1938 yılında Lizerjik asit dietilamidi yani kısa adı ile LSD, yürütülen laboratuvar çalışmalarında Albert Hoffman tarafından tesadüf eseri çavdar mantarından sentezlendiği anlaşılmıştır. LSD, dünya üzerindeki en güçlü halüsinojendir. Halüsinojen Meskalinden 4.000 kat ve mantarlardan 100 kat güçlü bir halüsinojen maddedir. LSD nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#LSD Nedir?Astroloji ile burçlar insanlığın daima rağbet ettiği bir konuyu oluşturmuştur. Günümüzde de aynı rağbeti sürdürebilmektedir. Çok sayıda insan 16 Nisan'ın hangi burcu kapsadığını, bu burcun yükselenini ve özelliklerini, 16 Nisan tarihte yaşanan olayları ve bu tarihte doğan ünlüleri merak etmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#16 Nisan Hangi Burç Ve Burcu Ne?Beden ve ruh birbiriyle bütünleşik olan ve bu bütünleşmenin sağlandığı yer olarak epifiz bezi yani üçüncü göz denilen yapının varlığı bilinmektedir. Epifiz bezinden salgılanan DMT isimli bir kimyasalın ruh ve bedenin birleşmesindeki alan olduğu söyleniyor. DMT nedir? İşte ruh ve bedeni birleştiren molekül DMT (Dimetiltriptamin) hakkında bilgileri derledik.
#DMT Nedir?Ergot mantarı, çavdar ve benzeri tahıllarda yaşamakta olan bir mantar türü olarak bilinmektedir. Parazit olarak yaşamakta olan ergot mantarı, genel olarak çavdar da görülse bile diğer tahıl türlerinde de olduğu bilinmektedir. Ergot mantarını duyan kişiler hakkında bilgi sahibi olmak isteyebilir. Ergot mantarı nedir ve neden olur? Çavdar mahmuzu hastalığı (Claviceps purpurea) hakkında bilgiler nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
KURTULUŞ Vakfı Başkanı Ufuk Tanay Tezemir, Narconon Projesi’nin Türkiye’de uygulandığı üç yıl içerisinde, uyuşturucu bağımlılığında ilaçsız rehabilitasyon ile yüzde 84 oranında başarı sağladıklarını açıkladı. Tezemir, Hürriyet’e şunları söyledi:
#UyuşturucuTürkiye birkaç ay arayla gelen iki cinayet ve iki aile dramıyla sarsıldı, üzüldü. İlk önce bir şizofreni hastası annenin cinnet geçirerek 21 yaşındaki kızını bıçaklayarak öldürmesi, ardından yine bir şizofreni hastası olduğu iddia edilen 38 yaşındaki mimar Mithat Cingi’nin önceki gün öğretim görevlisi olan profesör anne ve babasını tüfekle öldürerek intihar etmesi gözleri şizofreni hastalığına çevirdi. Türkiye'de her 100 kişiden birinin şizofren hastası olduğunu belirten Soygür, bu hastalığı taşıyan biri tarafından öldürülme ihtimalinin 14 milyonda bir olduğuna dikkat çekti. Soygür, üzücü durumların ise hastalığın tedavi edilmediği, ilaçların kullanılmadığı dönemlerde yaşandığını belirtti.
Tarihte bağımlılık, bir bağımlılığın portresi, bağımlılığın alt kültürü, insanlar neden bağımlı olur, bağımlılık nasıl gelişir, bağımlılıkta genetik yatkınlık, bağımlı kişilik ve bozukluğu, bağımlılığı ortaya çıkaran davranışlar ve durumlar, bağımlılıkta aile tutumları, madde ve sanal alışkanlıklar beyinde nasıl çalışır, bağımlılık mı ödül eksikli sendromu mu ve doğru bildiğimiz yanlışlar hepsi ve bağımlılığa dair daha fazlası raflarda yerini alan "BAĞIMLILIK" kitabında cevap buluyor.
Arılar, ultraviyole ışınlarını algılar, davranışlarını da ona göre geliştirir. Ama bizler bu ışınları göremeyiz. Yani ultraviyole ışınları arıya göre var, bize göre yoktur. Bizler davranışlarımızı ultraviyole ışınlarına göre ayarlayamayız. Gerçek hangisi? Arıların gördüğü mü, bizim göremediğimiz mi?