Bilateral Nedir? Tıpta Bileteral Kavramı Ne Anlama Gelir

Güncelleme Tarihi:

Bilateral Nedir Tıpta Bileteral Kavramı Ne Anlama Gelir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2021 22:50

Bilateral kelimesi özellikle bulmaca çözmeyi seven kişilerin sıklıkla karşılamakta olduğu kelimelerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu bakımdan insanlar tarafından ne demek olduğu çok merak edilen kelimeler arasındadır. Sizin için Bilateral nedir? Tıpta bileteral kavramı ne anlama gelir sorularının yanıtlarını derledik.

Haberin Devamı

Bilateral kelimesi anlamı itibari ile en fazla merak edilen ve araştırılma durumu söz konusu olan bir kelime olma niteliği barındırmaktadır. Bu sebeple de bu kelime ile alakalı olarak verilebilecek olan bilgiler pek çok insan için bir hayli önem taşımaktadır.

Bilateral Nedir?

Bilateral kelimesinin duyan hemen hemen her insan, bu kelimenin anlamının ne olduğu konusunda çok net bir bilgiye sahip durumda değildir. Bu sebeple de bilateral kelimesini duyan pek çok birey bu kelimenin ne olduğunu öğrenebilmek adına özellikle interneti kullanmaktadır. Bu sebeple internet arama motorlarında biateral nedir sorusu çok sık olarak yazılıp aratılmaktadır.

Bahsi geçen bu kelime hakkında en fazla bilgi sahibi olmak isteyen kesimi ise büyük ölçüde bulmaca severler oluşturmaktadır. Çünkü bilateral kelimesi, bulmacalarda çok sık olarak sorulan bir kelime olma niteliği barındırmaktadır. Bu sebeple bu kelimenin ne olduğu konusunda bilgi edinmek isteyenlerin sayısı her geçen gün çok ciddi bir artış göstermektedir.

Haberin Devamı

Peki bilateral nedir? Bu sorunun cevabını şu şekilde vermek mümkün olmaktadır. Bilateral kelimesi, iki taraflı, ikiyüzlü anlamlarında kullanımı söz konusu olan bir kelimedir. Aynı zamanda her iki tarafa ait olan, iki taraflı anlamında kullanılan bir kelimedir.

Tıpta Bileteral Kavramı Ne Anlama Gelir?

Bilateral, insanların günlük yaşamları içerisinde kullanmakta oldukları kavram, kelime ya da terimler arasında yer almamaktadır. Bu sebeple bileteral kelimesi yaygın olarak kullanılan bir kelime olma niteliği barındırmamaktadır. Fakat bilaterial kelimesi tıpta bir hayli sıklıkla kullanılan kavramlar arasında kendisine yer bulmaktadır.

Bu bakımdan tıbba ilgi duyan insanlar tıpta bilaterial kavramı ne anlama gelir sorusunu çok fazla sormaktadır. Bunun beraberinde bu sorusuna cevap bulmak adına çok fazla çaba göstermektedir. Bu bakımdan bu konu hakkında her bireyin kolaylıkla anlayabileceği nitelikte bilgi verilmesi oldukça önemlidir.

Her iki tarafa ait olan, iki taraflı anlamında kullanılan bir kelime olan bilaterial kavramı aynı zamanda tıpta bir hastalığı ifade etmek amacı doğrultusunda kullanılmaktadır. Tıpta Bilateral periferik vestibuler hastalık (BPVH) olarak ifade edilmektedir. Bu sağlık sorununda işitme kaybı olmaksızın vestibuler fonksiyonların azalması ya da kaybolmasıyla birlikte karakterize olmaktadır.

Haberin Devamı

Bilateral periferik vestibuler olarak tanımlanmakta olan sağlık sorunu tipik olarak yürüme bozukluğu, kronik dengesizlik ve osilopsia şeklinde kendisini göstermektedir. Bu sağlık sorununu yaşayan bireylerde en sık olarak rastlanılan nedenler; ototoksik ilaç kullanımı, menenjit, bilateral Meniere hastalığı ve yaşlanma olmaktadır.

Bilateral periferik vestibuler olarak tanımlanan bu hastalığa, kalorik yanıtın bilateral yokluğunun yanı sıra rotasyonel testlerin bilateral bozuk olması ile birlikte tanı konulması söz konusudur. Bilateral periferik vestibuler hastalığı BPV olarak da ifade edilmektedir. Bu sağlık sorunun olduğunu ortaya koyan bazı önemli belirtilerin varlığı söz konusudur. Buna göre bilateral periferik vestibuler hastalığı; belirtileri, tanı ve tedavisi güncel bilgiler ışığında anlatılır durumda olmaktadır.

Haberin Devamı

Bilateral kavramı aynı zamanda Bilateral koordinasyon olarak da kullanılmaktadır. Bu anlamda Bilateral koordinasyon; çok basit bir biçimde olan anlatımıyla, vücudun her iki tarafını aynı anda kullanma yeteneğini ifade etmektedir. Bu kulağa son derece kolay geliyor olsa da esasında bazı çocuklar için bu son derece aşırı zor olabilmekte ve bu beceriyi geliştirmeye çalışmak ise son derece önemli olmaktadır.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!