Yapılan araştırmalar, küfün solunum yolu problemleri, alerjik reaksiyonlar ve ciddi solunum yolu enfeksiyonlarına neden olabileceğini ortaya koyuyor. Uzmanlar, özellikle yaşlılar, çocuklar ve zayıf bağışıklık sistemine sahip bireyler için küfün büyük bir tehlike olduğunu belirtiyor. Peki küf oluşumunu engellemek için ne yapmak gerekiyor? Küf hangi sağlık sorunlarına neden oluyor? İşte detaylar...
#SağlıkKapağını açtığınızda yeşil bir tabakayla karşılaştığınız salçanızı, turşunuzu, reçelinizi ya da buzdolabının arka taraflarında unuttuğunuz küflü sebze ve meyvelerinizi atıyor musunuz yoksa küflü kısmını temizleyip geri kalanını tüketiyor musunuz? Çoğumuz bu ikilemde kalıyor ve ikinciyi seçiyoruz ama uzmanlar küflü yiyeceklerin tüketimi konusunda uyarıyor. Zira bazı gıdalardaki küfler karaciğer kanserini bile tetikleyebiliyor. İşte 10 soruda küf rehberi...
#SağlıkTürkiye'de en fazla yetiştirilen ağaç türleri arasında Böğürtlen ağacı yer almaktadır. Böğürtlen ağacı hem özelliği bakımından hem de faydası bakımından oldukça fazla tercih edilmektedir. Ülkemiz iklim koşulları da yine bu ağacın yetiştirilmesine uygundur. Böğürtlen ağacı bundan dolayı sürekli olarak tercih edilmektedir. Son haftalarda da Böğürtlen ağacı yine araştırılan ağaçlardan birisi olmuştur. Peki Böğürtlen ağacı nedir? Böğürtlen ağacı nasıl yetişir? Böğürtlen ağacının bakımı nasıl yapılır? Böğürtlen ağacının özellikleri nelerdir? İşte Böğürtlen ağacı hakkında bilinmeyen bütün detaylar.
Saros Körfezi yine gündemde ve vatandaş ile devlet yine mahkemelik! Vatandaş bir doğa güzelliğini koruma derdindeyken, devlet de bu doğa güzelliğine “Doğalgaz dolum tesisleri yapacağım!” iddiasıyla yok etme çabası içerisinde! Bu konulara girmeden önce istedim ki her iki taraf da Saros Körfezi’ni bir güzel tanısın ve kararlar bundan sonra alınsın.
#SarosKüf hastalığı sonrası fiyatları artan soğan ve patatesten yeni zam sinyali geldi. Mevcut ürünlerde depolarda yaşanan firenin yanı sıra ihracatın da etkisi olduğunu kaydeden Antalya Toptancı Hal Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Dernek Başkanı Nevzat Akcan, “Hiç kusura bakmayın patates ve soğanda bahar sezonuna yani yeni ürünlerin çıkmasına kadar fiyat artışı devam eder” dedi.
#Küf HastalığıÇİN’in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, işadamı heyetiyle birlikte İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ı ziyaret etti. Hongyang, Çin’in yakında Türkiye’den kiraz ithal edeceğini belirterek, "Lezzetli Türk kirazları Çin sokaklarında olacak. Bence bundan sonra tarım ürünleri ve aynı zamanda hayvansal ürünlerinin Çin’e satışında sağlam bir temel atılmış olur" dedi.
#Ekrem DemirtaşTürkiye'nin yeşil altını olarak nitelendirilen fındığın nem ve yağışlı havaya bağlı olarak küllenme (küf) hastalığı tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bildirildi. Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Karadeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son bir aydır nem ve yağışlı havaların etkili olmasıyla fındıkta mantar oluştuğunu söyledi.
#Ordu ÜniversitesiSon aylarda Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sıklıkla 'taklit ve tağşiş ürünler' listesi açıklanıyor. Tereyağ, zeytinyağı, peynir, sucuk, et başta olmak üzere sayısız ürünün taklidi ya da tağşişi yapılıyor. Sirke de bu ürünler arasında yer alıyor. Öte yandan sadece marketlerde satılan taklit ya da tağşiş sirkeler değil, evde yapılan ve etliketsiz satılan sirkeler de sağlığı tehdit ediyor. Sirke hakkında mutlaka bilinmesi gereken 10 soruyu konunun uzmanlarına sorduk.
#SirkeMevsim normallerinin üzerinde bir sıcaklık hissediliyor. Havanın ısınması gündelik hayatımızda bizi zorluyor. Terleme, sinirlilik hali, solunum problemleri, baş ağrısı gibi sorunlara yol açıyor. Uzmanlara vücudumuzu nasıl soğutabileceğimizi ve terlemeyle nasıl başa çıkabileceğimizi sorduk.
#Sıcak HavaYaz aylarında çoğumuz arabaya biner binmez bir an önce serinlemek için klimayı çalıştırırız. Havalandırmadan çıkan soğuk havanın yüzümüze vurmasını istiyoruz ama klimaların bu şekilde kullanımı yüz felcinden solunum hastalıklarına hatta kansere kadar ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor.
#KlimaTüm yurt genelinde kavurucu sıcakları yaşamaya başladık. Dışarıdan eve girdiğimizde ya da arabaya bindiğimizde imdadımıza klimalar yetişiyor. Ancak klimaların yanlış kullanımı ciddi sağlık sorunlarına neden oluyor. Özellikle arabaya biner binmez klimanın açılması son derece tehlikeli. Peki, nedir bu kadar tehlikeli olan şey? Hem araç içinde hem de ev ve iş yerlerinde klima kullanımı ile ilgili bilinmesi gerekenleri Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Nurgül Naurzvai ile konuştuk.
#Sağlık