Kornea haberleri sayfasında Kornea hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1126 Kornea haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Geçirdiği enfeksiyon nedeniyle sağ gözü görmeyen Libyalı Sabah Darif Mansour Yahya, gerçekleştirilen kornea nakli ile aydınlığa kavuştu. Tedavi için gittiği birçok ülkede ‘göremezsin’ yanıtı alan kadın, operasyon sonrası iki farklı göz rengine sahip oldu.
#İstanbulKORNEA naklinde artık tek kadavradan alınan bir çift kornea ile 4 kişinin hayatı aydınlanabiliyor. Son 10 yıldır yaygınlaşmaya başlayan bu yöntem sayesinde kadavra bağışının çok az olduğu ülkemizde, kornea bekleyen daha çok hastaya şifa şansı doğduğunu anlatan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Göz Kliniği Sorumlusu Doç. Dr. Yusuf Yıldırım, “lameller kornea cerrahisi" sayesinde, kadavradan alınan korneayı mikron düzeyinde iki katmana ayırdıklarını ve nakil bekleyen hastalarda, korneanın ön ve arka bölgesindeki hastalıklara göre iki farklı bölgeye ayrı ayrı nakledildiklerini söyledi. Doç. Dr. Yıldırım, böylece tek bir kadavra bağışı ile uygun olan hastalar seçildiği taktirde, 4 kişinin görme yetisine kavuşabildiğini kaydetti.
#İstanbulKornea, gözün önünde yer alan ışığa odaklamayı kolaylaştıran bir katmandır. Bu katman hasar görürse, değiştirilmesi de gerekebilir. Bu gibi bir durumda ise, kornea nakli gerçekleştirmek gerekir. Kornea nakil işlemi, genellikle insanları korkutsa da profesyonel hekimler tarafından ustalıkla gerçekleştiriliyor. Kornea nakli nedir, kimlere yapılır sizler için derledik.
#KorneaTürkiye’de nakil için organ kadar aslında bir doku olan kornea temini de sorun yaşanıyor. Gözün en önündeki, şeffaf tabaka olan kornea ölüden, morgda alınabiliyor. Ancak aileler cenazelerini biran önce götürmek istedikleri için, hastaneler kornea talebinde dahi bulunma fırsatını yakalayamıyor.
#KorneaAcıbadem Ankara Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. U. Emrah Altıparmak, bahar aylarının gelmesiyle birlikte gözlerde bahar alerjilerinin arttığını belirterek, “Aşırı kaşınma ve kapaklarda şişlik gibi durumlarda soğuk kompresler uygulanmalıdır” dedi.
#KorneaKataraktın, göz merceğinin saydamlığını kaybederek matlaşması sonucu ortaya çıkan ve görme yetisini olumsuz etkileyen bir hastalık olduğunu belirten Özel Atagöz Tıp Merkezi’nden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Aras Saklamaz, yaşlanma, genetik faktörler, uzun süreli UV ışınlarına maruz kalma, diyabet ve kullanılan bazı ilaçların göz merceğinin yapısını bozarak bulanık görmeye neden olabildiğini söyledi. Saklamaz, katarakt hastalarının genellikle bulanık görme, ışığa hassasiyet, renklerin soluk görünmesi, gece görüşü bozuklukları ve okuma gibi aktivitelerde zorluklarla doktora başvurduklarını kaydetti.
#1Kontakt lensler, gözlük yerine tercih edilen pratik bir seçenek olsa da uzun süreli kullanım göz sağlığını olumsuz etkileyebilir. Özellikle ‘kornea hipoksisi’ adı verilen rahatsızlık, oksijen eksikliği nedeniyle gözde ciddi sorunlara yol açabiliyor. Peki, kontakt lens kullanıcılarını bekleyen bu tehlikenin belirtileri neler? Görme kaybına neden olabilecek bu durumdan nasıl korunulur?
#Sağlıkİki yaşındaki Juwan, oldukça sağlıklı bir bebekti. Bir gün tanıdık bir yetişkin tarafından öpüldü ve ondan sonra hayatı sonsuza kadar değişti. Kendisini öpen yetişkinden virüs kapan bebek, görme yetisini kaybetti. Peki basit bir öpücük nasıl bir bebeğin hayatıyla oynayabiliyor? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Pınar Karadeniz ile tüm merak edilenleri konuştum.
#Herpes SimpleksKonya Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Dr. Ali Osman Gündoğan, kırlangıç otu sıvısının göze damlatılmasına ilişkin, "Halk arasında 'gözlük kırdıran' otu olarak bilinen bitkinin çok fazla reklamı yapılmakta. Bu damlalar, steril olmayan ortamlarda, doğada göze uygulanmakta. Bu uygulamalarda geriye dönüşsüz kör kalma hatta kornea nakline kadar gidebilir" dedi.
#Kırlangıç OtuKonya Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Dr. Ali Osman Gündoğan, kırlangıç otu sıvısının göze damlatılmasına ilişkin, "Halk arasında 'gözlük kırdıran' otu olarak bilinen bitkinin çok fazla reklamı yapılmakta. Bu damlalar, steril olmayan ortamlarda, doğada göze uygulanmakta. Bu uygulamalarda geriye dönüşsüz kör kalma hatta kornea nakline kadar gidebilir" dedi.
#Göz SağlığıGöz bozukluklarının lazer cerrahisiyle düzeltilmesinde teknolojik yeniliklerin hızla geliştiğini dile getiren Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ömer Takeş, son dönemde sıkça tercih edilen iki farklı lazer yöntemi olan Smile Lazer ve No-Touch Lazer hakkında önemli bilgiler vererek, hangi vakalarda tercih edilebileceklerini anlattı.
#1Çoğu zaman aldırış edilmeyen gözdeki kızarıklığın önemli hastalıkların belirtisi olabileceğini ve körlüğe sebebiyet verebileceğinibelirten Op. Dr. Olcayto Çelik, “Gözdeki kızarıklığa ağrı eşlik ediyorsa derhal hekime başvurulmalı” uyarısında bulundu
#1Geçirdiği enfeksiyon nedeniyle sağ gözü görmeyen Libyalı Sabah Darif Mansour Yahya, gerçekleştirilen kornea nakli ile aydınlığa kavuştu. Tedavi için gittiği birçok ülkede ‘göremezsin’ yanıtı alan kadın, operasyon sonrası iki farklı göz rengine sahip oldu.
#İstanbulÇeşitli kamu hastanelerinde görev yaptıktan sonra kendi kliniklerini açan Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Berkay Akmaz ve Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ömer Takeş, tecrübelerini İzmir Alsancak’taki kliniklerinde hastalarına aktaracak olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyledi.
#1Eskişehir'de yaşayan Semih Söğütözü (35), miyop rahatsızlığı nedeniyle kullandığı gözlüklerinden kurtulmak için Ankara'da özel bir hastanede göz içi lens ameliyatı oldu. Ameliyat sonrası bir gözü görme yetisini tamamen kaybeden, diğerinde ise yüzde 90 görme kaybı oluşan Söğütözü, "Doktora güvendiğim için ameliyat yaptırdım, 5'inci gün gözlerim hiç görmedi" dedi.
#EskişehirEskişehir'de yaşayan Semih Söğütözü (35), miyop rahatsızlığı nedeniyle kullandığı gözlüklerinden kurtulmak için Ankara'da özel bir hastanede göz içi lens ameliyatı oldu. Ameliyat sonrası bir gözü görme yetisini tamamen kaybeden, diğerinde ise yüzde 90 görme kaybı oluşan Söğütözü, "Doktora güvendiğim için ameliyat yaptırdım, 5'inci gün gözlerim hiç görmedi" dedi.
#ESKİŞEHİRDünya nüfusunun yaklaşık yüzde 20’si alerjinin bir türünden etkileniyor. Alerji hastalarının da yaklaşık yüzde 60’ında gözle ilgili belirtilere, şikâyetlere rastlanıyor. Alerjik konjonktivit de günlük hayatımızı zorlayan bu rahatsızlıklardan biri; gözlerimizde yoğun kaşıntı, kızarıklık, yaşarma ve şişlik gibi semptomlarla ortaya çıkıyor.
#Hazan AKÖZ IŞIKAmeliyatta kullanılan mercekler, ameliyat sonrası gözlük gerekip gerekmeyeceğini belirler. O nedenle doğru mercek seçimi çok önemlidir. Katarakt gözün içindeki merceğimizin şeffaflığını yitirmesidir. Yaşla birlikte gözümüzün içindeki mercek şeffalığını ve elastikiyetini yitirir. Şeffaflığını yitirmesine “katarakt” adı verilir. Elastikiyetini yitirmesine ise “presbiyopi” adı verilir. Katarakt görme kaybına yol açarken, presbiyopi ise yakını gözlüksüz görememeye yol açar. Katarakt veya yakın görüş ameliyatında, şeffalığını veya elastikiyetini yitrimiş kendi merceğimiz alınır ve yerine yapay bir mercek konur.
#GözPandemi hayatımızda birçok alışkanlığı değiştirdi. Ancak en acısı, yaşamak için umuda tutunan binlerce insanı gölgede bırakmasıydı. Organ bağışı, pandeminin arkasında kalan o sessiz kahramanlardan biri oldu. Belki de toplum olarak “Bir gün benim ya da sevdiklerimin de buna ihtiyacı olabilir” diyerek, organ bağışını yeniden gündemimize almamız gerekiyor. Çünkü Türkiye’de organ nakli bekleyen tam 32 bin insan var. İzmir’de bu sayı 4 bin 418...
#1Kalp, karaciğer ve akciğer yetmezliği gibi hastalıkların tedavisi yalnızca organ ve doku nakliyle mümkün… Organ ve Doku Bağışı Haftası vesilesiyle konuştuğumuz uzmanlar ülkemizde pandeminin de olumsuz etkilediği bağış oranlarının azlığına dikkat çekip “Bir kişi organlarını bağışlayarak birçok insana yaşama şansı verebilir” diyerek çağrıda bulunuyor.
#Melis YılmazAtagöz Tıp Merkezi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Tayfun Yeşilbalkan, gözde kırma kusurunun göz hastalıkları içinde en sık rastlanılan ve bulanık görmeye yol açan göz problemi olduğunu belirtti. Op. Dr. Yeşilbalkan, "Göz aks uzunluğuna bağlı oluşan miyopiler genelde çok küçük yaşlarda ortaya çıkar. Günümüzün gelişen teknoloji şartlarında bilgisayar, tablet, telefon kullanım sürelerinde artış yaşanmakta, bu durum da miyopiyi tetiklemektedir" dedi.
#1