İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulanan ‘Umudum Öğretmenim’ projesi kapsamında görev yapan mentor öğretmenler, ebeveyn kaybı yaşayan çocuklara akademik ve sosyal destek veriyor. Öğrencilere umut olan mentor öğretmenlerle konuştuk.
#Mentor ÖğretmenlerBAHÇEŞEHİR Okulları tarafından Bornova ve Güzelbahçe'nin ardından İzmir'e kazandırılan Karşıyaka Kampüsü, yeni eğitim öğretim yılına hızlı başladı. Farklı eğitim modelleriyle ön plana çıkan okul, hem öğrencilerin hem de velilerin büyük beğenisini topladı.
#İzmirÖğretmen Akademisi Vakfı, “Meslektaş Öğrenmesi Modeli” ile öğretmenlere hem kariyer hem de kişisel gelişimlerinde destek sunmaya devam ediyor. Kısmi zamanlı eğitimcilerin bilgi ve deneyimlerini diğer öğretmenlere aktarma ya da diğer bir deyişle “öğretmenden öğretmene” kurulan bir köprü ile “birlikte öğrenenler topluluğu” oluşturmayı amaçlayan proje, eğitim sektöründeki önemli örneklerden.
#Öğretmen Akademisi VakfıKızının üstün zekalı olduğunu öğrenince eğitim sektörüne girmeye karar veren iş insanı Süheyla Akdere, İzmir Menemen’de kurduğu Uluslararası ICS Okulları’yla Kanada sisteminde yeni bir nesil yetiştirmeyi amaçlıyor. Çocuklara öğrenmeyi öğreten, ezberlemeyen, projelerle yaratıcılığını geliştiren ve tüm derslerde OXFORD müfredatını uygulayan okulda öğrencilerinin yarısından fazlası ise burslarla destekleniyor.
#1Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ABD'de 40 takımın katıldığı yarışmada finallere kalma başarısı göstererek yarışmayı 6. olarak tamamlayan İstanbul Borusan Asım Kocabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 7444 Ay Yıldız Robotik Takımı'nı ağırladı.
#Yusuf TekinHer eğitim döneminde tartışılan ancak bir türlü çözüm bulunamayan fazla ev ödevi problemi yeniden gündemde! Saatler süren ödevlerden dolayı çocuklar perişan, veliler şikâyetçi! Uzmanlara göre akademide oldukça uzun zamandır tartışılan ve konuyu gündemde tutan asıl nokta, ödevlerin niteliği ve uygulama şekli...
#Ödevİyi eğitim, gelişim ve yenilenme sürecinin en önemli parçasıdır. Bu nedenle gençlere mutlu bir gelecek sunmak için 21. yüzyılın gerektirdiği iyi eğitim standartlarını karşılamak oldukça önemlidir. Ata Eğitim Kurumları Genel Müdürü M. Fahrettin Eldek, iyi eğitim gereklilikleri hakkında bilgi verdi.
#Ata KolejiMart ayından bu yana eğitimlerine online devam eden öğrenciler için 21 Eylül’de yeni bir süreç başlıyor. Çocuğun hayatındaki en önemli aşamalardan biri olan okul süreci hem aile hem de çocuklar için büyük önem taşıyor. Çocukların gelişimi açısından ise öğretmenlerin tutumu çok önemli. Yazar, Eğitmen ve Profesyonel Koç Damla Kunç Koçman’a göre çoğu zaman öğrenci, öğretmenin ne söylediğinden çok “ne yaptığı ve nasıl yaptığını” modelliyor.
#ÇOCUKOkullarda uygulanması gerekli olan felsefe çalışmalarının kazanımını bir metafor ile anlatmam gerekirse, bu “Bumerangı fırlatmak” biçiminde olurdu. Bumerang, şeklinden ve atış biçiminden dolayı havada dairesel hareketler çizer ve bir yörünge takip ederek başlangıç noktasına geri döner.
#FelsefeYıllardır motivasyon üzerine türlü yazılar yazılıp tartışmalar yapıldı. İç ve dış kaynaklı motivasyon türleri incelendi. İnsanların kendilerini keşfetmeleri, içsel motivasyonlarını artırmak için birçok eğitim ve kişisel gelişim kitapları hala en çok satanlar raflarında yerini almakta ve dünya çapında üzerinde titizlikle durulan bir kavram olduğu gerçeği ile yoluna devam etmektedir. İşte bu yüzden motivasyon ve güdülenmenin önemi, hedeflerimiz ile doğrudan ilgilidir.
#EğitimGlobal düzeyde insanlığın en büyük trajedilerinden birine şahit oluyoruz. Uzaktan eğitime geçiş yaptığımız evlerimizde 7/24 ayrılmadan yaşamaya çalıştığımız bu zorlu süreçte ‘anne baba, çocuk ve öğretmen’ olarak rollerimiz de yeniden tanımlanmaya başladı.
#AileSevinç Eğitim Kurumlarının eğitim yolculuğu, 1986 yılında Sevinç Dershanelerinin İstanbul Bakırköy’de kuruluşuyla başladı. Sınava hazırlık alanındaki başarıları ve Sevinç Yayınları ile özellikle ortaokul kademesinde, İstanbul’daki başarılı kurumlar arasında yer aldı. 2013 yılında “eğitim” tecrübesini özel okulculuğa taşıyan kurum; bugün anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde kolej eğitimi verirken, istikrarı başarılarını sürdürüyor.
#Eğitim‘PISA Patronu’ olarak bilinen ve Hürriyet’in sorularını yanıtlayan OECD Eğitim ve Beceriler Başkanlığı Direktörü Andreas Schleicher, Türkiye’de eğitimin geleceğinden umutlu. “Eğitimin daha iyiye gideceğinden çok eminim. Sistemin kapasitesi çok yüksek. Hedefler için kaynaklar yeterli” diye konuşuyor. Schleicher, daha iyi olmak için eğitim vizyonunun ısrarla takip edilmesi, öğrencilerin üzerindeki sınav baskısının azaltılmasını öneriyor.
#OECDOECD Eğitim ve Beceriler Başkanlığı Direktörü Andreas Schleicher, ‘Bir Dünya Okulu: 21’inci Yüzyılın Okul Sistemi Nasıl Kurgulanmalı’ adlı kitabının tanıtım toplantısında eğitimci ve öğrencilerle buluştu. Schleicher, başka ülkelerden kopyala-yapıştır eğitim sistemlerinin çalışmayacağını söyledi.
#Uluslararası Öğrenci Değerlendirme ProgramıKuruluşundan itibaren Maya Okullarının bir üyesi olan Levent Okut, sınıf öğretmenliği ve eğitim koordinatörlüğünün ardından şimdilerde Maya Okulları’nın kurucu temsilciliğini yürütüyor. Doktora derecesini öğretmenlerin eğitime yönelik inançları ve etkili öğretmenlerin özellikleri ile ilgili hazırladığı tez ile alan Okut, ailelere “Çocukların eğitim-öğrenim sürecine dahil olan anne ve babaların çocukları, ilgilenmeyenlere göre çok daha başarılı oluyor. Aileler çocukların okuluyla, öğretmeniyle işbirliği içinde olmalılar. Öğretmenlerinden çocuklarını dinlemeliler. Evdeki yaşantılarıyla ilgili ayrıntıları olabildiğince öğretmenleriyle paylaşsınlar“ diye önerilerde bulunuyor.
#Maya OkullarıUzun yıllar yurtdışında eğitim görüp, kariyerine orada başlayan ve eğitim sektörüne farklı bir alandan giriş yapan Zeynep Dereli, ülkemizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak teknoloji okuryazarları ve geleceğin sosyal etki yaratacak teknoloji girişimcilerini yetiştirmek amacıyla Türkiye’nin ilk ve tek odağı insan olan Teknoloji ve İnsan Kolejleri’ni (Tink) kurdu. Dereli, bir yandan Türkiye’deki eğitim dünyasını tanımaya çalışıyor, bir yandan da eğitimle dijitalleşmeyi birleştirerek farklı projelere imza atıyor. Dereli, eğitimde en önemli sıkıntılardan birinin şeffaflık ve kurumsallaşma olduğunu belirterek, “Eğitimde bireye verilen değeri ticarileştirmeden kurumsallaşmalı. Eğitimde en önemli sorunlardan biri de şeffaflaşma, bu yok” diyor.
#Tink Okullarıİş hayatında yaşanan değişim ile birlikte artık girişimcilik alternatif bir kariyer yolu olarak görülüyor. Girişim şirketleri ülke ekonomilerine önemli katkılar sağlıyor. Bu ruhun henüz öğrenciyken gelişmesine yönelik programlar ise hem kamu hem de özel sektörün desteğiyle yaygınlaşıyor.
#Girişimci Öğrenci