korunma haberleri sayfasında korunma hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 9642 korunma haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
COVID-19 vakalarında gözlenen düşüş ve kısıtlamaların gevşetilmesiyle kendimizi pırıl pırıl parlayan güneşin altına atmak için sabırsızlanıyoruz. Ama dışarıda gezerken, bronzlaşırken, cildimiz güneşten zarar gördüyse mutlaka yapmamız gerekenler var. Bu hafta ‘güneşle dostluğumuzu pekiştirecek ipuçları’nı yazdım.
#GazetehaberleriSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, hastanede çalışırken kendisini, evde de ailesini Corona Virüsten nasıl koruduğunu anlattı. Prof. Dr. Yamanel, hastanede özellikle yoğun bakımda mutlaka koruyucu kıyafet giydiğini belirterek, "Günde 20 defa elimi yıkıyorum. Eve gitmeden de duşumu hastanede alıyorum" dedi. Prof. Dr. Yamanel, evde ise kendisini tecrit ettiğini ve ailesinden ayrı bir odada oturduğunu söyledi.
#Bilim Kurulu ÜyesiElimizde ne yazık ki henüz koronavirüse karşı etkili bir ilaç yok. Yakın bir sürede de muhtemelen olmayacak. Bu nedenle korunma meselesi bir numaralı silahımız. Kişisel temizlik, beslenme, uyku ve diğer bildik yöntemler, bu salgından korunmada son derece etkili.
#Corona VirüsHavalar soğumaya, enfeksiyonlar kendini göstermeye başladı. Ekim ayı ile birlikte grip vakaları da maalesef artıyor. Vücudu savunmasız bırakan gribe karşı aşı olmanın zamanı geldi. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Füsun Özkutucu, koruyuculuğu açısından en geç Ekim ayında yapılması gereken grip aşısı hakkında bilgiler verdi.
#KorunmaAldığımız her deprem haberinde "Acaba bu konuda yeterince bilinçli miyiz, deprem anında yapmamız gerekenleri biliyor muyuz?" sorularını ister istemez tekrar düşünmeye başlıyoruz. Peki, deprem anında neler yapmamız gerektiğini biliyor muyuz? İşte, AKUT'tan hem bizleri hem de çocuklarımızı depreme hazırlayacak eğitim...
#AkutBir çok kadın hayatlarının bir döneminde çeşitli doğum kontrol yöntemlerini kullanıyor. Ancak muhtemelen doktorunuza danışmadığınız ve çok yanlış bildiğiniz bir kaç doğum kontrolü hatasını siz de yapıyorsunuz. Ancak sonunda istenmeyen gebelik gibi ciddi bir durum söz konusu olabileceğinden bu durum sandığınızdan çok daha ciddidir ve ciddiye alınması gerekir. İşte genel olarak bir çok kadın tarafından yanlış bilinen doğum kontrolü bilgileri.
#DoğumSon yıllarda artan cinsel hastalıklar ve istenmeyen gebelikler korunma yöntemlerini de yakından incelemeyi gerektiriyor. İstenmeyen gebelikten korunma yöntemlerinin başında gelen prezervatifler hem kullanım kolaylığı hem de pratik olması nedeniyle pek çok kişi tarafından cinsel ilişkide tercih ediliyor.
#Cinsel İlişkiKadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı - Perinatolog Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç cevaplıyor: Geleneksel korunma yöntemleri nelerdir? İnsanoğlunun hayatı boyunca korunma metotları oldukça önemli halde devam etmiş tüm yaşantısı boyunca. Her zaman bugünkü teknolojik imkanlara sahip olmamamız nedeniyle daha basit yöntemlerden daha ciddi yöntemlere doğru ilerlemiş korunma metotları. www.kliniksankara.com
#KorunmaSon günlerde grip vakalarında kaydedilen artış, sağlık sistemleri üzerinde ciddi bir baskı oluşturuyor. Gribin de içinde yer aldığı ‘dörtlü virüs’ durumu endişeleri daha da artırıyor. Acil servis başvurularındaki artış ise tablonun ciddiyetini gözler önüne seriyor. Peki bu yıl grip daha mı güçlü? Aşı yüzde 100 koruma sağlıyor mu? Dörtlü virüs hangi sorunlara neden oluyor? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#SağlıkNikâh işlemleri için istenen sağlık testlerini iki farklı hastanede yaptırıp, HIV pozitif olduğunu öğrenen ve raporları eşinden saklayıp, HIV olduğunu bildiği halde gizlice belediyeye teslim edip, yine de evlenen adam hakkında “kasten öldürmeye teşebbüs” suçlamasından 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
#HIV PozitifDünya nüfusunun yaklaşık yüzde 20’si alerjinin bir türünden etkileniyor. Alerji hastalarının da yaklaşık yüzde 60’ında gözle ilgili belirtilere, şikâyetlere rastlanıyor. Alerjik konjonktivit de günlük hayatımızı zorlayan bu rahatsızlıklardan biri; gözlerimizde yoğun kaşıntı, kızarıklık, yaşarma ve şişlik gibi semptomlarla ortaya çıkıyor.
#Hazan AKÖZ IŞIKKış soğuk ama güzel yüzünü gösterdi. Değişen havalarla birlikte soframıza misafir ettiğimiz sebze ve meyveler de değişmeye başladı…Okul öncesi dönemde ise kendi mutfağınızda pişen yemekleri çocuğunuza yedirmeye özen göstermelisiniz. Özellikle kış aylarında eviniz dışında yiyeceğiniz öğünlere de ayrı bir önem göstermek çocuğunuzu hastalıklara karşı korumak ve yemek bilinci kazandırmak için önemlidir.
#MeyveGoogle ve diğer arama motorları üzerinden yapılan sorgular, çevrimiçi ortamda en güvenli eylemlerden biri gibi görünse de, siber güvenlik uzmanları bazı aramaların ciddi tehditlerle sonuçlanabileceği konusunda uyarıyor. Peki, asla aranmaması gereken kelimeler ve ifadeler neler? Siber korsanlar bu konuda nasıl bir strateji izliyor? Kullanıcıları bekleyen tehlikeler neler? Prof. Dr. Ali Murat Kırık, hurriyet.com.tr’ye yanıtladı.
#Siber GüvenlikKronik obstrüktif akciğer hastalığı yani halk arasında bilinen ismiyle KOAH; akciğer dokusunu oluşturan hava keseciklerinin yapısının bozularak hava yollarının daralmasına neden olan, zamanla ilerleyerek nefes alış-verişimizi zorlayan ve yaşam kalitemizi bozan bir hastalık. 20 Kasım Dünya KOAH Günü vesilesiyle uzmanlar bu hastalıkla ilgili bilmemiz gerekenleri anlattı.
#Melis YılmazAIDS yani HIV belirtileri ve nasıl bulaştığı, hastalık hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler tarafından merak ediliyor. HIV isimli virüsle bulaşan ve vücudun bağışıklık sistemini harap eden bir hastalık olan AIDS, bağışıklık sisteminin çökmesi ile vücutta enfeksiyonlara neden oluyor. "Edinsel Bağışıklık Yetmezliği Sendromu" olarak adlandırılan bir hastalıklar tablosu olan AIDS enfeksiyonu önlenebilir bir hastalıktır. HIV pozitif anneden bebeğe gebelik döneminde, doğum sırasında ya da doğum sonrasında emzirme ile bulaşabilmektedir. Peki, AIDS/HIV nedir, belirtileri nelerdir? AIDS hastalığı nasıl bulaşır, neden olur, tedavisi var mı? İşte, AIDS tedavisi ve korunma yolları hakkında ayrıntılı bilgiler.
#AIDS NedirUyuşturucuyla mücadelede devreye anneler girdi. Uyuşturucunun en çok evde kullanılmasından yola çıkılarak geliştirilen ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ projesiyle 350 binden fazla anneye ulaşıldı. Annelere uyuşturucu türleri, evlerde saklanabilecek yerler ve etkileri anlatılıyor...
#Narkotik Şube MüdürlüğüKaşlar, yüz ifadelerimizin önemli bir parçasıdır ve yüz estetiğinde büyük rol oynar. Kaş düşüklüğü hem estetik hem de fonksiyonel açıdan çeşitli etkiler yaratabilir. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, genç kişilerde daha yaş almış bir görüntüye sebep olan kaş düşüklüğü ile ilgili merak edilenleri anlattı.
#GüzellikYapılan bazı araştırmalara göre kanser vakalarının %20 kadarının, Epstein-Barr virüsü ve hepatit B gibi bulaşıcı ajanlara bağlı olduğunu gösteriyor. Amerikan Kanser Araştırmaları Derneği'nin yakın tarihli bir raporu, dünya genelindeki kanser vakalarının yüzde 13'ünün enfeksiyonlara bağlı olduğunu, bazı tahminlerin yüzde 20'ye kadar çıktığını açıkladı. Yani enfeksiyonların neden olduğu kanserler düşündüğümüzden çok daha yaygın. Peki hangi enfeksiyonlar kansere yol açabilir?
#KanserSon yıllarda mühim bir sağlık sorunu haline gelen meme kanserine karşı artık çok daha fazla uyanık olmak zorundayız. Çünkü meme kanseri, sanıldığı üzere sadece 40 yaş üstü kadınları değil, 20’li, 30’lu yaşlardaki genç kadınları ve hatta erkekleri de etkileyebiliyor.
#Buğra Buyrukçu