Çelik yapıların depreme daha dayanıklı olduğunu belirten Biva Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Yılmaz, “Ülkemizde nüfus yoğunluğu olan yerlerin neredeyse tamamı deprem kuşağında. O yüzden çelik yapılar alternatif olmalı” dedi. Yılmaz, İzmir’de 151 metre yüksekliği ile Avrupa’nın en yüksek yapısal çelik binası olma özelliğini taşıyan Biva Tower’ı hayata geçirdiklerini söyledi.
#GazetehaberleriASUS, Taipei'deki yeni kurumsal genel merkez yerleşkesinin açıldığını duyurdu. Mevcut ASUS genel merkezini genişleten yeni yerleşke, 13.311 metrekarelik ofis binası ile Enerji ve Çevresel Tasarımda Liderlik (LEED) v4 Bina Tasarım ve Yapım (BD+C) Platin sertifikası aldı. LEED sertifikalarının en yüksek düzeyini temsil eden LEED v4 Platin sertifikası, enerji verimliliği ve çevresel sürdürülebilirlik konusunda en zorlu standartlara uygun olarak tasarlanan binalara veriliyor.
#AsusBoğaziçi Üniversitesi Tarsus-Gözlükule Kazıları Araştırma Merkezi Koruma ve Yeniden Kullanım Proje ve Uygulaması, Avrupa'nın alanında en prestijli ödülü olarak kabul edilen Avrupa Kültürel Miras Ödülü'nü ‘Koruma Dalı’nda kazananlar arasında yer aldı.
#Boğaziçi ÜniversitesiDünyadaki en büyük 500 küresel şirket, yılda 2.5 gigatondan fazla sera gazı emisyonu üretiyor ki bu ABD ve Çin dışarıda tutulursa, dünyadaki bütün ülkelerden daha fazla sera gazı emisyonu anlamına geliyor. Paris Anlaşması ışığında küresel ısınmayı 1.5 derecede sabitlemek, iklim değişikliğinin etkilerini en aza indirmek, atmosfere salınan sera gazlarını azaltmak için şirketlere büyük rol düşüyor.
#İklim DeğişikliğiUlaştırma ve Altyapı Bakanlığınca, toplam yatırım tutarı 10 milyar 247 milyon avroluk 4 etaplı İstanbul Yeni Havalimanı Projesi'nde, yapılan revizyonlar neticesinde, yatırım maliyetinde yüklenici firma lehine oluşabilecek farklar için belirlenecek yöntemle ödeme yapılmasının, idare tarafından hükme bağlandığı ve kamunun bu durumda zarara uğraması ya da yüklenici firmanın kar elde etmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığı belirtildi.
#HavalanıDünyada yeşil ve sürdürülebilir bir hayat için çalışmalar hız kazanırken, Türkiye’de de bir grup üniversite bunu kampuslarına taşıyor. Kampuslar, birer birer yeşilleniyor. Boğaziçi, İTÜ, Ege, Nişantaşı üniversiteleri bu dönüşümün öncüleri arasında. Atık su kullanımından sürdürülebilir enerjiye, karbon ayak izinden sulamaya kadar pek çok çalışma yapıyorlar. Gelin Türkiye’de yeşil kampusları ile dikkat çeken üniversitelere bir göz atalım.
#İstanbul Teknik ÜniversitesiİZMİRLİ yatırımcı Savranoğlu Group tarafından 60 milyon dolara malolan ilk yerel alışveriş merkezi İzmir Park, kapılarını 23 Ocak'ta ziyaretçilerine açacak. 500 kişilik istihdam sağlayacak olan kentin ilk yerel AVM'si çevre dostu ve enerji verimliliği en üst düzeyde tasarlandı.
POLAT Holding ilk ofis projesi için Kağıthane’yi seçti. Şirket 25 milyon dolar yatırımla hayata geçirdiği Polat Ofis, konumu ve Sadabat Parkı manzarasıyla öne çıkıyor. Ofis yatırımlarına devam kararı alan şirket yeni projeler için çalışmalara başladı.