Avusturalya’nın kuzeybatısında yer alan Doğu Timor doğası, sakinliği ve ülkeyi saran muhteşem kahve kokularıyla bilinen cennet bir ülke.... 400 yıllık esaretin ardından özgürlüğüne kavuşan Doğu Timor mercan kayalıkları ve zengin biyolojik çeşitliliğiyle dikkat çekiyor. İşte size Doğu Timor gezi rehberi…
#Doğu TimorHer yıl ağustosta tiyatro, opera, dans ve klasik müziğin nabzı İskoçya’nın başkentinde atıyor. Özellikle İskoçya’nın yemyeşil doğasının içinde kurulu, eski ve yeni şehir merkezinin büyük bir harmoni içinde bir arada bulunduğu Edinburgh’a tam da festival zamanı… Bu güzel şehre yakın zamanda gittim ve deneyimlediklerim karşısında adeta büyülendim. İşte size Edinburgh gezi rehberi…
#EdinburghNesilden nesile aktarılan binlerce hikaye vardır. Bazıları komik bazıları ürkütücü. Sanırım listelediğimiz hikayeler ürkütücü olanlardan. Gerçekliğinden emin olmadığımız ama rivayetlere göre lanetli olduğuna inanılan yerlerin kendilerine özgü hikayeleri varmış. İşte lanetli olduğunu inanılan 18 yer…
#Korkunç YerlerLanetler her zaman insanların ilgisini çekmiş, birçok efsaneye ve romana bile konu olmuştur. Dünyada lanetli olduğuna inanılan birçok şehir ve bölge var. Bu yerlere girmek yasak, sadece araştırmacılar girebiliyor. İşte dünyada lanetli olduğuna inanılan 19 yer...
#FilipinlerDünya var olduğundan bu yana lanetli yerlerle ilgili hikayeler anlatılır. Kimi yaşanmış, kimi sadece söylentiden ibaret olan bu yerleri derledik. İçlerinde Türkiye'den de bir mağara var. İşte asla yalnız gitmemeniz gereken 9 lanetli yer!
#Gizemli YerlerYeşilçam’ın efsanevi ismi Arzu Okay’ın hayatı kitap oldu. Türey Köse’nin kaleme aldığı ‘Keşkesiz Bir Kadın’; medyanın adının başına teyellediği ‘70’lerin erotik film yıldızı’ sıfatından kendini çoktan azat etmiş ve geriye dönüp bakmadığı için hep çok güzel yaşamış bir kadının hikâyesi...
#Arzu OkayTroya kazıları başkanı Prof. Rüstem Aslan, İskender Pala’nın Göbeklitepe romanı ‘Akşam Yıldızı’nı yazdı: “Bu romanı arkeolog olarak değil, sözün ve edebiyatın peşinden giden bir biri olarak okudum. Eğer arkeolog olarak okusaydım, yayınevine ‘O resimler, o dipnotlar ve kaynakça keşke olmasıydı’ derdim. Çünkü akademik anlamda bu konu çok ama çok tartışılmakta; çünkü her sene yeni bir kazı sonucu bildiklerimizi altüst etmekte; çünkü ‘Akşam Yıldızı’ romanın bunlara ihtiyacı yok.”
#İskender Pala1 milyonun üstündeki nüfusuyla İngiltere’nin en büyük ikinci şehri Birmingham’dayız. Londra, her alanda beklentiyi öyle bir yükseltiyor ki, İngiltere’nin en büyük ikinci şehrine adım attığınız anda bu beklentinin en azından yarısını bulmak istiyorsunuz. Londra’yla kıyas kabul etmese de Birmingham’ın kendine özgü hazineleri görülmeye değer…
#Birmingham Gezi YazısıWoody Allen, bu yıl Cannes’ın açılış filmi olan son çalışması ‘Café Society’de hüzünlü bir aşk hikâyesini komedi formatında anlatıyor. Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Blake Lively, Steve Carell ve Corey Stoll'un başrollerini paylaştığı film, Hollywood’un ‘Altın çağları’na da saygı duruşu niteliğinde...
#Uğur VardanÇözüm süreci, Suruç'taki patlama ve 2 polisin şehit edilmesi konularında açıklamalarda bulunan Arınç, "Suruç'ta her gün 3 gösteri yapılıyor ve HDP'nin yöneticileri yapıyor. Acaba bu grubun içinde neden yoklardı?" diye sordu.
#Bakanlar KuruluO, “Benim İçin Üzülme” dizisinde canlandırdığı karakter öldüğünde, ardından “Ahmet ölmedi” diye pankart açılan adam. Şimdi ise “Deliha” filminde Deliha’nın deli gibi aşık olduğu yakışıklıyı oynuyor. Yeni jönler arasında adı sıkça geçen, genç kızların gözdesi Barış Arduç “Hatırlayabildiğim bir ilk aşkım bile yok, bugüne dek hiç aşık olmadım” diyor.
Bu hafta çok ilginç ve birbirine taban tabana zıt iki filmi aynı gün arka arkaya izledim. İçimde sevgi kelebekleri uçurtan, dünyayı sevgiyle çarpan kaplerin kurtaracağının altını çizen Sıcak Kalpler. Ve ardından rekabet, kötülük, çelmeyle ilerlemenin kitabını yazan, Öldüren Tutku. Öldüren Tutku yazım, yarın Keyif’te olacak. Bir zombinin gözünden iyiliği ve aşkı anlatan Sıcak Kalpler ise şimdi burada.
Onu ‘Binbir Gece’ dizisiyle tanıdık. Ama o yakaladığı şöhret yerine mütevazı bir yaşamı tercih ediyor. Onun için varsa yoksa tiyatro. O, sahnede nefes alanlardan… Ergün Demir’le tiyatro ve hayat üzerine yaptığımız bu röportajda çok şey bulacaksınız. Tıpkı hayattaki bulduklarımız, yaşamdaki gerçekler gibi…
Çin orijinli mekan seçme ve düzenleme öğretisi Feng Shui önce evlerimize girdi. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de birçok insan sadece evini değil işyerini de binlerce yıllık Çin öğretisinden yola çıkarak düzenlemeye başladı. Feng Shui artık fabrikalarda, tıp merkezlerinde, iş merkezlerinde de uygulama alanı buluyor. İş Kuleler, Sabancı Center gibi mekanlarda da Feng Shui uygulandığı anlatılıyor.