Kuşburnu çayı, son yıllarda popülerliği artan, doğal ve sağlıklı bir içecektir. Marmelattan çaya kadar farklı şekillerde tüketeceğiniz E ve C vitamini bakımından oldukça zengin olan kuşburnu yu yazın şerbetini yaparak da tüketebilirsiniz . Pek çok hastalığa karşı kilit rol oynayan her derde deva olan kuşburnu şerbetini bakın nelerle daha zengin hale getirdik!
#Kuşburnu ÇayıYüksek C vitamini içeren, rengiyle kendine hayran bırakan kuşburnu, çayı ile de gönüllere taht kuruyor. Çiçekleri tıbbi ilaç olarak kullanılırken, yemişleri ise özellikle bağışıklık sisteminin güçlenmesi için bitkisel çaylar başta olmak üzere marmelat ve reçel yapımında kullanılıyor. Peki kuşburnu çayının faydaları neler? Beslenme ve Diyet Uzmanı Şeyda Sıla Bilgili ile Diyetisyen Burcu Akgün açıkladı…
#Kuşburnu ÇayıKoronavirüsün belirtileri arasında da yer alan boğaz ağrısı, havaların soğumasıyla birlikte kendini göstermeye başladı. Yutkunmayı, dinlenmeyi ve hatta uyumayı zorlaştıran boğaz ağrınızı evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ekinezya ve kuşburnu çaylarıyla hafifletebilir, bağışıklık sisteminizin güçlenmesine destek olabilirsiniz.
#EkinezyaYabangülü, itburnu, itgülü, gülelması, yiric gibi adlarla da bilinen kuşburnunun çiçekleri bitkisel çaylar başta olmak üzere marmelat ve reçel yapımında kullanılıyor. Kuşburnunun faydaları saymakla bitmiyor. 100 gramında bir kasa portakala eşdeğer c vitamini bulunan kuşburnu, grip ve soğuk algınlığı gibi kış hastalıklarına karşı vücudu koruyor. Peki, kuşburnunun faydaları neler? Kuşburnu çayı nasıl yapılır?
#Kuşburnu ÇayıHavalar iyice soğumaya başladı, vücudumuzu soğuk havalara hazırlamanın vakti geldi. Mevsim geçişlerinde kimi gıda takviyeleri ve vitaminlere saldırıyor kimi de doğanın bize sunduğu şifalı bitkilerden yardım alıyor. Aktarlar kış hazırlığı yapmaya başladılar bile. Ancak bu konuda kulaktan dolma yanlış bilgiler ve doğal bitkilerin yanlış kullanımı yarardan çok zarara neden oluyor. Peki hangi bitkiler gerçekten bağışıklığı güçlendiriyor? Satın alırken nelere dikkat edilmeli? Fazla ve yanlış tüketimi hangi sağlık sorunlarına neden olur? Uzman Dr. Dinçer Erdinç ile konuştuk
#Bitki ÇaylarıSonbaharın yüzünü göstermesiyle her yıl olduğu gibi bitki çaylarına talep artmaya başladı. Koronavirüs, grip gibi hastalıklara karşı kendini korumak isteyen, fazla kilolarından kurtulmaya çalışan soluğu aktarların kapısında alıyor. Ancak şifa niyetine tüketilen ve masum gibi görülen bitki çayları organ kaybından ölüme kadar çok ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Uzmanlar, "Biri 100 defa içer hiçbir problem olmaz, başkası ilk içişinde karaciğer nakline gidecek kadar şiddetli organ hasarı yaşayabilir" uyarısıyla bitki çayları konusunda dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı...
#Bitkisel ÇaylarHavalar ısınmaya başladı derken baharda hastalıklar kapınızı çalabilir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için dengeli beslenmek ve antioksidan besin öğelerini her gün düzenli almak gerekir. Her renk, her çeşit besini tüketmenin önemini vurgulayan Diyet ve Beslenme Uzmanı Serap Güzel bahara sağlıklı girmeyi sağlayacak ve bağışıklık sistemini güçlendirecek 10 besin hakkında bilgi verdi.
#Bağışıklık Sistemini Güçlendiren BesinlerKış aylarının en sevilen bitki çaylarından biri şüphesiz ıhlamur çayı. Hamileler ıhlamur çayı içebilir mi diye düşünen anne adaylarının sayısı ise azımsanmayacak kadar çok. Zira hamilelikte pek çok bitki çayının tüketimi zararlı olabiliyor. Şifalı bitki çaylarından olan ıhlamur çayını hamilelikte tüketebilir miyiz?
#IhlamurDoğada çeşit çeşit bulunan bitkilerin faydaları da bir o kadar çeşitli. Ancak kış aylarının vazgeçilmezi olan bitki çaylarını fazla tüketmenin yarardan çok zararı oluyor.Diyetisyen Bengü Burcu İpek, bitki çaylarının yararlarını ve tüketimi ile ilgili dikkat edilmesi gereken noktaları açıklıyor.
#Bitki Çatı