Euro almış başını gitmiş ama biz seyahatlerimize devam etmek istiyoruz! O halde en iyi çözüm seyahatlerimizi daha ucuza getirmek. Seyahatlerimizi ucuza getirmenin yollarından biri, gittiğimizde yerdeki ücretsiz veya uygun fiyata yapılabilecek aktiviteleri bulmak. Kopenhag’da bedava yapılabilecek 10 birbirinden güzel aktiviteyi derledim, işte detaylar...
#KopenhagBir şehrin çehresinde 10 yıl ne kadar büyük değişim yapabiliyor. Kopenhag, mimariden tasarıma, restoran trendlerine pek çok konuda adeta kutup yıldızına dönüştü. Artık geçmişin uyuşuk İskandinav başkenti değil. Kışın en soğuk döneminde bile sokaklar bisiklet dolu. Geçmişin çıplak topraklarında yeni restoranlarla yepyeni bir mutfak kültürü yeşerdi. Danimarka, Avrupa’nın ünlü bağlarına çok uzak olsa da Kopenhag dünyanın en önemli doğal şarap şehirleri arasında. Tek sorun baş döndürücü hızla çoğalan yeni mekânları takip etmek, keşfetmek...
#DanimarkaGeniş parkları, Eski mezbaha gibi Sarayları, tarihi yapıları, müzeleri ve birbirinden güzel sokaklarıyla Kopenhag seyahat edilecekler listenizde olmayı hak ediyor. Ayrıca Kopenhag, yaratıcı sanatçılara ayrılan alanları ve bisiklet parkurlarıyla da örnek bir şehir. Örneğin Kopenhag’da hiç beklenmedik yerlerde sanat galerileri karşınıza çıkabilir. Peki Kopenhag’da nereleri gezmeli, neler yapmalı? İşte size Kopenhag gezi rehberi…
#KopenhagTiyatroda yeni anlatım yolları, üretim biçimleri yaklaşık 20 senedir gündemde. Pandemiyle birlikteyse seyirci ve oyuncuyu bir araya getiren geleneksel biçimin dönüşümü biraz da zorunlu olarak hızlanmaya başladı. Üçü yabancı, toplam 28 oyunu seyirciyle buluşturacak olan 24. İstanbul Tiyatro Festivali, bu sürecin en somut örneklerinden biri olarak yarın başlıyor. Oyunların kimisini sahnede, kimisini festival için çekilmiş kayıtlardan izleyeceğiz. Festivalin beş oyunu ise ne canlı ne de kayıttan gösterim... Bizleri alışılmışın biraz daha ötesinde oyun deneyimlerine davet eden türde yeni nesil işler... Programın ‘sıradışı’ oyunlarını yaratıcılarından dinledik.
#Unutmakİnsan Hakları Merkezi’nde satılan hediyelik rozette “Yürüyüş sürüyor” yazıyor. 1965’te Selma’dan Montgomery’ye yapılan bu yürüyüş Oy Hakkı Yasası’yla ülkedeki Afrika kökenlilerin demokratik hakkı koruma altına alınmasını sağlamıştı. Linç ve hak eşitliği konusunda yeni dikilecek anıtlarla birlikte Alabama Eyaleti’nin başkenti Montgomery, ABD’de insan hakları mücadelesinin tarihiyle ilgili önemli merkezlerden birine dönüşüyor. Bir zamanlar Roza Parks’ın zenci olduğu için otobüste beyaza yer vermeyi reddettiği, Martin Luther King’in ırkçılık karşıtı mücadeleyi başlattığı şehir şimdi bir yandan da yeni sanat galerileri, kafeleri, restoranlarıyla daha mutlu ve yaşanası şehir olma yolundaki kararlılığını sürdürüyor.
#36 SaatKutuba yakın ülkelerden görünen kutup ışıkları, yeşil, mavi, turkuvaz renkleriyle insanı büyüler. Bu ışıklar soğuk kış gecelerinde, gökyüzünde adeta dans ederler. Ben bu sihirli olayı İzlanda’da izlemiştim. Büyüsüne kapıldığım bu ışıkları görmek için daha sonra dondurucu kışlarda, kuzey ülkelerinde dolaştım durdum ama bir daha rastlaşamadım. 2011 bu sihirli ışıkların en net görüneceği yılların başlangıcı olacak. Bunu değerlendirmek istemez misiniz?