Koltuk Altı haberleri sayfasında Koltuk Altı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2045 Koltuk Altı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Bollywood'un son dönemdeki en popüler kadın yıldızlarından Priyanka Chopra, erkek dergisi Maxim'in Haziran-Temmuz sayısı için poz verirken çok konuşulacağını tahmin etmiş olabilir. Ancak bu şekilde konuşulacağını biri söylese, muhtemelen kendisi de inanmazdı.
#Priyanka ChopraBilim insanları, ter önleyici rolon, deodorant ve spreylerde bulunan alüminyumun neden olabileceği tehlikelere dikkat çekti. Türk Dermatoloji Derneği Üyesi Prof. Dr. Önder: "Alüminyumun şu an için kanser yaptığına ilişkin kesin kanıt yok. Bizim tavsiyemiz, mümkün olduğunca kimyasal içeriği az olan, marketlerden ziyade eczanelerden, dermatologların önerdiği ürünlerin temin edilerek kullanılmasıdır" dedi.
#DeodorantBiz Türk kadınları, istenmeyen tüylerimizi gerçekten istemiyoruz. Dünyanın pek çok ülkesindeki kadınlar, sadece tıraş ederek tüylerinden kurtuluyor olsa da Türk kadınları, tıraş etmenin yanı sıra klasik veya sir ağda, iğneli epilasyon, lazer gibi kalıcı yöntemlerle bu soruna çare bulmaya çalışıyor. Ancak cildin hassaslığına, tüylerin rengine veya sıklığına bağlı olarak yanlış yöntemle tüylerinizi almanız halinde, bu yöntemlerin bazı yan etkileri olabiliyor. Sir ağdanın gözenekleri genişletmesi, lazer tedavisinin özellikle yüzde, değişen hormonlara bağlı olarak kalıcı kahverengi lekeler bırakması bunlardan birkaçı.
#Koltuk AltıTer kokusu insanların sosyal hayatını en olumsuz etkileyen sorunlardan biridir. Vücut için çok sağlıklı olan terleme, koku yaymaya başladıkça rahatsız etmeye başlar. Ancak ter kokusu kontrol edilebilir bir şeydir. İşte koltuk altı kokusunu önlemenin yolları.
#Koltuk AltıYaz mevsimi, deniz, kum ve güneşin tadını çıkarma zamanı olsa da, cildimiz için çeşitli zorlukları da beraberinde getirir. Sıcak hava, yoğun güneş ışınları ve nem, cilt sağlığımızı tehdit edebilir. Peki, yaz aylarında en sık karşılaşılan cilt sorunları nelerdir ve bu sorunlarla nasıl başa çıkabiliriz? İşte yazın cildinizde en sık görülen problemler ve onları önlemenin yolları!
#Cilt SorunlarıYüksek sıcaklıklarla birlikte artan ter miktarı pek çok kişi için rahatsız edici bir hal alıyor. Ancak bazıları için, yaz-kış demeden sürekli terlemek, hiperhidroziye işaret ediyor olabilir. Dermatoloji uzmanları, normal terlemenin vücudun doğal bir tepkisi olduğunu ancak hiperhidroziye bağlı terlemenin normalin çok ötesine geçtiğini vurguluyor. Peki dünya genelinde 220 milyon insanı etkileyen bu sorunla başa çıkmak için nelere dikkat etmek gerekiyor? Dr. Baran Cayhan hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#SağlıkGünlük hayatımızda en çok kullandığımız kozmetik ürünler arasında yer alan roll-on’ların ve deodorantların meme kanseri ile ilişkisi, uzun yıllardır tıp dünyasında tartışmalara neden olan önemli bir konudur. Araştırmacıların bazıları bu ürünlerin içeriğinde kullanılan kimyasal maddelerin kanser riskini arttırdığını savunurken, bazıları da bu iddiayı destekleyecek yeterli kanıtın olmadığını düşünüyor.
#Süheyla BUYRUKÇUKişisel bakımımızda büyük kolaylıklar sağlayan ve istenmeyen tüyleri kalıcı olarak yok eden lazer epilasyon yöntemi, yeni nesil cihazlarla birlikte çok daha etkili bir uygulama haline geldi. Ancak lazer epilasyonun farklı seçenekleri de bulunuyor. Bunlar arasında ise en çok buz lazer ve Alexandrite lazer epilasyonun adını duyuyoruz. Peki, bu iki lazer epilasyon yönteminin ne gibi avantajları olduğunu biliyor musunuz? Cevabınız ‘Hayır’ ise okumaya devam…
#Buz LazerBotoksun çok güçlü bir zehir olduğunu çoğumuz biliyoruz. Ama yine de birçok kişi uzman doktor yerine merdiven altı uygulamaları tercih ettiği için nörolojik hasar görüyor. Botoksun yol açabildiği sağlık sorunlarını uzmanlara sorduk: “Uygulanan botoksun menşesi, bakanlık onayı, hangi kaslara, ne kadar yapıldığı uygulatan kişi tarafından not edilmeli.”
#BotulizmHIV virüsü nedeniyle 2022 yılında dünya genelinde 630 bin kişi hayatını kaybettiğini söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kıvanç Şerefhanoğlu, “Ülkemizde HIV pozitif birey sayısı giderek artıyor. Şimdiye kadar tespit edilen toplam vaka sayısı 39 bin 437. Sadece son 10 ayda bin 728 yeni vaka tespit edildi" dedi.
#HIVTÜM Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Başkanı Nurten Saydan, ülkede yoğun göç ile karşı karşıya kalınması, deprem sonrasında temiz suya yeterince ulaşılamaması nedeniyle uyuz vakalarının geçen yıla göre yüzde 30 arttığını açıkladı.
#TÜM Eczacı İşverenler Sendikasıİzmir Tınaztepe Üniversitesi Özel Buca Hastanesi Başhekimi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. A. Serhat Gür, meme kanseri cerrahisiyle birlikte uygun hastalarda aynı anda yapılan onkoplastik meme cerrahisi ile kadınların memelerini kaybetmeden kanserden kurtularak mutlu bir şekilde yaşamlarına devam etmelerinin mümkün olabileceğini söyledi.
#1Sevgili Hürriyet okurları... Meme kanseri dünyada genelinde kadınlarda en sık görülen kanser türüdür. Meme kanserinde erken teşhis ile hayatta kalma oranı büyük ölçüde artmaktadır. Her yıl ekim ayı meme kanseri farkındalık ayı olarak belirlenmiştir. Meme kanseri farkındalık ayı nedeni ile daha önce de köşemde sık sık konuk ettiğim Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Coşkun ile meme kanseri tanı ve tedavisindeki yeni gelişmeleri ile konuştum. Coşkun, önemli bilgiler verdi.
#Şenol KalyoncuAntalya'da düzenlenen 31'inci Ulusal Dermatoloji Kongresi'nde konuşan Prof. Dr. Durdu, "Hekimler olarak eskiden 1- 2 vaka görürken, 'Halen Türkiye'de uyuz varmış' diye söylerdik. Şu an, günümüzde polikliniğe gelen hasta sayısını 40 olarak ele alırsak; bunun en az 3- 4'ü uyuz vakası olmaktadır. Bazı klinikler, gelen hastanın yüzde 30-40'ını uyuzun oluşturduğunu söylüyor. Kesin verileri almak için bildirimi zorunlu hale getirip, bakanlıkça verilerin verilmesi lazım. Bu konuda bazı çalışmalar yapılmış. Son 3- 4 yıl içerisinde 30- 40 kat arttığı ile ilgili veriler var" dedi.
#UyuzSaçkıran, sıklıkla öngörülemeyen saç dökülmesine neden olan yaygın bir otoimmün hastalıktır. Genellikle saçlarda yuvarlak dökülmeler halinde ortaya çıkan saçkıran (Alopesi Areata), genetik olmakla birlikte yüksek oranda strese bağlı olarak gelişen; saçın ya da vücuttaki kılların aniden belirli bir bölgede dökülmesidir.
#Dr. Servet Terzilerİslam’ın ikinci şartı olan namaz 5 vakittir ve ikinci vakti Öğle namazıdır. Peki öğle namazı nasıl kılınır ve kaç rekattan oluşmaktadır? Kaçı sünnet kaçı farzdır? Kadınlar ve erkekler için öğle namazı nasıl kılınır? Öğle namazı ne zaman farz olur? Müslümanlar için farz ibadet olan öğle namazı hakkında bilinmesi gerekenleri detayları ile derledik.
#Öğle NamazıÖstrojen, kadınlar için çok önemli bir hormondur. Kısaca kadınlık hormonu denilebilir. Hem sağlık hem de hastalık sebebi olabilen bu hormon, vücuttaki birçok sistemi etkiliyor. Östrojen hormonunun ne olduğunu ve ne işe yaradığını öğrenip, vücudunuzdaki değişimleri daha iyi yorumlayabilirsiniz. İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar...
#Östrojen Hormonu NedirMeme kanseri kadınlar için müjdeli haber İzmir Tınaztepe Üniversitesi Özel Buca Hastanesi Başhekimi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. A. Serhat Gür, meme kanseri cerrahisi ile birlikte uygun hastalarda aynı anda yapılan onkoplastik meme cerrahisi ile kadınların memelerini kaybetmeden kanserden kurtularak mutlu bir şekilde yaşamlarına devam etmelerinin mümkün olabileceğini söyledi.
#1Zayıflama amacıyla yaptırdıkları mide botoksu sonrası yoğun bakımlık olan hatta hayatını kaybeden hastaları sayısında artış yaşandı."Botulismus" yani botoks zehirlenmesiyle ilgili konuşan Doç. Dr. Serkan Demir, "20 yıllık meslek hayatımda son 1.5 yılda gördüğüm kadar botoks zehirlenmesi vakası görmedim. Asla ehil olmayan ellerde yapılmaması gerekiyor." dedi.
#İSTANBULTecrübeli ellerde yapıldığında kişileri daha genç ve güzel bir görünüme kavuşturan botoks hakkında doğru bilinen yanlışları düzeltelim bu hafta. Botoks, tüm dünyada en yaygın olarak kullanılan uygulamalardan. Fakat yapılan olumsuz eleştiriler, kimi zaman bu tedavinin yanlış anlaşılmasına sebebiyet veriyor.
#Dermatolog Dr. Neslihan DOLARHavalar iyice ısındı. Özellikle koltuk altı terleme sorunu olanlar için sıkıntılı günler başladı. El terlemesi sosyal hayatı zorlaştırırken, ayak terleme sorunu olanlar açık ayakkabı ve terlik giymekte zorlanır. Koltuk altı terlemesi olanlar ise ter kokusundan ve renkli gömlek giyememekten yakınırlar. Sizler için terlememek ve kokmamak için yapılması gerekenlerle ilgili bir yazı derledim.
#BotoksSaçkıran, sıklıkla öngörülemeyen saç dökülmesine neden olan yaygın bir otoimmün hastalıktır. Genellikle saçlarda yuvarlak dökülmeler halinde ortaya çıkan saçkıran (Alopesi Areata), genetik olmakla birlikte yüksek oranda strese bağlı olarak gelişen; saçların ya da vücuttaki kılların aniden belirli bir bölgede dökülmesidir. Saçkıran, saçların fark edilmeyecek şekilde küçük yamalar halinde dökülmesine neden olan bir durumdur. Ancak bu yamalar daha sonra fark edilebilir hale gelebiliyor. Günlük yaşam stresinin dışında yoğun stres yaşayan kişilerde görülebilen saçkırana, özellikle travmaya yol açan stres durumları neden olabiliyor.
#SaçkıranBirçok insan gece geç saatlerde rahatsız bir şekilde terleyerek uyanmaktan şikayetçi. Terlemek vücudumuzun en doğal eylemlerinden biri fakat aynı şey gece uykuda terlemek için söylenebilir mi? Uzmanlar, gece terleyerek uyanmanın ciddi rahatsızlıkların habercisi olabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.
#Gece TerlemesiYalova’da şüphe üzerine durdurulan takside yolculuk yapan Fas uyruklu Zahr Zıani’nin (34) gelen yoğun koku üzerine yapılan üst aramasında, koltuğunun altına gizlediği poşet içerisinde kapsüller halinde 339 gram reçine esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan Zıani’nın götürüldüğü hastanede mide ve sindirim sisteminde tespit edilen bin 191 gram reçine esrarın da doğal yollarla çıkartması sağlandı.
#Yalova