Unutkanlık, stres ve yoğun iş temposu gibi nedenlerden ötürü en sık karşıklaşılan problemlerden biri. Düzensiz beslenme de unutkanlığı yol açabilir. Peki unutkanlığa ne iyi gelir? İşte unutkanlığa iyi gelen yiyecekler...
#Unutkanlığa İyi Gelen BesinlerSağlıklı yaşam için beslenme tarzının önemine değinen Kardiyoloji Uzmanı Uzman Dr. Aydın Nadir, “Günümüzde sağlıklı beslenme oldukça önemli hale geldi ve buna bağlı olarak çeşitli diyetler ortaya çıktı. Bu diyetlerden bazıları sağlık açısından riskler içermekle birlikte yapılan araştırmalar Vejetaryen ve Pesketaryen diyetlerin kalp-damar hastalığı riskini azalttığını gösteriyor” dedi.
#VejeteryanUzmanlar artan deniz kirliliği nedeniyle deniz ürünlerine cıva ve diğer tehlikeli organik kirleticilerin bulaştığını, bu yüzden cıva birikiminin yüksek olduğu bilinen kılıçbalığı, kral uskumru gibi büyük balıklar gibi balıkların özellikle gebeler, emziren kadınlar ve küçük çocuklar tarafından tüketilmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.
#D VitaminiHamilelik önemli ve özel bir zamandır. Hamile annenin etrafındaki herkes onu tüm tehlikelerden korumaya çalışır. İşte bu yüzden insanlar en garip batıl inançları bile kullanmaya ve inanmaya hazırdırlar. Birçoğu tamamen sahte olan batıl inançların bazıları mantıksal gerçeklere dayanır.
#Hamilelik Sürecinde Annenin Yapmaması GerekenlerAraştırmalar yiyeceklerimizin içinde yüksek oranda zararlı kimyasallar olduğunu göstermeye devam ediyor. Bu kimyasallar çocuklarımızın gelişimini tehdit ederken bizim de kalp hastalıkları, diyabet ve kanser riskimizi artırıyor. İyi haber şu ki; bu ölümcül zehirlerin etkisini azaltabilirsiniz.
#CıvaYaz tatili demek Ege ve Akdeniz demek. Konaklamayı, gezilecek yerleri hallettiniz... Bir de gezerken ağız tadınıza göre keşifler yapmak istemez misiniz? Yüksek mutfak arayanlara da yol kenarında hızla ne yerim diyenlere de 6 başlıkta öneriler hazırladım; aralarında geçerken tadına bakılacak yöresel otlarla yapılmış Bodrum böreği de var, aslan balığı ceviche de…
#SeyahatJapon şef Nobu Matsuhisa’nın Amerika’dan dünyaya yayılan restoran zinciri Nobu, İstanbul’da. ‘Kalp, zihin ve ruh birlikteliği’ni amaç edinen restoranda çiğ balıkların, keskin Japon soslarının basit bir dokunuşla yumuşatılması, şefi efsane haline getiren detaylardan...
#KokoroŞu sıralar başı fena halde dertte olsa da, Yunanistan yiyip içmekten de kolay kolay vazgeçecek gibi görünmüyor. Üstelik bu komşumuzun yemek kültürü de eğlence kültürü de bizleri epey etkiledi. Hala pek çok restoranda bile onların meze ve yemek pişirme yöntemlerine sıkça rastlıyoruz. Yunan ve Rum lezzetlerini mönüsünde en iyi değerlendiren restoran ve meyhaneleri yazarlara, gurmelere ve bu kültüre aşina isimlere sorduk.
Akdeniz sahillerinin sıcağından, el yakan fiyatlarından kaçanların Kuzey Ege’deki başlıca tercihi Edremit Körfezi. Ayvacık, Edremit, Ayvalık, Burhaniye sahil şeridinde 13 mavi bayraklı plaj, uygun fiyatlara konaklama imkanı sunan yüzlerce pansiyon, otel sıralanıyor. Ayvalık’taki lezzet durakları zengin mönüleriyle Bodrum ve Antalya’nın restoranlarına meydan okuyor.
Zonguldak'a bağlı, Karadeniz kıyısındaki bu güzel ilçe, Avrupa Birliği Akdeniz Ülkeleri Belediyeleri Örgütü'ne Türkiye'de üye olan ilk kent. Mavisiyle, yeşiliyle Akdeniz şehirlerinden farksız. Ereğli, adını mitolojik kahraman Herkül'den alıyor. Herkül, kahramanlıklarından en zorunu buradaki Cehennemağzı Mağaraları'nda gerçekleştirmiş.