Havaların ısınmasıyla birlikte tercih alanı haline gelmeye başlayan havuz için hazırlıklarınızı yapmaya başlamış olabilirsiniz. Peki, kulaklarınız hazır mı? Halk arasında kulak kiri olarak bilinen; aslında kulağın koruyucu mekanizmalarından biri olan buşon (kulak kiri) ile ilgili merak edilenler...
#Kulak Kiri Nasıl TemizlenmeliKişilerin yaşam standartlarını ciddi derecede etkileyen hastalıklar bulunmaktadır. Bu hastalıklar kişilerin gün içinde yapacakları pek çok şeyin aksamasına ya da yapılmamasına neden olmaktadır. İleri yaşlarda daha çok görülen bu sorunlardan biri de kulak çınlaması olarak ifade edilmektedir. Kulak çınlaması oldukça rahatsız edici bir hastalık olarak belirtilmektedir. Peki, Tinnitus nedir? Neden olur? Tinnitus (kulak çınlaması) nasıl geçer? İşte, Tinnitus hakkında bilinmesi gereken detaylar.
Kulak akıntısı, genellikle kulak kiri pek çok kişi tarafından bilinen ve zaman zaman kişinin hayatını olumsuz yönde etkileyen faktörler arasında yer alır. Genel olarak kulak enfeksiyonları, akıntıya neden olabilir. Bu durum aslında dikkatli olunduğu zaman çok kolay bir şekilde engellenebilir. Kulak akıntısı neden olur sizler için derledik.
#Kulak AkıntısıTıptaki adı tinnitus olan kulak çınlamasının, yaşam kalitesini olumsuz etkilediğinin altını çizen Kulak, Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Op. Dr. Ertan Yıldırım, "Kulak çınlamasının basit ve iyi huylu nedenleri olabileceği gibi ciddi sorunların da işareti olabilir" dedi.
#Op. Dr. Ertan YıldırımAmerika şu sıralar, dünyanın en ünlü kalp cerrahlarından biri olarak gösterilen Columbia Üniversitesi uzmanı Mehmet Öz’ün yazdığı kitabı konuşuyor. Öz’ün Cleveland Hastanesi bilim adamlarından Michael Roizen’la birlikte yazdığı ‘You: The Owners Manual’ (Siz: Kullanım Kılavuzunuz) adlı kitap, 26 Nisan 2005 günü piyasaya çıktı ve daha ilk günden bir numaraya oturdu.
Sağlığımız için kullanılan ilaçların bir kısmı şifalı bitkilerden, bazıları da hayvanlardan üretilir. Kimi zaman da zehirli bir madde tıpta ilaç olarak kullanılır. Bir bakterinin kendisini korumak ve hastalık oluşturmak için salgıladığı zehiri bizler güzelleşmek için bile kullanabiliyoruz. Yaklaşık on yıldır kullanılan Botox son yıllarda mucizevi sonuçları ile karşımıza çıkıyor.
Birçok insanın ortak sorunu varis sadece görüntü bozukluğu oluşturduğundan değil, ciddi hastalıklara yol açabileceğinden önemsenmesi gereken bir hastalık. Üstelik sanıldığı gibi sadece erişkinlerde değil çocukluk çağında da görülebilmekte. Elbette yapısal etkenler varis oluşumunda önemli rol oynamakta. Ancak bazı önlemlerle varis oluşumunu engellemek elimizde.
Halk arasında saman nezlesi diye bilinen ve tıp dilinde allerjik rinit olarak adlandırılan hastalık o kadar yaygındır ki yaklaşık toplumun yüzde 15’inde görülür. Mevsimsel ve yıl boyu görülebilen iki tipi vardır. Özellikle polenlere karşı duyarlı olanlarda bahar mevsiminde yakınmaların arttığı izlenir. Ancak yıl boyu yakınmaları olan kişilerin bir çoğu bu yakınmaların alerjik kaynaklı olduğunun bilincinde değildir ve sık gribe yakalandığını sanabilir.
Menopoz, kadın yaşamının doğal bir dönemi olmasına karşın birçok kadın için halen korkulacak bir dönem olarak karşımıza çıkmaktadır. Menopozun yol açtığı şikayetlere katlanmak mı, yoksa tedavi olmak mı? Tedavi gerçekten riskli mi? İşte menopoz konusunda merak ettikleriniz...
Meme kanseri görülme sıklığı göz önüne alındığında gerçekten de ürkütücü bir hastalık. İstatistiklere göre her 10 kadından biri yaşamının bir döneminde meme kanserine yakalanıyor. Bu oranın çok yüksek olduğunu söyleyebiliriz. <br><br>Günümüzün şehir yaşantısını göz önüne alırsak, hayatımızı sürdürdüğümüz kanserojen havuzunda elbette bu hastalığın görülme sıklığının artacağını tahmin etmek güç değil<br>