Lor tatlısı, Ayvalık tatlısı olarak da biliniyor. Hafif tadı ve ağızda dağılan kıvamıyla sofranıza lezzet katacak bu nefis tatlının yapılışı da oldukça pratik. Çok beğeneceksiniz. Peki lor tatlısı nasıl yapılır? İşte lor tatlısı tarifi...
#Lor Tatlısı Nasıl YapılırGelinim Mutfakta 1 Mart Cuma günü yayınlanan bölümüyle haftanın finalini yaptı. Gelinim Mutfakta haftanın finali bölümünde ve 250. Bölüm kutlamasında Deniz Seki, şarkılarıyla hem ekran karşısındakileri hem de stüdyodakileri eğlendirdi. Peki, Gelinim Mutfakta’dan kim elendi, haftanın birincisi hangi gelin oldu?
#Gelinim MutfaktaHafif bir o kadar da pratik bir tatlı arayanlar için Ege’nin en sevilen lezzetlerinden lor tatlısının cevizli tarifini derledik. Zamansız bir lezzet olan lor tatlısını yazın dondurmayla da tüketebilirsiniz. İşte, cevizli lor tatlısı tarifi ve püf noktaları
#Lor TatlısıEge Bölgesi ile özdeşleşen lor tatlısı birkaç püf noktaya dikkat edildiğinde kolayca yapılabilir. Lor peynirinin kesinlikle tuzsuz olması gerekiyor. Ayrıca pek çok şerbetli tatlıda olduğu gibi lor tatlısının yapımında da tatlının sıcak, şerbetin ise soğuk olması gerekiyor. İşte, adım adım lor tatlısının tarifi
#Lor TatlısıSamsades tatlısı ve malzeme listesi akşam sofrası alternatif arayanlar için araştırılan tariflerde biri. Samsade, Ege yöresine ait nefis bir lezzet. Lor peyniri ve tarçın biraraya geldiği bu tarif çayınızın yanına çok yakışacak. Peki samsades tatlısı nasıl yapılır? İşte yapım aşamaları...
#Samsades Tatlısı TarifiBalkabağını taratorun veya mücverin başrolü yapmayı denediniz mi hiç? Veya küp küp doğrayıp fırında pişirdikten sonra etlerin yanında sunmayı? Hemen hepimiz klasik tatlısını ya da çorbasını yapıyoruz ama neden bunlarla yetinelim ki? Lor, labne, rokfor gibi peynirlerle de iyi anlaşıyor; köri, zencefil ve adaçayı gibi baharat çeşitleriyle de... Makarnaya da çok yakışıyor, katmere de, magnolia tatlısına da... Mutfakta ufkunuzu açacak, lezzetiyle mutlu eden balkabaklı tariflerime buyurun.
#BalkabağıŞef ve MasterChef Türkiye jüri üyesi Somer Sivrioğlu’nun 2015’te Avustralyalı gazeteci David Dale’le birlikte kaleme aldığı ‘Türk Mutfağında Bir Macera: Anadolu’nun Türkçesi nihayet raflarda. Kitapta 140 yemeğimizi ve yemek kültürümüzü anlatan Sivrioğlu: “Anadolu mutfağı demeyi tercih ettim, uygarlığın beşiği olan bir coğrafyada mutfağımızı sadece Türk mutfağı olarak nitelendirmek, Anadolu’nun diğer sahiplerine saygısızlık gibi geliyor.”
#Masterchef TürkiyeArda'nın Ramazan Mutfağı programının 10 Mayıs 2019 Cuma günü yayınlanan bölümünde yapılan tariflerden biri de çikolatalı irmik tatlısı oldu. Ünlü şef Arda Türkmen, çikolatalı irmik tatlısı tarifini verdi. Peki, çikolatalı irmik tatlısı nasıl yapılır? İşte irmik tatlısı tarifi
#Çikolatalı İrmik Tatlısı Nasıl YapılırAhmet Maranki üniversitede okurken yaşadığı mide yanması şikayeti dışında hiçbir sağlık sorunu olmadığı söylüyor ve bunu da uyguladığı sağlıklı beslenme ve yaşam programına bağlıyor. Yemeği yemeyi de yapmayı sanat olarak gören Maranki’nin severek yaptığı 145 yemek tarifi var
Hangi kadın semt pazarlarını sevmez, hayatında bir kere bile pazara uğramayan kadın çok azdır. İTO’nun 2004’te İstanbul semt pazarlarında yaptığı ankete göre, pazara giden her 10 kişiden 8’i kadın. Çoğunluk ucuzluktan çok, taze ürün için pazarı tercih ediyor. Ne tesadüf ki yerel ürün satanların yüzde 80-85’i kadın. Hatta Anadolu’da çoğu pazar ismini buradan almış: Konya Kadınlar Pazarı, Bartın Garılar Pazarı, Bolu Kadınlar Pazarı, Tire Kadınlar Pazarı.