Sözlüklerde ‘kabakla yapılan, kızartılarak pişirilen’ bir yemek olarak tarif edilse de Akdeniz mutfağının bu güzel lezzeti bir tekniktir aslında... Sadece kabakla değil, her türlü sebzeyle yapılır; bölge bölge adı değişir: Gaziantep’te taze sarımsaklı ve soğanlısı ‘öcce’ olur, Karadeniz’de hamsilisi ‘hamsi kuşu’, Ege’de yabani otlarla pişirileni makbuldür; bizim evde de ahtapotlusu...
#MücverGördüğünüz gibi artık uzaklardan uzaklaşıp yakınlara başladım. Demek ki yaşlanıyorum. Kendi başıma gittiğim böyle yerlerde ilk iki gün köle gibi bir şeyler öğrenmeye çalışmaktan bitkin düşüyorum. Serde biraz mazoşistlik mi var ne? Yok yok iflâh olmayacağım... Bu sefer yolumu Slovakya'nın başkenti Bratislava'ya düşürdüm. Ne Mohaç, ne Estergon, ne Osmanlı ne de Naziler beni durduramaz demiş Tuna... İşte size Bratislava gezi rehberi.
#Tuna NehriEkim sonunda birkaç günlük kaçamak yapmayı düşünüyorsanız size beş önerimiz var. Adriyatik kıyısındaki Dubrovnik’te ortaçağ atmosferini yaşayacaksınız. Cebelitarık, bu mevsimde büyüleyici Akdeniz manzaraları sunuyor. Sonbaharda doğayla baş başa kalmak, uzun yürüyüşlere çıkmak istiyorsanız Vaduz size göre. Lubliyana ve Lüksemburg ise kültürle, müzikle iç içe bir sonbahar vaat ediyor.