Taze pişmiş sıcacık bir tabak makarnaya hayır demek zor. Son dönemde bu sevilen lezzeti alıştığımızdan çok farklı şekillerde de görmeye başladık. Hızlı ve pratik taşınabilir karton kapları, özel hamur ve soslarıyla çoğu İstanbul’un Beşiktaş ve Kadıköy semtlerinde açılan yeni nesil makarnacıları derledik.
#Gizem DinçbaşMutfağımızın baştacı yağları aromalandırıp tabaktakileri ufacık bir dokunuşla zenginleştirecek önerilerim var sizlere. Kuzugöbeği mantarının rayihasıyla zenginleşmiş birkaç damla zeytinyağı, mantar çorbasına sınıf atlatıyor; baharatlı tereyağı ızgara etin üzerinde yavaşça erirken konuklarınızı oldukça şaşırtıyor.
#ZeytinyağıRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirmi sekizinci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 10 Mayıs Pazartesi, Ramazan'ın 28. günü için iftar menüsü...
#MenüŞimdi mantar toplama zamanı. Doğada binlerce çeşidi var ve hepsinin tadı ayrı. Ancak zehirlisine denk gelirseniz çok tehlikeli olabiliyorlar. ‘Türkiye’nin Mantarları’ kitabının yazarı Jilber Barutçiyan “Türkiye’de çıplak gözle görebileceğiniz 30 binin üzerinde mantar türü var. Bilgi sahibi olmadan mantar toplamak büyük risk” diyor. Biz de güvenli noktalardan satın aldığımız mantarlarla mutfağımızda yapabileceğimiz farklı tarifleri ünlü şeflere sorduk.
#GazetehaberleriSahurda tüketilen besinlerin sağlıklı ve doyurucu olması, oruç ibadetini kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Bu sebeple ‘Bugün ne pişirsem?’ sorusu her zamankinden daha fazla soruluyor. 29 gün sürecek Ramazan ayı boyunca iftar menüsü örneklerini bir araya getireceğiz. İşte, 10 Mayıs iftar menüsü ve tarifleri
#Bugün Ne Pişirsem2015 yılını geride bırakırken umut, heyecan ve mutluluk dolu yeni bir yıla giriyoruz. Tüm yılın yorgunluğunu ve sıkıntılarını geride bırakarak muhteşem bir yılbaşı geçirmeye ne dersiniz? İstanbul’da 2015 yılbaşı programları nelerdir? Hepsi haberimizin detayında sizleri bekliyor.
#2015 Yılbaşı ProgramlarıYeme-içme deyince, Nişantaşı havalı mekanlarıyla İstanbul'un vazgeçilmezlerinden! Sokaklara yayılan masalar, ara sokaklardaki kafeler, şıkır şıkır mekanlar sizi anında çembere alıyor, gün boyu menzilinden çıkarmıyor. Teşvikiye, Topağacı derken geniş bir alana yayılan semti turladık, ne var ne yok göz attık. Kahvaltıdan akşam yemeğine seçin, beğenin!
#Nişantaşı MekanlarYorgun argın eve gelip akşam ne yiyeceğim diye kara kara düşünen bekarlar ile mutfakla arası iyi olmayan öğrencilerin de katkısıyla hızlı yemek sektörü hızla gelişiyor. Piyasaya sürekli yeni yemek çeşitleri ve markalar çıkıyor. Market raflarındaki bu hızlı/hazır yemekleri yemeden önce kaynar su eklemek ya da 5 dakika fırına etmek yetiyor. 15 dakikada mükellef sofralar kuruluyor.
İtalya’nın başkentinde, sokaktaki günlük yaşamı görmek isterseniz tarihi bölgedeki Campo Dei Fiori’ye uğrayın. Bu meydanda pazar hariç her gün, öğle saatlerine kadar dev bir pazar kuruluyor. Bu pazarda Roma civarında yetişen yerel ürünlerle birlikte İtalyan damağına cazip gelen her türlü ithal meyveyi, sebzeyi bulmak mümkün. Çevresindeki restoranlarda, yerel lezzetler tadılabiliyor. Gezgin ve Slow Food hareketinin Türkiye’deki üyelerinden Ayfer Yavi gitti, fotoğrafladı ve yazdı.