezzet de oldukça önemli. Bayramda akla ilk olarak kavurma geliyor. Ancak farklı ve leziz yemekler de hazırlayabilirsiniz. İşte kurban eti ile yapabileceğiniz ve denemeniz gereken 10 muhteşem yemek tarifi...
#Yemek TarifleriGaziantep mutfağı birbirinden güzel ve tescilli lezzetlerle dolu. Şehrin geleneksel lezzetleri arasında yer alan alenazik, lebeniye çorbası, Antep doğrama, Antep yoğurtlu patates ve Antep süzek yapması da tescillendi. Sizin için bu enfes yemeklerin tariflerini derledik.
#MenüRamazan ayının son günü geldi. Arefe gününde de sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler iftar menülerini özenle oluşturmak istiyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın son gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 12 Mayıs Çarşamba yani arefe günü için iftar menüsü...
#RamazanRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirmi sekizinci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 10 Mayıs Pazartesi, Ramazan'ın 28. günü için iftar menüsü...
#MenüMasterChef tantuni tarifi izleyiciler tarafından araştırılıyor. Mersin'in meşhur lezzeti tantuniyi evde de kolayca hazırlayabilirsiniz. Yanında acı biber turşusu ve ayranla da enfes bir menü oluşturabilirsiniz. Kendi mutfağınızda kolayca hazırlayabileceğiniz pratik tantuni tarifi ve malzemelerini sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Tantuni TarifiArkestra’nın şef sahibi Cenk Debensason restoranın girişindeki alanı kapatıp keyfine göre bir şık bistro açtı. Gelenler çoğunlukla arkadaş grupları. Özel partiler düzenleyenler de çok oluyormuş. Yemeklerin de çoğu ortaya söylemelik, paylaşımlık tabaklar.
#ArkestraFour Seasons Hotel Istanbul at Sultanahmet’in avlusundaki Avlu Restaurant’ın başındaki şef Özgür Üstün, Anadolu mutfağına ait yemekleri dozunda stilize ederek 7 Bölge adlı bir tadım menüsü hazırlamış. Ama ne menü! Çiğköfte, Sivas katmeri ve diğerleri... Michelin tavsiye listesinde olan Avlu, vejetaryenleri de unutmamış.
#Avlu RestaurantUzun bir yaz tatilinin ardından yarın okullar açılıyor ve milyonlarca öğrenci ilk ders ziliyle birlikte yeni eğitim öğretim dönemine başlayacak. Ancak anne ve babaların çocuklarının okul başarısı kadar dikkat etmeleri gereken çok önemli bir konu daha var.
#Buğra BuyrukçuElinizde içkiniz, karşınızda günbatımı, efil efil esen bir terasta İstanbul’u tepeden seyretmenin zevkini çıkarmak için son zamanlar. Sonbaharda yazı devam ettirmek isteyen İstanbullulara bildiğimiz, sevdiğimiz, şehrin en güzel teraslarından öneriler verdik.
#İstanbul