Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Bitez, Ortakent-Yahşi, Turgutreis ve Gölköy mahallelerinde mandalina hasadına başlandı. Kendine has kokusu ve aromasıyla bilinen Bodrum mandalinasının bu yıl az mahsul vermesi üreticiyi üzdü. Mandalinayı ucuza almaya çalışan firmalara mandalinalarını satmayan bazı üreticiler ise mandalinadan; lokum, reçel, gazoz, kolonya sabun, cips ve un üreterek farklı yöntemlerle ürünlerini pazarlamaya başladı. Bazı üreticiler ise Bodrum mandalinasının hak ettiği değeri görmediğini belirterek yerel yöneticilerin bir an önce atağa geçmesini beklediklerini kaydetti.
#MandalinaMersin'de bu yıl altıncısı gerçekleşen Uluslararası Narenciye Festivali kapsamında kente gelen 30 ülkenin gösteri sanatçıları, yöresel kıyafetleriyle narenciye bahçelerini gezip, limon, mandalina ve portakal hasadı yaptı
#MersinİZMİR’de mandalina hasat mevsimini üç günlük şenlikle kutlayan Seferihisarda ilk hasadı çocuklar yaptı. Mandalina bahçesine girerek mandalina toplayan çocuklar, ardından Seferihisar Belediyesi tarafından yapılan yeni tesislerinin açılışını yaptı.
#En İyi Mandalinalı YemekYazarımız Ebru Erke geçen hafta Japonya’ya gidip Türk çayını anlattı. Biz de kendisiyle buluşup çayımızı, kültürümüzdeki yerini, Japonya gibi çay gelenekleriyle meşhur bir ülkede Türk haftasında yaşadıklarını ve yeni markasını konuştuk.
#Melis YılmazO; gençlik enerjisi hiç bitmeyen, inatçı, ‘Yapacağım’ dediği işte asla pes etmeyen ve başaran özverili bir Bodrum aşığı. O, Erman Aras... Bodrum’da ilklerin adamı. ERA Yelken Kulübü’nün kurucusu. Bodrum Cup’ın fikir babası. Aynı zamanda giderek ranta yenik düşen Bodrum mandalinini yaşatmak için savaşan birkaç kişiden biri. ‘Bodrum Yadigarı’ markasıyla baba emaneti mandalinlerden gazoz, reçel, lokum üretiyor. Mandalinanın yok olmaması, geleceğe taşınması için ona katma değer yaratıyor.
#1Food Online adlı dijital bir yemek dergisi çıkarmaya başlayan şef ve yemek yazarı Aydan Üstkanat: “Sosyal medyanın ucu bucağı olmayan dünyasında iyi tarifleri bulmak ve gruplamak kolay olmasa gerek. Bu dergide amaç, kolay erişim.”
#GazetehaberleriBodrum’un turistik ve pahalı olduğuna dair bir önyargının varlığına dikkat çeken Başkan Ahmet Aras, “Bu yargı yerine, yılın 12 ayını dolu dolu geçirebileceğiniz, pek çok aktivite imkanı sunan bir Bodrum yaratmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
#İzmirTürkiye’nin en büyük narenciye üretici illerinden Adana’da meyve ağaçlarını poyraz vurdu. Sıcaklıkların geçen hafta 45 dereceyi aştığı Adana’da şiddetli poyraz da yaşanınca mandalina, portakal ve limon gibi birçok ağacın meyvesi daha olmadan yere döküldü. Bölgedeki üreticilere göre kayıp yüzde 80’i buldu.
#GazetehaberleriÇay, bilimsel adıyla Camellia sinensis, 6 Şubat 1924 tarihindeki kanunla sofralarımıza, kültürümüze dahil ettiğimiz bir içecektir aslında. İnce belli bardak ile Türk kültürünün bir parçası haline gelmiştir. İnce belli bardak sunumu ise Eski Bakan Bülent Akarcalı’nın otel ve turizm sektörüne hediyesidir.
#BURSAİzmir’de sonbahar meyvelerinden mandalina, ayva, nar ve avokado, pazar tezgahlarındaki yerini aldı. Ağırlığı 200 ile 300 gram arasında değişen ve tanesi 3 liraya satılan avokadoyu bilmeyenler, görünce şaşırıyor. Bilenler ise tanesi 10 liradan 3 liraya düşen avokadodan kilo ile alıyor. Kilogramı 1,5 liradan satılan şifa deposu mandalina ise düşük fiyatına rağmen ilgi görmedi.
#İzmir