Medeniyet Teknopark, yeni nesil devlet üniversitesi İstanbul Medeniyet Üniversitesinin bilgi birikimiyle sanayinin gücünü birleştirerek Türkiye'nin teknoloji ve sanayi geleceğine yön veriyor. Yenilenen altyapısı ve yeni Ar-Ge binalarıyla Teknopark, Türkiye Yüzyılı vizyonunun merkezinde yer alıyor. Medeniyet Teknopark Genel Müdürü Ali Ramazan Tak, “Türkiye Yüzyılı vizyonuna inancımız tam. Medeniyet Teknopark, yenilikçi fikirlerin filizlendiği, başarılı projelerin hayata geçtiği bir merkez olmaya devam edecek” dedi.
#Medeniyet TeknoparkBitkilerin uçucu yağını ve içindeki ilaç hammaddesinin çıkarılıp satıldığı zaman normal bitkiye oranla 9 kattan 30 kata kadar artan bir ekonomik değerin oluştuğuna dikkat çeken Enver Olgunsoy, “Bu bitkileri ekonomiye kazandırarak, Kınık’ı ve ülkemizi bu alanda önemli bir konuma getirmek istiyoruz. Kınık’ın başına talih kuşu kondu” dedi.
#1Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Ülkemize yönelik yatırım iştahının yükseldiği böylesine bir dönemde Türkiye’yi yüksek teknoloji yatırımlarının odağı hâline getirecek tarihimizin en büyük ölçekli teşvik programı HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı’nı açıklıyoruz." dedi.
#Mehmet Fatih KacırHepimizin uzaktan izlediği Silikon Vadisi’nde inovasyon, gelecek vizyonu konularında öncülük yapan ve aynı zamanda teknolojide küresel bir lider olan, Afrika’dan Amerika’ya akıllı teknolojilerin mimarlarından Ayşegül İldeniz ile bir araya geldim. Uzunca süredir kendisini gururla ve merakla takip ediyordum. Başarı onu bulmamış, o başarıyı çalışkanlığıyla, aklıyla, azmiyle, tutkusuyla elde etmiş biri. O; ülkesine, milletine inanıyor, gençlere güveniyor. Kendisinin milyonlara ilham olduğunun farkında mı bilmiyorum ama Ayşegül İldeniz büyük düşünüyor ve başarıları da o ölçüde büyük oluyor. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de bilime, bilişime, teknolojiye, yapay zekaya ilgiliyseniz -ilgili olmasanız bile hayatımızın her yanındalar, bilmek durumundayız-, başarı hikayelerini merak ediyorsanız, ülkemizin bir değerini tanımak ve dünyadaki gelişmelere içeriden bir gözle bakmak istiyorsanız Ayşegül İldeniz’le yaptığım bu röportajı okuyup, saklayın. Zira ‘ilham olmaya’ devam ediyoruz!
#Sponsorlu İçerikHepimizin uzaktan izlediği Silikon Vadisi’nde inovasyon, gelecek vizyonu konularında öncülük yapan ve aynı zamanda teknolojide küresel bir lider olan, Afrika’dan Amerika’ya akıllı teknolojilerin mimarlarından Ayşegül İldeniz ile bir araya geldim. Uzunca süredir kendisini gururla ve merakla takip ediyordum. Başarı onu bulmamış, o başarıyı çalışkanlığıyla, aklıyla, azmiyle, tutkusuyla elde etmiş biri. O; ülkesine, milletine inanıyor, gençlere güveniyor. Kendisinin milyonlara ilham olduğunun farkında mı bilmiyorum ama Ayşegül İldeniz büyük düşünüyor ve başarıları da o ölçüde büyük oluyor. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de bilime, bilişime, teknolojiye, yapay zekaya ilgiliyseniz -ilgili olmasanız bile hayatımızın her yanındalar, bilmek durumundayız-, başarı hikayelerini merak ediyorsanız, ülkemizin bir değerini tanımak ve dünyadaki gelişmelere içeriden bir gözle bakmak istiyorsanız Ayşegül İldeniz’le yaptığım bu röportajı okuyup, saklayın. Zira ‘ilham olmaya’ devam ediyoruz!
#1TARIM ve gıda sektörüyle ilgili tartışmalarda, beni asıl ilgilendiren konu ihracat… Diğerleri benim açımdan ikinci planda kalıyor. Daha önce de yazdım; Türkiye'nin 2023 yılı tarım, gıda ve odun dışı orman ürünleri ihracatı 26.5 milyar dolar oldu. Az da olsa, ihracatta artış devam ediyor, ancak hala potansiyelimizin çok altındayız. Türkiye, görünen bir gelecek, yani diyelim 10-15 yıllık bir vade için 50 milyar dolarlık somut bir hedef koymalı. Bu güzel ülkenin böyle bir gücü var, tarım ve gıda potansiyeli var, artık bütün dünyayı radarına koymuş, vizyoner ihracatçıları var. Peki ne eksik? söz konusu hedefin, mutlaka bir devlet politikası olarak ele alınması ve bu çerçevede bir yol haritasının hazırlanarak, kamuoyuna ilan edilmesi... Eksik olan bu…
#1İngiltere'den Glasgow, Belçika'dan Antwerp, Portekiz'den Porto, İspanya'dan Bilbao, İsveç'ten Gothenburg, Almanya'dan Dusseldorf, Polonya'dan Katowice ve Poznan, Hollanda'dan Rotterdam, Türkiye’den ise İzmir, doğrudan yabancı yatırım konusunda geleceğin en cazip şehirleri oldu. İzmir, 3 yıldır listeye girmeyi başarıyor.
#1Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) arasında uçak parçası üretim tesisi için ortak girişim sözleşmesi imzalandı. Sözleşme, TUSAŞ Başkanı Rafet Bozdoğan ve KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu arasında imzalandı.İlk olarak TUSAŞ tarafından Türkoğlu ilçesinde yapılan uçak parçası üretim tesisinin açılışı yapıldı.
#TUSAŞMillî Eğitim Bakanlığı (MEB), meslek liselilerin istihdamının kolaylaştırılması için 'bölge', 'ihtisas', 'sektör içi' ve 'sektöre entegre' olmak üzere 4 yeni okul programının hayata geçirilmesini kararlaştırdı. Mesleki ve teknik Anadolu liselerinde geliştirilecek istihdam odaklı bu 4 yeni model, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren uygulamaya geçecek.
#MEBSağlık Bakanı Fahrettin Koca, son günlerde artış görülen üst solunun yolu enfeksiyonlarına karşı vatandaşı uyardı. Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda risk grubundaki kişilere seslenerek "Söz konusu gribal semptomları taşıyan enfeksiyonlar ciddiye alınmalıdır.” dedi.
#Fahrettin KocaCHP Lideri Özel, 12 askerin şehit olmasının ardından Meclis’te ortak bildiriye imza atmamaları nedeniyle gelen tepkilere yanıt verirken “CHP, yaptıkları kusurları meşrulaştırmaya itiraz etmiş kendi bildirgesini yayınlamıştır. Böyle bir terör ve terör örgütü kınanmaz, lanetlenir” diye yanıt verdi.
#Özgür ÖzelRüzgar sektörünün nabzını tutacak “12. Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi” (TÜREK) bu yıl “Rüzgarın Yüzyılı” mottosuyla, Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından gelen uzmanları İstanbul’da buluşturdu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Teşvik sistemimiz kapsamında Rüzgâr Enerji Santrali (RES) yatırımlarına bugüne kadar toplam 388 teşvik belgesi düzenledik. Bu kapsamda 233 milyar lirayı aşan sabit yatırımın önünü açtık.” dedi.
#Rüzgar EnerjisiBölgede sürdürülebilir ve çevre dostu bir anlayışı benimsediklerini aktaran BASBAŞ CEO’su Güler, “BASBAŞ’ta 5G kullanılarak üretim yapılacak bir altyapı tasarladık. Türkiye’de serbest bölgeler içinde böyle bir altyapıya sahip ilk bölge olacağız. Üretimin çarkları Şubat 2024’te dönmeye başlayacak” dedi
#1Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin uzaydaki çalışmalarını koordine etmek üzere 2018 yılında Türkiye Uzay Ajansı’nı kurduklarını belirterek, “Milli Uzay Programı’mızın başarıya ulaşması için uluslararası iş birliklerinin kritik rol oynadığının farkındayız. Bu bilinçle, uzay bilimleri ve teknolojileri alanında iş birliklerini hayata geçiriyoruz. Uzayın tüm dünya için etkin ve faydalı kullanımı adına, barış ve iş birliği namına, Türkiye olarak, ‘Uzayda biz de varız’ diyoruz” dedi.
#Sanayi Ve Teknoloji BakanlığıKamu Ar-Ge desteklerinde en büyük bütçelerden birinin 5G geliştirme projesine tahsis edildiğini söyleyen Bakan Fatih Kacır, “Bu alanda ürünleşme aşamasına geldik. Yapay zekâ konusunda da adımlar atıyoruz. Yapay zekâya dayalı fabrika sistemlerinin geliştirilmesi konusunda çalışıyoruz” dedi.
#Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Fatih KacırAğız sağlığı ve hijyeni için son yıllarda dil kazıma aparatları oldukça popüler oldu. Dil temizlemenin elbette faydaları var ama bazı uzmanlar ağız kokusu ya da diş eti problemi olmayanların buna ihtiyacı olmadığını söylüyor. Biz de 9 soruda artıları ve eksileri ile dil kazıma işlemini mercek altına aldık.
#Diş SağlığıDil yüzeyi dokusu nedeniyle bakteriler için adeta bir sığınak. Bu nedenle ağız sağlığı ve hijyeni için son yıllarda dil kazıma aparatları oldukça popüler oldu. Dil temizlemenin elbette faydaları var ama bazı uzmanlar ağız kokusu ya da diş eti problemi olmayanların buna ihtiyacı olmadığını söylüyor. Biz de 9 soruda artıları ve eksileri ile dil kazıma işlemini mercek altına aldık.
#Diş SağlığıSağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, son dönemlerde artan kızamık vakalarının ardından ortaya çıkan 'kızamık salgını' iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Sağlık Bakanlığı kızamıkla ilgili 'Bir salgın var' demeden terminolojik olarak bu terimi kullanmak çok doğru değil. Bir kümelenme olabilir, yani beklenenden daha fazla, sık görülen olgu olabilir ama bu duruma 'salgın' demek için henüz erken, elimizde net bir veri yok" dedi.
#Prof. Dr. ŞenerSağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, son dönemlerde artan kızamık vakalarının ardından ortaya çıkan 'kızamık salgını' iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Sağlık Bakanlığı kızamıkla ilgili 'Bir salgın var' demeden terminolojik olarak bu terimi kullanmak çok doğru değil. Bir kümelenme olabilir, yani beklenenden daha fazla, sık görülen olgu olabilir ama bu duruma 'salgın' demek için henüz erken, elimizde net bir veri yok" dedi.
#Sağlık Bakanlığı