Tekrarlayan düşüklerde bağışıklık sisteminin rolü çok önemlidir. Bağışıklık sistemi, insan vücudunun hastalıklara karşı savunma mekanizmasını oluşturan karmaşık bir sistemdir. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, lenfosit aşısı ile tekrarlayan düşüklerde mucizevi sonuçlar elde edilebildiğini belirtti.
#Lenfosit AşısıAlmanya’da yaşayan 27 yaşındaki Fatoş Badem tam 17 kez tüp bebek tedavisi gördü. Almanya ve tatillerde geldikleri Gaziantep’teki denemeler yüzünü güldüremedi. Yılmadı, devam etti. En son İstanbul’daki denemede tedavi başarıyla sonuçlandı. Yaklaşık bir ay önce Ali bebeğe kavuştu. Badem hikâyesini anlatıyor...
Özlem Başköy şimdi iki yaşında olan oğlu Umut’u kucağına almak için tam 14 yıl uğraştı. Oğluna, 12 aşılama, 7 tüp bebek, 3 rahim filmi, 2 histereskopi, toplam 48 seans akupunktur, 10 seans nöral terapi ve ozon tedavisi, 1 düşükle sonuçlanan gebelik ve kürtaj, sayısız doktor görüşmeleri, muayeneler ve tahlillerden sonra kavuştu.
Kreşe ya da okula giden çocukların sık hastalanmasının normal karşılandığını söyleyen Çocuk Sağlığı Hastalıkları, Çocuk İmmünolojisi Uzmanı Prof. Dr. Hülya Ercan Sarıçoban, “Yılda 4 ya da daha fazla kulak iltihabı geçiren ya da yılda 2 ya da daha fazla sinüs iltihabı geçiren çocukların immün yetmezlik açısından değerlendirmesi gerekir” dedi.
#Prof. Dr. Hülya Ercan SarıçobanCorona virüsüyle (koronavirüs) mücadelede tünelin ucundaki ışığın görülmesini sağlayan aşılarla ilgili her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Son olarak uzmanlar, Covid-19 aşısı yaptıranların alkol almaması gerektiği uyarısında bulundu.
#Covid-19 AşısıBana göre “sağlık tüyolarının medyada şeker gibi dağıtıldığı” yeni ve farklı bir dönemdeyiz ve müthiş bir bilgi kirliliğiyle karşı karşıyayız. Neticede de sağlığımızı koruma, sağlıklı kalma, hastalıklardan uzak durma gibi meseleler çok karmaşık süreçler haline geldi. Diğer taraftan, hepimiz fazlasıyla farkındayız, zor bir yıl geçirdik. 2021’in de beklediğimiz kadar kolay geçeceğini zannetmiyorum. Bu arada yaşam tarzımız, hayatımıza ilişkin seçimlerde de bazı değişiklikler oldu, olacak. Ben kendi adıma bu değişikliklerin neler olabileceğini aşağıda özetlemeye çalıştım.
#YAZARTürkiye'de ilk kez bir Kovid-19 aşı adayı, insanlarda denenmeye başlanacak. 10 yıl önce, başka bir proje için geliştirilen yapay akciğer modeli ile azot tankında dondurularak bekletilen akciğere özel bağışıklık hücrelerinin 'uyandırılarak', Kovid aşısı araştırmasında kullanılması, projede hızla yol kat edilmesini sağladı. Böylece, hem ilk sonuçları, hem de etkinliği açısından dünya devlerinin Kovid-19 aşısında elde ettiği başarıya Ankara'da da ulaşıldı. Her şey yolunda giderse yıl sonunda hazır olması hedeflenen yerli Kovid aşısı, burundan uygulanacak ve dünyada ilk kez bir aşının ek içeriğinin belirli bir süreliğine de olsa tedaviyi destekleyici özelliği de olacak.
#KoronavirüsDünyada “Küba Aşısı” diye tanınan kanser ilacı Türkiye’de 39 hasta üzerinde test ediliyor. 5 merkezde hangi hastalarda daha yararlı olduğu takip edilen Küba Aşısı ilk bulgulara göre ömrü ortalama 2-3 ay uzatıyor. İlacın sadece Arjantin’de ruhsatı var. Türkiye’ye Türk Eczacılar Birliği tarafından getirtilen ilacın bir dozu hastaya 2 bin 620 dolara mal oluyor.
#Gazetehaberleri