Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, FETÖ mensubu oldukları öne sürülen hakim ve savcılara yönelik soruşturması sürüyor. Soruşturma kapsamında tutuklu bulunan eski savcı Mustafa Bilgili ile firari Şadan Sakınan'ın adlarına kayıtlı cep telefonlarında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock uygulaması bulundu. Bilgili ve Sakınan'ın 2014 yılından itibaren ByLock programını aktif kullandıkları tespit edildi.
#Kozmik OdaGülen Cemaati’ne yönelik ana soruşturmada savcılık dün düğmeye bastı. Fethullah Gülen dahil 73 şüpheli için gözaltı kararı alındı. Ancak sadece eski AK Parti İzmir Milletvekili İlhan İşbilen ve 4 şüpheli gözaltına alınabildi. Akın İpek ve Ekrem Dumanlı firariler arasında.
#AnkaraÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, 2010'da gerçekleştirilen Kamu Personel Seçme Sınavı'ndaki (KPSS) usulsüzlük iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmayı değerlendirirken, "Biz, geçmişe ve bugüne dair kamuoyu ve hukuk önünde yapılacak ne varsa ona destek olacağız" dedi.
#KpssÖSYM Başkanı Ali Demir, kopya iddialarının gündeme geldiği 2010 kamu personeli sınavı dahil tüm yılların sınavlarını yeniden inceleyeceklerini, haksız kazanım varsa haklarını geri alacaklarını açıkladı. Demir, ‘paralel yapı’ya atıfta bulunarak “2012’deki adli yargı sınavında olağandışılık tespit ettik, fakat yargı bize karşı çıktı” dedi.
19 yılda Milli Eğitim Bakanlığı koltuğuna 11 kişi oturdu. Daha önce sadece 5 yıllık ilkokuldan oluşan zorunlu eğitim önce 8 yıla çıkarıldı. Ardından sistem yeniden değiştirildi ve halk arasında 4+4+4 diye bilinen 12 yıllık kademeli zorunlu eğitim sistemi getirildi. Üniversiteye giriş sistemi üç defa değişti. 1995’ten itibaren YÖK başkanlığı koltuğuna 5 kişi atandı. Bazıları iki dönem başkanlık etti. Bunlardan sadece biri, Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, süresi dolmadan görevden alınarak, Başbakanlık Başmüşaviri oldu. ÖSYM tarafında ise 2010 yılından itibaren yaşanan sınav skandalları tüm ülkenin gündemine oturdu. 2010’da KPSS ile başlayan kopya skandalı, 2011’de YGS’de şifre skandalına dönüştü.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gezi protestosu sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün ölümüyle ilgili yargılanan polisin serbest bırakılmasıylı ilgili, "Yani tutuksuz yargılanması bu konudan aklandığını göstermez. Yargı süreci sonunda verilecek kararın adil bir karar olması çok daha doğrudur ve beklentilerimiz bu yöndedir" dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gezi protestosu sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün ölümüyle ilgili yargılanan polisin serbest bırakılmasıylı ilgili, "Yani tutuksuz yargılanması bu konudan aklandığını göstermez. Polisi linç etmeye kalkmışlar, vücuduna 37 taş isabet etmiş" dedi. Bu arada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde görev yapan Memur Suçları Soruşturma Bürosu Yazı İşleri Müdürü Zekeriya Ünalmaz'ın da Sarısülük’ü vuran polis memuru için tutuksuz yargılama kararı veren hakimi twit atarak kutladığı ortaya çıktı.
2013 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları açıklandı. Adaylar, sonuçları http://www.osym.gov.tr veya http://sonuc.osym.gov.tr internet adreslerinden, TC kimlik numaraları ve şifreleriyle öğrenebilecek. ÖSYM Başkanı Ali Demir, 2013 yılında yapılan YGS'de 8 bin kişinin '0' aldığını söyledi. Sınav sonuçlarının 8 gün gibi kısa bir zamanda açıklanmasının bir rekor olduğunu söyleyen Demir, bunu takım ruhuna bağladı. Ancak toplantının yapıldığı salona gelen gazeteciler bile sınavın açıklanacağından haber değildi.Dolayısıyla öğrenciler sonuçların açıklanmasını önce 1 Nisan şakası sandı ve inanmadı. Ancak durumun ciddiyeti anlaşılınca herkes puanını öğrenmek için ÖSYM'nin sitesine akın etti. Sınavda en başarılı iller Ankara, Karabük, Denizli, Aydın ve Isparta oldu.
ÖSYM, son yılların en çok tartışılan kurumu. Kopya iddiaları, şifre skandalı, sınav bitmeden internete düşen sorular… Sadece bir hafta sonra 2 milyona yakın aday üniversiteli olmak için yarışacak. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, kopya çektirmemeye kararlı olduklarını söylüyor ve kozmik oda bu kez daha sıkı korunuyor.
ÖSYM, son yılların en çok tartışılan kurumu. Kopya iddiaları, şifre skandalı, sınav bitmeden internete düşen sorular… Sadece bir hafta sonra 2 milyona yakın aday üniversiteli olmak için yarışacak. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, kopya çektirmemeye kararlı olduklarını söylüyor ve kozmik oda bu kez daha sıkı korunuyor.
7-8 Temmuz’da uygulanan ve cumartesi günkü ilk oturumun ardından “sorular çalındı” iddiasıyla gündemden düşmeyen 2012-KPSS Lisans soru kitapçıkları ve cevap anahtarları ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlandı. 7 Temmuz’da yapılan ilk oturumun ardından internette yayımlanan sorularla, ÖSYM’nin yayımladığı kitapçıklardaki soruların aynı olduğu tespit edildi. Sadece bazı soruların yerleri farklı, bazılarının da cevap şıkları yer değiştirmiş. ÖSYM Başkanı Ali Demir ise soruların çalınmadığını sadece bazı adayların hafızalarında kalan soruların kağıda döküldüğünü ve onların yayımlandığını söylemişti.
Kamu Personel Seçme Sınavı’nda soruların sızdırıldığı, kopya çekildiği iddialarını yanıtlayan ÖSYM Başkanı Demir, Ankara’daki tüm sınavların analiz edildiğini belirterek, “Olağandışı bir şey yok” dedi. Demir, kopya iddialarının da internete sınav biterken düştüğünü söyleyip, “Sınav öncesi Google soruşturması da yok” dedi.