kolit haberleri sayfasında kolit hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 534 kolit haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Son dönemlerde adını sıklıkla duyduğumuz kolit, sindirim sistemi ve bağırsaklarla ilgili bir hastalıktır. Sağlıklı bir vücut için önemli bir görevi olan bağırsaklarda yaşanan kolit sorunu teşhis ve tedavi edilmezse istenmeyen sonuçlara neden olabilir. Peki kolit nedir, neden olur? Kolit hastalığı belirtileri ve tedavisi hakkında merak edilenler…
#KolitBağırsaklar, ikinci beyin olarak bilinir. Bu nedenle sağlığımız için bağırsakların düzgün çalışması oldukça önemli. Fakat bazı rahatsızlıklar bağırsakları ciddi derecede etkiler ve sorunlara neden olur. Kolit hastalığı gibi... Kolit hastalığının en bilinen türü ülseratif kolittir. Peki ülseratif kolit nedir, neden olur? İşte ülseratif kolit belirtileri...
#Ülseratif Kolitİkinci beyin olarak bilinen bağırsakta yaşanan sağlık sorunları hem tehlikeli olabiliyor hem de yaşam kalitesini oldukça olumsuz etkileyebiliyor. Ciddi sorunlara yol açabilen bağırsak hastalıklarından biri de, kolittir. Op. Dr. Bülent Öztürk, kolit hastalığı hakkında önemli bilgiler veriyor.
#KolitBağırsaklar ikinci beyin olarak kabul edilir. Dolayısıyla hem sağlığımız hem de yaşam kalitemiz için bağırsak hareketlerinde sorun olmaması gerekir. Ancak bazı hastalıklar bağırsakları kökten etkileyerek ciddi sorunlara sebep olur, kolit hastalığında olduğu gibi… Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Öztürk, kolit hastalığı hakkında önemli bilgiler veriyor.
#KolitBağırsaklar ikinci beyin olarak kabul edilir. Dolayısıyla hem sağlığımız hem de yaşam kalitemiz için bağırsak hareketlerinde sorun olmaması gerekir. Ancak bazı hastalıklar bağırsakları kökten etkileyerek ciddi sorunlara sebep olur, kolit hastalığında olduğu gibi… Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Öztürk, kolit hastalığı hakkında önemli bilgiler veriyor.
#Ülseratif KolitSertab Erener, yıllar önce mücadele ettiği kolit hastalığıyla ilgili ilk kez konuştu. Harbiye Açıkhava Sahnesi'nde sevenleriyle buluşan Sertab Erener, uzun yıllar kolit hastalığı ile mücadele ettiğini ve kalın bağırsağının alındığını, ince bağırsağıyla yaşamını sürdürdüğünü söyledi. Erener'in açıklamaları ardından kolit hastalığı bir kez daha gündeme geldi. Peki, kolit hastalığı nedir?
#Sertab Erener'in HastalığıSon aylarda Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sıklıkla 'taklit ve tağşiş ürünler' listesi açıklanıyor. Tereyağ, zeytinyağı, peynir, sucuk, et başta olmak üzere sayısız ürünün taklidi ya da tağşişi yapılıyor. Sirke de bu ürünler arasında yer alıyor. Öte yandan sadece marketlerde satılan taklit ya da tağşiş sirkeler değil, evde yapılan ve etliketsiz satılan sirkeler de sağlığı tehdit ediyor. Sirke hakkında mutlaka bilinmesi gereken 10 soruyu konunun uzmanlarına sorduk.
#SirkeBeslenme uzmanı Kayla Daniels, erişim kolaylığı nedeniyle çok sık tüketilen aşırı işlenmiş 9 gıda ürününe karşı uyardı. Hazır erişteden diyet kolaya kadar uyarılarda bulunan Daniels, bu gıdaların kolon kanseri, şeker hastalığı, kalp hastalığı ve hatta organ yetmezliğine sebep olabileceğini ifade etti.
#UzmanLifli gıdalar, sağlıklı beslenmenin en önemli unsurlarından. Ancak lifli gıda tüketimi bazı kişilerde şişkinlik, gaz, karın ağrısı, kramplar ile kabızlık ya da ishal gibi şikâyetlere yol açabiliyor. Peki bunu önlemek için ne yapılabilir? Lifli gıdalarla beslenmenin "kitabını yazan" uzman anlattı...
#Lifli Gıdalarİki buçuk yaşındayken otizm tanısı alan Cemal Levent Sezgin (13), internette gördüğü videolar ile ebru sanatına başladı. Azmi, yeteneği ve hayal gücü sayesinde birbirinden farklı çalışmalar yapan Sezgin, eserlerini, Altındağ Belediyesi Güneş Sanat Galerisi’nde ‘Kalpte Engel Olmasın’ adlı sergide beğeniye sundu.
#Ekin Hazal DOĞRUYUSEVER5 yıl önce özel bir hastanede kolit ameliyatı olan Elif Kesgin’in bağırsağında iğne ucu unutuldu. Ağrılara dayanamayan Elif Kesgin hastaneye her gittiğinde ‘Senin ağrıların psikolojik’ denilerek evine gönderildi. Geçen haziranda da acil olarak alındığı ameliyattan sağ çıkamadı.
#İSTANBULHalk arasında Bağırsak Yığını hastalığı olarak da bilinen İnflamatuar Barsak Hastalığı (İBH), kronik bir bağırsak hastalığı grubunu ifade eder. İBH, bağırsakların iltihaplanmasıyla karakterize olan ve sindirim sistemi üzerinde etkili olan bir durumdur. Peki, Bağırsak Yığını hastalığı neden olur? İşte, hastalık hakkında detaylı bilgiler
#Bağırsak YığınıKANSER hastalıkları için ‘beslenmenin’ koruyucu faktör olduğu, bugün tüm uzmanların üzerinde hemfikir olduğu bir konu başlığı haline geldi. Kansere neden olan tüm risk faktörleri arasında, doğal ve sağlıklı beslenme kurallarından uzak bir yaşam tercihinin belirleyici olduğu biliniyor. Kolon kanseri ve kolonoskopiyi Uzman Dr. Göktuğ Faik Önder anlattı.
#1BA yani Bazofil, lökosit şeklinde adlandırılmasının yanı sıra akyuvar hücresi olarak da tanımlanabilir. Kan testlerinde bazofil oranının yüksek ya da düşük çıkmasının birçok nedenleri olabilir. Bazofil değerlerinin kan testi ile belirleneceğini belirtmek doğru olacaktır. Bazofil değerlerinin normal seviyede olması, insanlar için çok önemlidir. Peki, BA nedir? BA kan değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri hakkında detayları derledik.
#BA NedirVücudumuzda bazı vitamin ve minerallerin eksiklikleri durumunda çeşitli hastalıklar ortaya çıkabilir. Rektum ve kolon kanseri gibi gastrointestinal sistem türü kanserlerin belirleyicisi olarak CEA değeri bulunur. Tiroit, prostat, karaciğer, pankreas, meme ve ovaryum kanserlerinde de kullanılır. CEA değerine Karsinoembriyonik antijende denir. Peki, CEA Karsinoembriyonik nedir? CEA değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? İşte, tüm detaylar...
#CEA Karsinoembriyonik Nedir1900’lü yılların başlarında Avusturya’da meslek yaşamını sürdüren Dr. F. X. Mayr, daha henüz “probiyotik bakteriler”in önemi ve “MİKROBİYOM” olarak adlandırdığımız muazzam “yeni organ”ımız henüz bilinmezken “Sağlık bağırsaklarda başlar” gibi iddialı bir cümle kullanmış, bize “sağlıklı beslenme”nin sadece “sağlıklı gıda” tüketimiyle ilişkili olmadığını, “sağlıklı sindirim” meselesinin de en az yiyip içtiklerimizin kalitesi kadar önemli olduğunu anlatmaya çalışmıştı.
#AvusturyaOppenheimer filmi ile birlikte gündeme gelen ünlü fizikçi Robert Oppenheimer'ın hayatı merak ediliyor. Oppenheimer 'ilk atom bombasının babası' olarak biliniyor. Peki, Robert Oppenheimer kimdir, nereli, neden öldü? İşte, Robert Oppenheimer hayatı ve biyografisi...
#Robert Oppenheimerİki yıl önce hemoroid şüphesi ile doktora giden Joshua Sanchez, dördüncü evre kolon kanseri olduğunu öğrendi. Kolon kanseri ile benzer semptomlara sahip olan hemoroid, tıpkı bu örnekte olduğu gibi kanserin erken teşhis edilmesini zorlaştırıyor. Peki bu iki hastalığı birbirinden nasıl ayıracağız? Uzmanlar anlattı...
#Kolon KanseriRUHSAL rahatsızlıklarla sağlıksız yaşam alışkanlıklarının yan yana ilerlediğini söyleyen Psikiyatrist Dr. Ali Hilmi Yazıcı, açıklanamayan bedensel yakınmaları anlattı. Baş ve sırt ağrıları, yorgunluk, kas spazmları, uyuşmaların kimi zaman bir çok tıbbi incelemeye rağmen altta yatan belirgin bir fiziksel bulgu ile açıklanamadığının altını çizen Yazıcı, bu durumun gereksiz ve yıpratıcı bir çok tıbbi sürecin içinde savrulmaya da yol açtığını kaydetti. “Özellikle uzun süreli, görünürde sebepsiz ağrı ve bedensel yakınmalar eşlik eden depresyon veya kaygı bozukluğunun, bedensel (somatik) belirtilerle karşımıza çıkan farklı bir dışavurumu olabilir” diyen Dr. Yazıcı şöyle konuştu:
#1Poleni kullanmaması gereken kişiler hamileler, karaciğer sorunu olanlar ve emziren annelerdir. Bu kişilerin polen kullanması bazı yan etkilerin ortaya çıkmasına neden olabilir. Eğer bu kişiler polen tüketmek isterlerse mutlaka bir uzmana danışmaları gerekir. Polenin yan etkileri ve zararları hakkında ayrıntıları derledik.
#PolenKadınlarda kum dökme hareketsiz yaşam ve dengesiz beslenmeden kaynaklanmaktadır. Böbrek ve kasık ağrıları sonucunda ortaya çıkan kum dökme idrar testi sonucunda da teşhis edilmektedir. Peki kadınlarda kum dökme neden olur ve belirtileri nelerdir? Kadınlarda kum dökmeye ne iyi gelir ve tedavisi nasıldır? İşte kadınlarda kum dökme nedenleri ve tedavisi.
#Kadınlarda Kum DökmeYeni doğan bebekler için yapılan genel kan tahlili, çok büyük bir önem taşır. Bu durum ise, CRP yüksekliği söz konusu olduğu zaman çok daha da önemli bir hale geliyor. Çocuklarda CRP yüksekliği neden olur ve nasıl tedavi edilir sizler için derledik.
#ÇocukBağırsak hareketlerinin yavaşlamasıyla ortaya çıkan sindirim sistemi hastalığına kabızlık denir. Kronik kabızlık, tedavi edilse bile nüksetme riski vardır. Akut kabızlık ise kısa sürer ve ilaçla tedavi edilebilir. Bu hastalığın başlıca nedenleri az su tüketmek ve gün içerisinde çok fazla hareket etmemektir. Kabızlığa iyi gelen çorbaları, meyveleri, sebzeleri ve yiyecekleri listeledik.
#KabızlıkJapon siyasetinin en tanınmış ve önemli figürü, eski başbakan Şinzo Abe, tüm dünyada şok etkisi yaratan bir suikast sonucu hayatını kaybetti. Japon anayasasının pasifist ruhunu değiştirme girişiminden, kendi adıyla anılan ekonomi politikasına kadar Japon siyasetini derinden etkileyen Abe’nin Türkiye ile de yakın ilişkileri vardı.
#JaponyaSon dakika haberine göre, Japonya'nın eski başbakanı Shinzo Abe, ülkenin batısındaki Nara kentinde konuşma yaptığı sırada suikasta uğradı. Shinzo Abe'nin sağlık durumu sevenleri tarafından merak konusu oldu. Peki, Shinzo Abe kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, Shinzo Abe'nin sağlık durumu hakkında bilgiler...
#Shinzo AbeMakat çatlağı, makta bölgesinde kabızlık sonrası oluşan cilt bütünlüğünün bozulmasına denmektedir. Makat çatlağı diğer adıyla anal fissür, hassas bir yapıda bulunan makat sinirlerinin zedelenmesinden yoğun ağrıya neden olmaktadır. Makat çatlağı nedeni sadece kabızlık değil, aynı şekilde ishal halinde ıkınmalara bağlı olarak da gelişebilmektedir. Bu konuda sizin için makat çatlağı kendiliğinden geçer mi ve kaç günde iyileşir? Ameliyat ve tedavi gerektirir mi merak edilen tüm detayları derledik.