Türk mutfağına özgür bir tepsi böreği olan su böreği, yapımı özen gerektiren hamur işi tariflerimizdendir. MasterChef su böreği yapımının ardından, geleneksel yemeğimiz yeniden gündeme geldi. Peki, el açmnası su böreği nasıl yapılır? İşte, orjinal su böreği tarifi ve tüyoları...
#Masterchef Su BöreğiMasterChef su böreği tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. El açması su böreği ya da hazır yufkadan su böreği hazırlanabiliyor. Doğu Anadolu Bölgesinde ise genellikle civil peynirli yapılmaktadır. Has tereyağı kullanılarak hazırlanan börekler Erzurum ilinde rağbet görmektedir. Hemen her bölgemizde çok sevilen evde kolay su böreği nasıl yapılır merak edenlere, işte orijinal su böreği tarifi ve püf noktaları...
#Su BöreğiMasterChef kaptanlar düeollosunu kim kazandı? sorusunun cevabı dün ekranlara gelen yeni bölüm ile belli oldu.Tanya'nın elenmesinin ardından MasterChef All Star'ın 13 Kasım tarihli 148. bölümünde, yarışmacılar mavi takım kaptanı olmak için su böreği yapmak için mücadele verdi. Danilo, Somer ve Mehmet Şef'in bu hafta istediği su böreğini 1 saat içerisinde daha iyi yapan isimler; Esra, Cemre, Hasan, Barbaros, Sergen ve Kıvanç oldu. Gecenin sonunda ise mavi takım kaptanı olan yarışmacı kırmızı takımın kaptanını seçme hakkı kazandı. Öte yandan takım kaptanları gecenin düellosunda bir kez daha karşı karşıya geldi. Peki, MasterChef mavi takım kaptanı kim oldu? MasterChef kaptanlar düellosunu kim kazandı? İşte, 13 Kasım MasterChef All Star yeni takımlar ve düelloyu kazanan isim...
#Masterchef Yeni TakımlarIsparta Eğirdir yöresine ait sazan dolması MasterChef programı ile aranan tariflerden biri oldu. İç pilavı ile muhteşem bir lezzet olan sazan dolması kışa hazırlandığımız bu aylarda akşam yemeği için harika bir alternatif. Peki, sazan dolması nasıl yapılır? İşte MasterChef sazan dolması tarifi ve malzemeleri...
#Sazan DolmasıAntalya yöresine özgü nefis bir lezzet olan Gazel böreği MasterChef ekranları ile birlikte evlerinize konuk oluyor. Baklavalık yufka ile hazırlanan Gazel böreği iç malzemelerinde kıyma yer alıyor. Çıtır çıtır lezzetiyle Gazel böreği nasıl yapılır merak edenlere, işte Antalya Gazel böreği tarifi ve malzemeleri...
#Gazel BöreğiÜsküp’te dana eti kullanarak yapılan ve kebap denen köftenin en meşhur iki adresi Eskiçarşı içindeki Destan ve Kosmos. Destan biraz daha turistik restoran gibi ve yanında acı kırmızı sos da verdiği için Türkler arasında daha popüler. Şehrin börek çeşitleri de çok meşhur ama içlerinde pişirme tekniğiyle de en özel olanı, Arnavutların çok sevilen ve yapımı çok meşakkatli olan fliya böreği...
#ÜsküpMasterChef’te ana kadroya kim girdi? sorusu dün gece yanıt buldu. Final turu heyecanı hız kesmeden devam eden MasterChef Türkiye'nin 12 Ağustos tarihli 38. bölümünde ikinci grupta yer alan yarışmacı adayları, 2022 sezonunun 11. yarışmacısı olmak için ikili turda şeflerin istedikleri menüleri en kısa sürede hazırlamaya çalıştı. Danilo, Somer ve Mehmet Şef'in değerlendirmeleri ile gecenin birincisi olan isim MasterChef Türkiye'nin ana kadrosuna seçildi. Heyecan dolu gecenin yemekleri ise su böreği ve tere ile yaratıcı tabak oldu. Peki, MasterChef'te kim kazandı? İşte, dün gecenin birincisi..
#MasterchefEskiden esnaf lokantalarının menüsünde olan beyinli Beykoz kebabı, Hicaz pilavı, irmik çorbası gibi pek çok yemek artık günümüz lokantalarında bulunmuyor; haliyle gençler bunların adını bile duymuyor. Unutulmaya yüz tutmuş bu tatları hatırlatmak için yazmaya karar verdiği ‘Esnaf’ kitabı vesilesiyle bir araya geldiğimiz şef Mehmet Yalçınkaya’ya göre esnaf lokantaları ‘aşçılığın kalesi ve şehrin kalbi’... Yalçınkaya ayrıca “Çağlalı enginarımı yemeden kimse ölmesin” diyor.
#Mehmet Yalçınkaya“MasterChef” jüri üyesi Somer Sivrioğlu, daha önce “Türk mutfağı dünyada saygı gören bir mutfak değil” demiş ve bunun nedenlerini sıralamıştı. Şimdi de başlığa aldığımız bu çözüm önerisini söylüyor. Değindiği başka konular da var elbette. Mesela Avustralya ve Türkiye arasındaki ikili yaşamı, mesela neden kaos ve kargaşadan beslendiği, mesela İstanbul’da açmayı düşündüğü restoran... Hepsi bu röportajda, afiyetle okuyunuz...
#Somer Sivrioğlu“MasterChef” jüri üyesi Somer Sivrioğlu, daha önce “Türk mutfağı dünyada saygı gören bir mutfak değil” demiş ve bunun nedenlerini sıralamıştı. Şimdi de başlığa aldığımız bu çözüm önerisini söylüyor. Değindiği başka konular da var elbette. Mesela Avustralya ve Türkiye arasındaki ikili yaşamı, mesela neden kaos ve kargaşadan beslendiği, mesela İstanbul’da açmayı düşündüğü restoran... Hepsi bu röportajda, afiyetle okuyunuz...
#Somer SivrioğluYaz geldiğinde sanki Türkiye’de Bodrum ve Alaçatı’dan başka tatil yapacak yer yokmuş gibi bir algı yaratılıyor. Ya da tatil sadece deniz kıyısında yapılırmış gibi... Oysa yönümüzü biraz daha güneye ya da biraz daha kuzeye çevirsek daha ne özel yerler keşfedeceğiz... Belki de en güzeli kendimize “Huzur mu huzursuzluk mu, ben ne istiyorum?” diye sormak. Her neredeyseniz iyi bayramlar ve tatiller dileğiyle. Tabii hijyen, maske ve mesafe kuralını unutmadan.
#Müge Akgün‘MasterChef Türkiye’ yarışması jüri üyelerinden, MYK Gastro Arena kurucusu şef Mehmet Yalçınkaya’nın mutfağına sızdık… Bize aşçıların ana üssü Bolu’da geçen çocukluğunun sofralarını, 11 yaşında çırak olarak girdiği kamyoncu lokantasını, Süreyya Lokantası’nda kasalarca küçük ‘çimçim karides’ ayıklarken kurduğu hayalleri, Katar Emiri’ne hazırladığı yemekleri ve onu bugünlere getiren serüvenlerini anlattı.
#Mehmet YalçınkayaMasterChef Türkiye'de büyük finale haftalar kala, eleme heyecanı devam ediyor. İlgi gören yarışmanın salı akşamı ekranlara gelen son bölümünde yarışmacılar, önce ödül ardından da eleme oyununda mutfakta rekabet etti. Yakınları ile beraber yemek yapan 5 yarışmacıdan biri ödül oyunu aldı. Final anında ise eleme adayı açıklandı. Peki, MasterChef'te ikinci eleme adayı kim oldu? İşte, 17 Aralık MasterChef eleme potasına giren isim ve ödülü kazanan yarışmacı.
#Masterchef'te Eleme Adayı Kim Oldu