Koku Alma Duyusu haberleri sayfasında Koku Alma Duyusu hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 169 Koku Alma Duyusu haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Köpeklerin koku alma duyuları ne kadar gelişmiştir? Köpeklerin koku takibinin bu kadar iyi olmasının sebebi nedir? Farklı bir burun yapısına sahiple olmalarının koku almaları üzerindeki etkisi nedir? İşte köpekler kokular konusunda nasıl bu kadar iddialılar sorusunun cevabı..
#KöpeklerAnne Iarchy, hayatı boyunca böcek ısırıklarına karşı aşırı mücadele etti çünkü her seferinde vücudu aşırı reaksiyon gösteriyordu. Ayakları ve elleri bu ısırıklardan sonra normal boyutlarının neredeyse iki katı kadar şişiyor, enfeksiyon oluşuyor, her yaz en az bir kez acillik oluyor. Peki neden bazı insanların böcek ısırıklara neden bu şekilde tepki veriyor? Uzmanlar bağışıklık sistemimiz, vücut kokumuz ve hatta vücut ölçülerimizin bile bunda etkili olduğunu söylüyor.
#SivrisinekABD'li bilim insanları, Kovid-19 geçirenlerin uzun vadeli veya kalıcı koku kaybının nedenini araştırarak elde ettikleri sonuçları dün yayınladı. Buna göre Kovid sırasında ve sonrasında bağışıklık hücreleri, koku alma sinir hücrelerine saldırıyor ve bu hücrelerin azalmasına yol açıyor.
#KoronavirüsÇocuklara sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırmak, özellikle de sebze tüketimini teşvik etmek, ebeveynler için sonu gelmeyen bir mücadele. Yakın zamanda yapılan bir araştırma ise çocuklara sebzeyi sevdirmenin yolunun anne karnından geçtiğine işaret ediyor. İşte detaylar…
#SağlıkDünya üzerinde milyonlarca insanı etkileyen ve kesin bir tedavisi bulunmayan Parkinson hastalığı konusunda çalışmalar yürüten bilim insanları Joy Milne'in sıra dışı koku alma yeteneği konusunda şaşkınlıklarını gözleyemedi. Bu mucize durum belki de bu bela yüzünden hayatları altüst olan sayısız kişiye umut olabilir…
#ParkinsonUkrayna istihbaratının duyurduğu habere göre Zaporizhzhia’da, Ruslar tarafından bırakılan bombalı tuzaklar patlayarak 40 Rus askerini yaraladı. Bu patlamalara sebep olan olaylar zinciri ise filmleri aratmayacak kadar ilginç.
#Kiev KeçisiGünümüzde birbirinden farklı köpek çeşitleri bulunmaktadır. Bu köpeklerin türü ve özellikleri de farklılık gösterir. Saint Bernard Köpek özellikleri nelerdir? Ne kadar büyür, nasıl eğitilir? Saint Bernard cinsi köpek için isim önerileri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Rus askerleri evlerine kadar girip insanları vurmaya başladığında, Igor Pedin köpeği Zhu-Zhu ile birlikte yürüyerek yola çıkma kararı aldı. Rus askerleri ve cesetlerle dolu upuzun yolculukta yaşadıkları ise duyan herkesi şaşkına çevirecek düzeyde. İşte Pedin ve sevimli köpeğinin 225 kilometrelik macerası...
#UkraynaKıyılmış bir tütünün kağıda sarılmasıyla tüketilen, dumanı çekilerek içilen ürüne sigara denmektedir. Tüm dünyada sigara içen pek çok insan bulunmaktadır. Sigara tüketen bireyler aslında genel olarak sigaranın sağlığa zararlarını bilmektedir. Biz sizler için bu yazıda paketli halde satılan tütünün yani sigaranın zararlarının ne olduğunu ve bu zararların fiziksel ve psikolojik anlamdaki etkilerini derledik.
#SigaraYeni varyantlarının etkisini tüm dünyada göstermeye devam ettiği COVID-19 salgınında yeni belirtiler ortaya çıktı. Covid-19 virüsü taşıyan kişilerde ses kısıklığı, seste çatallaşma, boğuk ses gibi belirtilerin gözlemlenmesiyle birlikte, koronada ses kısıklığı olur mu sorusu gündeme geldi. Koronavirüs'te ses kısıklığı belirtileri konusunda henüz kesin sonuçlar elde edilmemekle birlikte araştırmalar bu konuda fikir edinmemize yardımcı oluyor. Peki koronada ses kısıklığı olur mu, ne zaman olur? İşte koronavirüs'te ses kısıklığı hakkında merak edilen bilgiler...
#Koronada Ses KısıklığıHala büyük sırrını koruyan ve çok sayıda bilimsel çalışmanın konusu olan "beyin, beynin çalışması, yapısı" kısacası insan beynidir. Bu bağlamda zaman zaman işitilen limbik sistem de elbette merak konusu olmaktadır. İşte ilgiyle okuyacağınız limbik sistemi nedir, görevleri nelerdir, limbik sistemin bölümleri, fonksiyonları, limbik sistem hastalıkları ve çok daha fazlasını sizler için derledik.
Yaban kedisi (Felis silvestris) yani kedigiller (Felidae) familyasına ait olan bir kedi türüdür. Avrupa, Batı Asya ve Afrika kıtalarında yaşayan yaban kedisi kendine has özelliklere sahiptir. Yaban kedisi nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Yaban Kedisi Nedir?Covid-19 ile beraber hepimiz yeni arayışlar peşindeyiz. Ben de bu çabaların dışında kalmıyorum tabii ki. İnanılmaz keyifli bir yolculuğa çıktım. Milyonlarca yıl geçmişi olan, genlerimize sinmiş, hayatımızı farkına varmadan şekillendiren, yönlendiren, hatta kiminle yaşayacağımızı bile belirleyen kokunun derinliklerine inmeye karar verdim. Klasikleşmiş, kanıksadığımız parfümlerin notalarını, imza parfümlerin hikâyelerini dinledim, uzmanlarıyla konuştum, araştırmalar yaptım. Meğer öğrenecek daha neler neler varmış. Evinize gönderilen Covid parfüm kiti ile kişiliğinize, kökü hassasiyetine uygun bir parfümü bile hazırlayabiliyorsunuz artık.
#SeyahatAslında bir koruyucu hekimlik sistemi olan ve yaklaşık 6000 yıllık bir geçmişe sahip olan aromaterapi; bitkilerin, kabuk, yaprak, çiçek, meyve, tohum, sap, kök gibi farklı yerlerinden çeşitli yöntemlerle elde edilen uçucu ve sabit yağlar aracılığıyla bütünsel dengeyi amaçlar. Vücut ve zihni uyarmak yoluyla kişinin kendi kendini desteklemesi iyileşmesinin hızlanmasını sağlar.
#Aromaterapinin ÖnemiOyuncu Aslı Tandoğan ailesiyle beraber koronavirüse yakalandığını açıkladı. Sosyal medya hesabından yaşadıkları zorlu süreci anlatan Tandoğan, ‘sakın gençliğinize güvenmeyin çok dikkat edin’ ifadelerini kullandı. Kayınpederinin cenaze töreninde virüs kaptığını belirten güzel oyuncu ‘Cenaze sürecinde eve kimseyi kabul etmedik ancak maalesef yakalandık" dedi.
#ASLI TANDOĞANÜlkemiz coğrafyası birçok değere ve doğal zenginliğe ev sahipliği yapmaktadır. Tüm dünyada birçok ülkenin kendi toprakları bünyesinde saflaştırdığı ve tanıttığı köpek ırkları olduğu gibi, Türkiye’nin de kendine ait olan birbirinden güzel ve değerli köpekleri mevcuttur. Bu ırkları şu şekilde sıralayabiliriz:
#ANKARAÇocuk sahibi olmada güçlük, her geçen yıl daha da artmakta. Burada yapısal sorunların yanı sıra, çevresel faktörler de önemli rol oynuyor. Erkeklerin yaklaşık %9’u, bir şekilde baba olamama sorunu ile tedavi arayışına girmekte. Son 40 yıl içerisinde sperm sayısında %52 azalma olduğu bir gerçek.
#Baba AdayıÇocuk sahibi olmada güçlük, her geçen yıl daha da artmakta. Burada yapısal sorunların yanı sıra, çevresel faktörler de önemli rol oynuyor. Erkeklerin yaklaşık %9’u, bir şekilde baba olamama sorunu ile tedavi arayışına girmekte. Son 40 yıl içerisinde sperm sayısında %52 azalma olduğu bir gerçek. Neredeyse her yıl sperm sayısı %1.4 düşmeye de devam etmekte. Neticede her 6 çiftten biri ne yazık ki böyle bir problemle karşı karşıya kalmakta. Teşhis olanakları arttıkça, sorunun sperme ait yönleri de daha iyi anlaşılır oldu. İşte, spermle ilgili olduğu belirlenen önemli 10 faktör:
#SpermTıp fakültesinde bize derinin yapısını, temel cilt hastalıklarını öğrettiler. Daha sonra kendi çabalarımızla, modern teknikleri kullanmayı ve cildi gençleştirmenin sayısız inceliğini öğrendik, öğrenmeye devam ediyoruz. Gelgelelim, cildin temel bir özelliği var ki, o konu, hiçbir yerde, hak ettiği gibi gündeme gelmiyor.
#Sarılmanın ÖnemiŞehrin ortasında kocaman bir okyanusu keşfetme imkânı sunan SEA LIFE İstanbul, ziyaretçilerini su altı dünyasının esnek ve kaslı vücudu sayesinde en küçük yarıkların bile içine kolaylıkla girebilen kemik balığı ailesinden müren balığı ile buluşturuyor. Koku alma duyusu köpek balıklarından dört kat fazla olan engin maviliklerin bu mucizevi canlısı ve su altı dünyasının daha pek çok sırrı SEA LIFE İstanbul’da ziyaretçilerini bekliyor.
#SEA LIFE İstanbulKıtaların kesişim noktasında yer alan ve üç iklim kuşağının buluştuğu Anadolu, deniz seviyesinden ortalama 1300 metreye çıkıyor. Bu üç özelliğiyle her noktası ayrı bir canlı türü için cazip. Bütün Avrupa kıtasında 12 bin bitki çeşidi varken bu sayı Anadolu’da 10 binin üzerinde. 700 civarında balık, yaklaşık 470 kuş türü, 170 memeli, 120 sürüngen ve 30’dan fazla çiftyaşamlı türü bu topraklarda yaşıyor. Bu rakamları başka bir ülkeyle değil, ancak bir kıtayla kıyaslayabilirsiniz. Peki bütün bu çeşitlilik içinde en gizemlileri hangileri? Hangilerini bugüne kadar en fazla bir ya da iki kişi görmüş? Hadi bize çattı diyelim; peki kobradan, parstan nasıl kaçılır?
#PARS