Paylaş
Kurburnu, ilaç etkisi yapıyor. Faydaları saymakla bitmiyor. Çekirdeklerinde bulunan “gama linoleik asit maddesi” cildi canlandırır. Meyvesi ve tohumları gastrik ülser ve gastrik mukoza iltihaplarını önler. Şeker hastalığı, ishal ve gut hastalığına iyi gelir. Ağız, diş, kulak ağrılarını dindirir. Vücudu enfeksiyonlardan korur. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Kolestrol metabolizmasını düzenler. İyi kolesterolü (HDL) artırır. Güneş ışınlarının gözde yapabileceği hasarları önler. Nitriklerin kanser yapma etkisini azaltır. Diğer besinlerin vücutta kullanılmalarını kolaylaştırır. Antioksidan etkisiyle yaşlanmayı önlemeye yardımcı olur. Kılcal kan damarlarının kuvvetlenmesini sağlar.
Kuşburnu çayının doğru şekilde hazırlanması önemlidir. Meyve, güzelce yıkanır ve süzülür. İhtiyacınız ölçüsünde kuşburnu ve su çaydanlığın içine konulur ve 10 dakika kaynatılır. Daha sonra 4 saat dinlendirilir. Tercihinize göre soğuk veya sıcak olarak kuşburnu çayınızı yudumlayabilirsiniz.
Kuşburnu çayının dışında bağışıklık sistemini güçlendirmek için bunlara dikkat edin:
Sigara ve alkolden, mümkün olduğunca uzak durun. Sebze, meyve ve kepekli tahıllar tüketin. Düzenli egzersiz yapın. Uygun kiloda kalın. Günde 7-9 saat uyuyun. Kan basıncını takip edin. Günde en az 1.5 litre su içmeye dikkat edin. Kış aylarında daha fazla C vitamini tüketmek için limon ve portakal gibi turunçgiller yemeye özen gösterin. Gerekirse D vitamini takviyesi alın. D vitamini yumurta, süt ve balıkta bol miktarda bulunuyor.
NOT: C vitamini çabuk bozulan bir vitamin olduğundan kuşburnu sıkıca ağzı kapanmış kaplarda, güneş görmeyecek şekilde muhafaza edilmelidir.
Paylaş