Saint Bernard Köpek Özellikleri Nelerdir? Ne Kadar Büyür, Nasıl Eğitilir? Saint Bernard Cinsi Köpek İçin İsim Önerileri

Güncelleme Tarihi:

Saint Bernard Köpek Özellikleri Nelerdir Ne Kadar Büyür, Nasıl Eğitilir Saint Bernard Cinsi Köpek İçin İsim Önerileri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2022 17:02

Günümüzde birbirinden farklı köpek çeşitleri bulunmaktadır. Bu köpeklerin türü ve özellikleri de farklılık gösterir. Saint Bernard Köpek özellikleri nelerdir? Ne kadar büyür, nasıl eğitilir? Saint Bernard cinsi köpek için isim önerileri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Haberin Devamı

Saint Bernard köpekleri halk arasında en çok bilinen köpekler arasında yer alıyor. Salyaları ile bilinen bu köpekler halkın sevgisini de kazanırlar. Saint Bernard adlı köpekler pek çok filme de konuk olmuşlardır. 

 Saint Bernard Nedir ve Nasıl Bir Köpektir? 

 Saint Bernard köpekler dünyanın en eski ırkı olarak bilinmektedir. Koku alma duyusu çok geniş olan bu ırk günümüzde İsviçre'de yoğun olarak bulunur. Bu köpek cinsleri genel olarak İsviçre ve İspanya'da ortaya çıkmıştır. Koku olma duyularının gelişmiş olması sayesinde metrelerce karın altında kalan kişilerin kokusunu bile alabilirler. Bu ırklar çığ ve fırtına tehlikesini de çok önceden hissedebilirler. Kısa ve düz tüyleri olması ile sevimli ve neşeli bir görünüme sahiplerdir. 

 Saint Bernard Cinsi Köpek Özellikleri Nelerdir? 

Haberin Devamı

 Saint Bernard cinsi köpeklerin koku alma duyuları çok gelişmiştir. Uysal, nazik ve sabırlı bir yapıları vardır. Saint Bernard cinsi köpekler genellikle sevgi dolu ve arkadaş canlısı olarak bilinirler. Yavaş hareket eden itaatkar köpeklerdir. Bu ırk köpekleri çok fazla salya akıtırlar. Arama köpeği olarak da kullanıldıkları için küçük yaşlardan itibaren insanlara çok alışkındırlar. 

 Saint Bernard Nasıl Eğitilir? 

 Saint Bernard köpeklerin yavru oldukları andan itibaren doğru eğitilmeleri gerekmektedir. İş köpeği olarak da bilinen bu ırk genellikle sahipleri tarafından iyi bir şekilde eğitilmelidir. Eğitime kolayca uyum sağlayacakları için onlarla iletişim kurmak da oldukça mümkündür. 

 Saint Bernard Ne Kadar Büyür? 

 Saint Bernard köpekler genel yapıları gereği oldukça büyüktür. Bu köpeklerin ortama ağırlıkları 50 kg ve 81 kg arasında değişebilir. Saint Bernard köpeklerin boyları erkeklerde 69 cm civarına kadar çıkabilir. Dişi köpeklerde ise boy uzunluğu 53 cm civarına ulaşabilir. 

 Saint Bernard Tüy Döker mi? 

 Saint Bernard köpeklerin tüyleri genel olarak kısadır. Düz ve hafif dalgalı bir tüy yapıları bulunur. Köpeklerin tüyleri hem sık hem de yumuşacıktır. Sahipleri Saint Bernard türü bu köpekleri haftada bir ya da iki kez fırçalamalıdır. Tıraş ihtiyacı olmadığı için gerektiğinde kuru şampuan kullanılabilir. Orta derecede tüy döken Saint Bernard köpekler çok fazla tüy dökmezler.  

Haberin Devamı

Saint Bernard Ne Yer ve Nasıl Beslenir? 

 Saint Bernard köpeklerin kemik gelişimlerinin tamamlanması için sürekli egzersizler yapmaları gerekir. Bu köpekleri yavaş hareket ettirmek lazım. Yavruyken daima oyun isteyebilirler. Beraber kısa yürüyüşler yapmak da iyi olacaktır. Saint Bernard köpekler yavruyken anne sütü ile beslenirler. Sonrasında kemik ve et ile beslenirler. 

 Saint Bernard Kaç Tane Yavrular? 

 Saint Bernard köpekler genellikle 10 yavru doğurabilir. Sağlıklı ve yetişkin bir Saint Bernard kolaylıkla yavrularını dünyaya getirebilir. Bazı durumlarda bir ve ya iki tane yavru da dünyaya gelebilir. Köpekler için hamilelik süresinin 63 gün olduğu bilinir. Saint Bernard köpeklerinin hamilelik süresi bir haftaya kadar uzayabilir. 

Haberin Devamı

 Saint Bernard Kaç Yıl Yaşar? 

 Geçmişten günümüze en büyük köpek ırkları arasında yer alan Saint Bernard köpekler genellikle 8 ve ya 10 yıl kadar yaşarlar. Buna göre ortalama ömürleri sağlıklı yaşamaları ve stresten uzak kalmaları ile birlikte uzayacaktır. 

 Saint Bernard İçin İsim Önerileri 

 Saint Bernard köpekleri için birbirinden farklı isimler kullanılabilir. Bu tür köpeklere en çok kullanılan isim "Bethowen" olarak bilinmektedir. Ayrıca "Alp, Kocabaş, Sevimli" gibi isimler de kullanılabilir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!