Meniere hastalığı her yaşta ortaya çıkabilir, ancak genellikle genç ve orta yaşlı yetişkinlerde görülür. Kronik bir durum olarak kabul edilse de çeşitli tedaviler semptomları hafifletmeye ve yaşamınızdaki uzun vadeli etkiyi en aza indirmeye yardımcı olabiliyor. Peki Meniere hastalığı nedir? İşte Meniere belirtileri ve tedavisi
#Meniere Hastalığı NedirMeniere hastalığı, günlük yaşamı olumsuz etkileyebilen bir rahatsızlık. Her yaşta ortaya çıkabilmekle birlikte, genç ve orta yaşlı bireylerde daha sık karşılaşılıyor. Peki meniere hastalığı nedir? İşte meniere hastalığı belirtileri ve tedavi yöntemleri
#MeniereMeniere hastalığı, zaman tekrarlayan ve ataklarla seyreden bir hastalıktır. Genelde kırklı yaşlar sonrasında ortaya çıkan meniere hastalığı, özellikle ağır –şiddetli- baş dönmesi ataklarıyla kendisini gösterir . “Baş döndüren” Meniere ataklarından korunmada ise gerginlikten, stresten ve aşırı tuz tüketiminden uzak durmak önemli rol oynuyor.. Peki, Meniere hastalığı nedir, belirtileri neler? İşte meniere sendromu hakkında bilgiler…
#MeniereMeniere hastalığı, halk arasında iç kulak tansiyonu olarak bilinir. Baş dönmesi, kulakta dolgunluk hissi, çınlama, hatta işitme kaybına bile neden olabilen meniere hastalığı her yaşta görülebiliyor. İşte meniere hastalığı ile ilgili tüm merak edilenler…
#Meniere Hastalığı NedirHer yaşta ortaya çıkabilen ve nedeni tam olarak bilinmeyen Meniere hastalığı, görüldüğü kişilerin hayatını kabusa çevirebiliyor. Meniere hastalığının en önemli bulgusu; belirli periyodlar halinde gelen baş dönmesi atakları. Peki, Meniere hastalığı tam olarak nedir?
#Meniere HastalığıTıpta "tinnitus" adı verilen kulak çınlaması deprem sonrası şikayetleri arasında yer alıyor. Uzmanlar kulak çınlaması şikayetlerinin hafife alınmaması gerektiğini vurgularken, teşhisin kulak çınlaması tehlikesinin büyümesini engellemede önemli bir adım olduğunu belirtiyorlar. Çünkü, halk arasında farklı şeylerin habercisi olarak tanımlansa da kulak çınlaması çeşitlerine göre zararlı olabiliyor. Peki, kulak çınlaması (Tinnitus) nedir, neden olur, nasıl geçer? Deprem sonrası kulak çınlaması normal mı, ne kadar sürer? Odyolog Ülkü Hilal Gedikli, duygu durum bozukluğu, anksiyetesi olan hastalarda var olan durumun artmasıyla birlikte kulak çınlaması şikayetlerinin meydana gelebileceğinin altını çizerek, kulak çınlaması nedenleri, çeşitleri, teşhisi, yaş aralığı ile ilgili en çok merak edilen soruları yanıtladı.
#Kulak ÇınlamasıBaş dönmesi oldukça yaygın ve çoğu zaman endişelenmeye gerek olmayan bir durum. Ama bazen çok ciddi hastalıkların habercisi de olabiliyor. Peki hangi baş dönmelerini ciddiye almalıyız? Tehlikeli baş dönmelerinin diğerlerinden farkı ne?
#SağlıkKişilerin yaşam standartlarını ciddi derecede etkileyen hastalıklar bulunmaktadır. Bu hastalıklar kişilerin gün içinde yapacakları pek çok şeyin aksamasına ya da yapılmamasına neden olmaktadır. İleri yaşlarda daha çok görülen bu sorunlardan biri de kulak çınlaması olarak ifade edilmektedir. Kulak çınlaması oldukça rahatsız edici bir hastalık olarak belirtilmektedir. Peki, Tinnitus nedir? Neden olur? Tinnitus (kulak çınlaması) nasıl geçer? İşte, Tinnitus hakkında bilinmesi gereken detaylar.
Baş dönmesi ve denge sorunlarına sebep olan vertigo, günlük yaşamı kabusa çevirebilir. “Vertigo ile gelen hastanın yakınmalarını iyi değerlendirmek gerekir” diyen Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kaan Akacun; vertigo belirtileri, vertigo tedavisi, vertigo teşhisi ve vertigo tedavisi hakkında önemli bilgiler verdi.
#VertigoBilateral kelimesi özellikle bulmaca çözmeyi seven kişilerin sıklıkla karşılamakta olduğu kelimelerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu bakımdan insanlar tarafından ne demek olduğu çok merak edilen kelimeler arasındadır. Sizin için Bilateral nedir? Tıpta bileteral kavramı ne anlama gelir sorularının yanıtlarını derledik.
#Bilateral Nedir?İsterseniz gelin, önce biz doktorların çok sık kullandığı “akut” ve “kronik hastalık” kavramları ne anlama geliyor ona bir bakalım, daha sonra da “akut bir enfeksiyon hastalığı” olduğunu bildiğimiz COVID-19’un bazı koşullarda neden ve nasıl “kronik bir hastalığa” dönüşebileceğini anlamaya çalışalım.
#KoronavirüsStres, yoğun iş hayatı ve kötü beslenme gibi durumların tetiklediği vertigo, birçok insanın muzdarip olduğu ve neden kaynaklandığını merak ettiği bir hastalık. Baş dönmesi şikayetiyle ortaya çıkan bu hastalığı teşhis etmek ise oldukça kolay. Peki vertigo nedir? Vertigo belirtileri neler? Vertigo nasıl tedavi edilir?
#Vertigo Nedir