Bir yanda Feyhaman Duran’ın kıpkırmızı elmaları, diğer yanda Şeker Ahmet Paşa’nın sapsarı ayvaları, Leopold Levy’nin dolgun taneli üzümleri, Hikmet Onat’ın elinize alıp yiyebileceğiniz hissi uyandıracak denli gerçekçi karpuz dilimleri, Hasan Vecih Bereketoğlu’nun ağız sulandıran kavunları...
#Tat Ve Sanat: Lezzetli ResimlerHepsiburada, 2024 yılının ilk altı ayında en çok satılan kitaplarını duyurdu. 2024 yılının ilk yarısında yaklaşık 200 bin farklı kitap, 4 milyon adet satıldı. Hepsiburada’da sırasıyla en çok Çocuk, Eğitim, Edebiyat, Kişisel Gelişim ve Araştırma - İnceleme kategorilerindeki kitaplar ilgi gördü.
#Sponsorlu İçerikDARÜŞŞAFAKA Cemiyeti ve Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları işbirliğiyle düzenlenen ve Sait Faik Abasıyanık’ın anısını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen Sait Faik Hikâye Armağanı’nın 70’incisi, ‘Hay’ adlı kitabıyla Barlas Özarıkça’ya verildi.
#Armağanı Barlas ÖzarıkçaBu yılın gastronomi trendlerinden biri de fermente gıdalar... Yoğurttan turşuya soframızın demirbaşlarını da hazırlamamızı sağlayan bu kadim teknikten bahsedince aklımıza ilk gelenlerden biri de, alıçtan nara çeşitleri giderek artan sirke. Yazarımız diyetisyen Berrin Yiğit faydaları saymakla bitmeyen sirkeyi nasıl tüketmemiz gerektiğini anlattı, şef Umut Karakuş da bir tarifini paylaştı.
#FermenteBuenos Aires'ten Melbourne'e dünyayı dolaşan Ayvalık kartpostallarının iki kahramanı... J.D. Contaxis, 19. yy sonunda Osmanlı'nın erken endüstrileşme merkezlerinden Ayvalık'ı kartpostala dönüştürdüğü fotoğraflarla belgelemişti. Gönüllü tanıtım hamlesini yarım yüzyıl sonra “Foto Önder” devraldı. Önder Aksoy, Mübadele'den 18 yıl sonra doğduğu halde babasının arşiviyle 20'nci yüzyılın ilk yarısını ortaya çıkarıp, ikinci yarısını kendi objektifinden kartpostallara taşıdı. Contaxis'in öyküsü henüz yazılamadı, ancak Aksoy'un hayatı ve fotoğrafları kitaplaştırıldı.
#Ayvalık