Birçok farklı alanda iş bulabilme imkanı olan komi, günümüzde devamlı sirkülasyon yaşayan meslekler içerisinde yer almaktadır. Pek çok insan komi nedir ya da komi olmak için kriterler nelerdir merak ediyor. Peki komi nedir, ne iş yapar ve nasıl olunur? Komi olma şartları, maaşları ve iş imkanları hakkında merak edilenler.
#Komi Nedir?İrlanda’da, küçük balıkçı kasabası Baltimore’da açtığı Dede isimli restoranda “Türk lezzetlerinden esintiler sunan” başarılı şef Ahmet Dede aldığı Michelin yıldızıyla gururumuz oldu. Türk yemeklerini modernize eden Dede de Türk mutfağının yanlış tanınmasına üzülüyor, “Maalesef Türk mutfağı, Avrupa’da sadece büfeden kebap alıp, içine acılı sosu basıp yenen bir yemek olarak tanınıyor” diyor.
#GazetehaberleriSon yılların en popüler mesleklerinden birisi de aşçılık mesleğidir. Bu durum kişiden kişiye göre değişse de günümüzde pek çok kişi aşçılık hakkında pek çok araştırmalar yapmaktadır. Peki Aşçı nedir, ne iş yapar ve nasıl olunur? Aşçı olma şartları, maaşları ve iş imkanları nelerdir? Sizlere aşçı olmak için neler yapılması gerektiğini, aşçının görev ve sorumluluklarını detaylıca derledik.
#Aşçı Nedir?Şirketlere temizlik, güvenlik, catering gibi alanlarda hizmet sunan tesis yönetimi şirketi ISS’in Türkiye’deki çalışan sayısı 30 bini aştı. Bu yıl 5 bin kişiye daha ilave istihdam sağlayacaklarını söyleyen ISS Grup İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Serap Özçalıcı, “Bizim dört bir yanımızda insan var, o sebeple insani dokunuşu olan kişileri işe alıyoruz” diyor.
#İnsan KaynaklarıKuruluşundan 20 yıl sonra 40 milyon lira cirolu, 28 şubeli uluslararası bir zincire dönüşen markanın yeni hedefi, ABD, Avrupa ve Uzakdoğu’ya yayılmak. Köşebaşı dışındaki ilk markaları ‘Köşe Balık’ olacak. Ardından esnaf lokantasından Çin mutfağına alt markalar gelecek.
#Ferit ŞahenkÇevre ve Orman Bakanlığı'nın yürüttüğü ”Dünyaya Armağan Projesi” kapsamında Türkiye'den “dünyaya armağan edilecek” 9 yerle ilgili çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi. Türkiye, Küre Dağları-Kastamonu, İstanbul Ormanları, İbradı-Akseki Ormanları-Antalya, Amanos Dağları-Hatay, Karçal Dağları- Artvin, Datça Yarımadası ve Bozburun, Fırtına Vadisi-Rize, Babadağ- Fethiye, Yenice Ormanları-Karabük ile ilgili çalışmalar yapıyor.
Müzik değil, ‘‘musiki’’de 50 yılı çoktan geride bırakan Sadun Aksüt, kendi deyimiyle, bu sanatın bir askeri, ebedi hizmetkarı. Bugün müziksever kaç kişi adını biliyor? Ama o, fasıl heyetlerinin fasıl heyeti, gazinoların gazino, assolistlerin assolist, seyircinin de dinleyici olduğu yıllardan bir tanbur ustası, bir canlı tarih gibi dimdik ayakta.