Güncelleme Tarihi:
Kış hastalıklarına karşı korunmanın formüllerinden biri de bitki çaylarının en vitaminli olanı kuşburnu. Portakaldan çok daha fazla C vitamini içeren kuşburnu çayının yapılmasında bazı püf noktalar yer alıyor. Kuşburnu çayını demlerken şunlara dikkat edilmeli:
“Kuşburnu çayı demlemeden önce kurutulmuş kuşburnu meyveleri yıkanır. Sıcak suda haşlanır. Bu ilk kaynatma demleme değil, özsularını açmak için yumuşatmadır. Onun için dem de pek çıkmaz. Sonra ıhlamur demler gibi kaynatılır, bekledikçe siyah çayda olduğu gibi zararlı maddeler ortaya çıkmaz. İstenildiğinde tüketilebilir. İstenilirse damak tadına göre bergamut, karanfil, tarçın gibi aromalarla da içilebilir. Ayva yaprağı yada elma kurusu gibi katkılar geleneksel kültürümüzde kuşburnu çayına katılmış ve yıllardır bir çok hastalığa şifa niyetine kullanılmaktadır. Ama en çok tüketilen, lezzeti ve şifa olan şüphesiz kuşburnu çayının kendisidir.”
Uzmanlar kuşburnu çayının faydalarını da şu şekilde sıralıyor:
İHA