Fransız mutfağının alameti farikalarından krepler dünya çapında ününü pratikliğine ve çokyönlülüğüne borçlu. Biraz un, su ve yumurtayla leziz bir kahvaltı veya davet sofralarına yakışacak akşam yemeği yahut pasta yapabileceğiniz bu basit tarifin püf noktalarını yazdım. Lezzetli alternatifler de denemeniz için...
#Gülay Barbaros AltanSütlü, beyaz, ruby ve bitter...Çoğu zaman günah keçisi olarak gördüğümüz ve yemekten kaçındığımız çikolata, aslında düşündüğümüz gibi zararlı olmayabilir mi? Mesela diyet ve beslenme uzmanı Elif Nida Zafer “Mutluluk hormonunu harekete geçirip depresyonu önlüyor” diyor. Yarın Bitter Çikolata Günü. Bu vesileyle uzmanların görüşlerine başvurduk, ünlü şeflerden farklı tarifler topladık. Çikolatanın en sağlıklı çeşidi ‘bitter’in cildimize faydalarını da unutmayıp bakım kürü tarifleri de verdik.
#GazetehaberleriSon yıllarda Türkiye’de de hayranı çoğalan makaron, her ne kadar Fransız lezzeti sanılsa da İtalya’da ortaya çıkmıştır. Fransa'ya ait sanılmasının sebebi ise İtalya’dan gelen tarifin son halini Fransa’da almasıdır. Paris'te, pastanelerin en ünlüleri 150 yıldır makaronlarıyla tanınmıştır. Peki, makaron tam olarak nedir, nasıl yapılır, makaron yapılışı için gerekli malzemeler neler?
#Makaron NedirHavalar ısınmaya başladı. Çok özlediğimiz sıcak havaları geri dönünce hepimizin içinden kendini sahil kenarına atmak, çimlere uzanmak gelmiştir. Bu insanın içinde çiçekler açtıran havanın tek eksisi, bizi çok kolay mayıştırması. İşte sıcak havalarda içinizi serinletirken enerjinizi yerine getirecek 4 kahveli smoothie tarifini sizler için hazırladık.
#Ev Yapımı Smoothie23 Nisan’da klasik bir tema parkı yerine çocuklarınıza orijinal bir et şinitzel ya da gerçek bir İtalyan makarnası tattırmaya ne dersiniz? Roma’da karakterli esnaf lokantası, New York’ta şehrin en havalı balık restoranı, Fransa’da bir semt pazarı... Oğullarım Deha ve Yekta ile favori yeme-içme mekânlarımızı, seyahat rotanıza ekleyerek çocuklarınızla gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz.
#ÇOCUKKarafırın’ın sahibi Orhan Karal (51), üç kuşak gezgin bir aileden geliyor. Dedesi geçen yüzyılın başında Rize’den yürüyerek Rusya’ya gitmiş. Babası çocuk yaşta evinden ayrılıp önce Bursa, sonra Eskişehir’de kendisine bir hayat kurmuş. Orhan Karal, doğa sevgisi ve dünyayı keşfetme arzusunun çocukluğunda yaz tatili için Çamlıhemşin’e yaptığı yolculuklarda geliştiğini söylüyor.
Savaş Ertunç ve Tarık Bayazıt İstanbul’daki Changa Restaurant’ın ortakları. Farklı mesleklerden gelen ve birkaç sene evvel işlerini güçlerini bırakıp füzyon restoran Changa’yı açan Ertunç ve Bayazıt, son beş yıldır üç günü geçen tatil yapamamışlar.