Robert Oppenheimer, biyografisi ile merak ediliyor. Oppenheimer filmi ile birlikte gündeme gelen ünlü fizikçi Robert Oppenheimer'ın hayatı dikkat çekiyor. Oppenheimer 'ilk atom bombasının babası' olarak biliniyor. Peki, Robert Oppenheimer kimdir, nereli, neden öldü? İşte, Robert Oppenheimer boyu, hayatı ve biyografisi...
#OppenheimerRobert Oppenheimer, kariyeri ve hayatı ile dikkat çeken isimlerden bilim insanları arasında yer aldı. 1967 yılında yaşama gözlerini yuman Robert Oppenheimer, fizik ve teorik fizik alanında önemli atılımlar yapmış bilim insanıdır. İşte, Robert Oppenheimer kimdir sorusuna yönelik önemli yanıtlar
#Robert OppenheimerSosyal medyayı sallayan, yüzünü saklamak için peçe takan, ayetler ile ‘kuantum’ ve ‘bilinçaltı’ seminerleri ile milyonlarca lira kazanan ve hayli lüks arabası ile gündem olan Eylem Amine Altunbilek’i hatırlayacaksınız. Tıp ya da psikoloji eğitimi olmayan Altunbilek Yeni Şafak’a konuştu, ‘Sosyal medyadaki şaşaanın amacı, ‘keşfet’e’ düşüp daha çok insana ulaşmak...’ dedi. Bu bahane karşısında diyecek söz bulamasam da Altunbilek’in tek olmadığını biliyorum. Geçen yıl ‘tılsımlı’ olduğu iddia edilen kitap çıkaran bir başka kuantumcu, Tuğçe Işınsu gündemdi. Ondan önce de bir başkası. İsimler değişiyor, yöntem değişmiyor. Nedir bu kuantum? Sordum.
#KuantumKuantum teorisi sıklıkla araştırılan üzerinden çalışılan ve her defasında yeni bilgiler ile ortaya bir bilim dalı olarak karşımıza çıkmaktadır. Kuantum teorisi nedir? Nasıl ortaya çıkmıştır? Kuantum mekaniği hakkında bilinmesi gereken tüm bilgileri detaylıca incelemek gerekmektedir. Modern fizik kuralları olarak bilinen kuantum fiziği konusunda tüm detayları ile derledik.
#Eğitimİletişim olanaklarının çok olduğu günümüzde bazı bilimsel meseleler dahi insanların gündemini meşgul edebilmektedir. Bu bağlamda böyle bir konu da ünlü "M Kuramı"dır. İşte ilgiyle okuyacağınız M kuramı nedir, M teorisi hakkında temel bilgi ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
#EğitimKuantum bilgisayar fikrini ilk defa Paul Beniof, Max Planck’ın ortaya attı. Bu sayede enerjinin sürekli olmadan kesikli değerlerde bulunan m, n, k enerji kuantları ile salındığının ortaya atıldığı düşüncesi ile teoriye dönüştürerek elde etti. Kuantum bilgisayar nedir, ne işe yarar? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Fizikle ilgilenen her bireyin sıklıkla karşılaştığı kelimelerden birini de kuantum kelimesi oluşturmaktadır. Diğer insanlar tarafından da kuantum konuları merak edilmektedir. Bu bakımdan kuantum konuları önem arz etmektedir. Detaylı olarak bu amaçla kuantum fiziği, kuantum evreni ve kuantum kelime anlamını derledik.
#Kuantum Nedir?Neredeyse her alanda olduğu gibi bilimsel çalışmalarda da bazı olaylar açıkla kavuşturulamaz. Bu kimi zaman teknolojinin yeteri kadar gelişmemiş olması kimi zaman ise var olan güncel algıların söz konusu olayı açıklayabilmek için yeterlilikte olmamasından kaynaklanır. Böyle durumlarda hipotez üretilerek bilim camiası tarafından olaya açıklık getirilmeye çalışılır. Hipotez nedir, nasıl oluşturulur ve örnekleri hakkında bilgileri sizin için derledik.
#Hipotez Nedir Ve Nasıl Oluşturulur?Mühendislik bölümleri özellikle sayısal bölümü mezunu öğrencilerinin en çok tercih ettiği bölümler arasında yer alır. Yeni makineler tasarlamak, geliştirmek, kontrollerini sağlamak amacıyla birçok alanda var olan mühendislik bölümleri en çok ihtiyaç duyulan bölümler arasında bulunmaktadır. Teknolojinin de gelişmesi her geçen gün mühendislik bölümlerine duyulan ihtiyacı artırmaktadır. Bu sebeple mühendislik bölümleri ile ilgili birçok detay öğrenciler tarafından merak edilmektedir. Özellikle Fizik Mühendisliği ile ilgili merak edilen detayları derledik.
#Fizik Mühendisliği Bölümü Nedir?Atomlar ve moleküller, dünyamızı oluşturan parçalardır. Bu küçük parçacıkların dünyasının nasıl çalıştığını açıklayabilmek için ise kuantum kuramı yani mikro dünyanın mikro yasaları geliştirilmiştir. Avusturyalı fizikçi Ernest Shrödinger, kuantum mekaniğine önemli katkılar yapmış ve bu alanda gerçekleştirdiği çalışmaları ve Schrödinger Denklemi ile 1933'te Nobel Ödülü’nü kazanmıştır.
#Ecehan ErsözAtomlar ve moleküller, dünyamızı oluşturan parçalardır. Bu küçük parçacıkların dünyasının nasıl çalıştığını açıklayabilmek için ise kuantum kuramı yani mikro dünyanın mikro yasaları geliştirilmiştir. Avusturyalı fizikçi Ernest Shrödinger, kuantum mekaniğine önemli katkılar yapmış ve bu alanda gerçekleştirdiği çalışmaları ve Schrödinger Denklemi ile 1933'te Nobel Ödülü’nü kazanmıştır.
#Ecehan ErsözAmerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ve Arizona Üniversitesinde görevli Türk bilim insanı Prof. Dr. Feryal Özel, kamuoyuna nisan ayında duyurulan ilk kara deliğin fotoğraflanmasını sağlayan 200 bilim insanı arasında yer alarak Türkiye'ye gurur yaşattı.
#Einsteinİngiliz fizikçi Stephen Hawking, yaptığı son açıklamayla yine gündeme oturdu. İnsanoğlunun 2600 yılına kadar yok olabileceği uyarısında bulunan Stephen Hawking, Dünya’nın alev topu haline gelebileceğini kaydetti. Peki Stephen Hawking kimdir?
#Stephen HawkingÇoğumuz kara deliklerin ne olduğunu tam olarak bilmesek bile evrenin belki de bu en gizemli cisimlerinden haberdarız. En kısa tabirle ‘uzay-zaman örtüsünü ciddi şekilde bükmesinden dolayı ışığın bile kaçamadığı cisimler’ olarak tanımlanan kara delikler ile alakalı belki de kafamızı kurcalayan en önemli soru şu: acaba bir kara deliğe düşsek ne olur?
#Kara DelikDün akşam ekrana gelen Kim Milyoner Olmak İster? yarışmasında izleyenler heyecan dolu sahnelere şahit oldu. 125 bin TL’lik soruya kadar gelen yarışması, karşısına çıkan 125 bin TL’lik “Einstein hangi çalışmasıyla Nobel ödülü almıştır?” sorusuna ne yanıt verdi. Detaylar haberimizde…
#Einstein Nobel Ödülü“Nobel Fizik Ödülü'ne en çok yaklaşan Türk” olarak anılan ünlü fizikçi ve matematikçi bilim adamı Feza Gürsey’in oğlu, uygulamalı fizikçi ve dilbilimci 61 yaşındaki Yusuf Gürsey, Antalya’da zor şartlarda yaşamını sürdürüyor. Bayram günü sokakta kalma ile karşı karşıya kalan Gürsey, kalacak bir yer ve çalışmaları için internet istedi. Gürsey, teklif gelmesi halinde üniversitelerde fizik dersi verebileceğini de belirtti.
#Fizik