Mutfağımızda birbirinden lezzetli köfte çeşitleri mevcut. Anne köftesi de en sevilenlerden biri. İster pilav eşliğinde servis edin isterseniz de yanında patatesle... Her türlü tadı ayrı güzel oluyor. Peki anne köftesi nasıl yapılır? İşte anne köftesi tarifi...
#Anne KöftesiCarrefour 27 Temmuz- 2 Ağustos Kataloğu açıklandı. Katalogda en çok dikkat çeken ürünlerin başında kamp çadırı, kamp sandalyesi ve mangal ürünleri geldi. Carrefour’da bu hafta kasap ürünlerinde büyük indirim fırsatı müşterileri bekleyecek. Dana kıyma 289 TL, Dana Kuşbaşı 305,90 TL, Dana Sote/ Tas Kebabı 359 TL, Köfte çeşitleri 295 TL, Dana Biftek 359 TL’den satışa sunulacak. Ayrıca Kangal Sucuk çeşitleri 559,90 TL, 700 gram salam 69,95 TL, Kavurma 549 TL’den müşterileri bekleyecek. Beyaz Peynirin kilosu 199 TL, Eski kaşar peyniri 275 TL, Tereyağı ise 195 TL olacak. Süt ürünleri, bakliyat, tatlı çeşitleri, atıştırmalıklar yine indirimli şekilde müşterileri bekleyecek. Bebek bakım ürünleri, fincan takımları, çay bardağı seti katalogda yer alan diğer ürünlerden oldu. İşte, 2023 Carrefour 27 Temmuz-2 Ağustos Kataloğu
#Carrefour KataloğuSeverek tüketilen köfte çeşitlerinin içerisinde yer kalori miktarı oldukça merak ediliyor. Araştırma yapan kişiler kadınbudu köftesinin içerisindeki kalori miktarını öğrenmek istiyor. Kadınbudu köftesini tüketen kişiler, 1 porsiyon kadınbudu köfte içerisinde bulunan kaloriyi ve besin değerlerini araştırabiliyor. 1 porsiyon kadınbudu köfte kaç kalori? Kadınbudunun besin değerleri konusunda tüm detayları derledik.
#SağlıkTürkiye’de gezmediğim il kalmamıştır herhalde…Adıyaman diğer adıyla Komegene Krallığı’nı ve Nemrut harabelerini gezdiğimde buranın dünyanın en ilginç yerlerinden biri olduğunu gözlerimle gördüm. Nemrut Dağı’nın yüksekliği 2134 metre. Dağın tepesine çıktığınızda güneşin doğuşunu ve batışını ayrı ayrı selamlayan dev heykeller, görenleri şaşkına uğratıyor.
#BursaŞanlıurfa yöresine ait bir lezzet olan çiğ köfte, Türkiye’nin dört bir yanında, 7’den 70’e çok sevilen ve tüketilen bir yiyecek. Her ne kadar artık her köşe başında bir çiğ köfteciye rastlansa da evde yapılan çiğ köftenin yerini hiçbir şey tutmaz. Peki, evde çiğ köfte nasıl yapılır? İşte çiğ köfte yapmanın püf noktaları
#Çiğ Köfte Nasıl YapılırBursa Pideli Köfte tarifi ile merak uyandıran köfte çeşitleri arasında yer alıyor. Genellikle Bursa'nın Merkez Kayhan Mahallesi'nde meşhur olan bu lezzeti, evinizde kolayca yapabilirsiniz. Peki, Bursa Pideli Köfte malzemeleri nelerdir? İşte, kolayca yapabileceğiniz Pideli Köfte tarifi ve malzeme listesi hakkında detaylı bilgiler
#Pideli KöfteDoyurucu olması ve lezzeti ile diğer köfte çeşitleri arasında en çok tercih edilen dalyan köfte, Türk mutfağının demirbaş tarifleri arasında yer tutuyor. Küçük büyük herkesin tercih ettiği dalyan köfte, ev hanımları tarafından da ana yemek olarak servis ediliyor. Peki, dalyan köfte nasıl yapılır? İşte, dalyan köfte tarifi ve malzemeleri.
#Dalyan Köfte Nasıl Yapılır?Türkiye'ye gelerek mavi tura çıkan Demi Moore'u görüntülemek isteyen gazeteciler dayak yedi. Göçek'te bulunan Port Marina'ya bağlı Carmina adlı tekneyi kiralayan ve tura çıkan Demi Moore'un teknesindeki personel Sabah gazetesi muhabiri Orhan Merdivan'ın kendisini görüntülemek istediğini görünce düvdüler.
Genç yaşlı herkesin, ama en çok çocukların sevdiği köfte, temelde bayat ekmek ve kıyma ile yapılsa da, baharatların ve kıyma türünün değişimiyle farklı lezzetlere bürünür. Kimi kimyonsuz, kimi maydanozsuz ağzına koymaz, ızgarada pişmiş ekmek arası köftenin tadına doyulmaz. Türkiye’de pek çok ilin adıyla anılan köfte çeşitleri var. Tekirdağ, İnegöl, Adapazarı, İzmir köfte gibi.
Düşük maliyetli havayolu şirketleri daha ucuza bilet satabilmek için giderleri ucu ucuna ayarlıyor. Örneğin birçok havalimanında köprüye yanaşmıyor, bunun için ekstra ödeme yapmıyorlar. Uçak içinde ‘ikramı’ satıyorlar. Koltuk seçimi, fazla bagaj gibi birçok şeyden ek gelir elde ediyorlar. Bu durum bilet fiyatlarının daha düşük olmasını sağlıyor. Düşük maliyetli (low cost) havayolu demek kalitenin düşük olduğu anlamına gelmiyor.
#PegasusYazın kavurucu sıcağını üzerinden atan Akdeniz’in dingin, Karadeniz’in esintili, Ege’nin gölgeli duraklarında mutlaka mola verdirecek çok lezzetli adresleri derledim. Yollarda bulacak, tadına doyamayacaksınız. Köftecilerden esnaf lokantalarına bu geniş yelpazede her zevke uygun bir seçenek var.
#KaradenizŞef Yaren Çarpar Türkiye’de bir kadının sorumluluğundaki ilk ocakbaşı olan Dafni’yi geçen hafta açtı. Ateşin başından servise kadar her şeyi o yönetiyor. “Dedemin mangalı, anneannemin mezesi” diyerek yola çıkan İskenderunlu şef, aileden devraldığı mutfak kültürünü yansıtıyor. Atomu köz patlıcanlı, taş kadayıfı paçanga tarzı; ciğer, küşleme, yağlı kara, şiş köfte ise mangalda...
#Ebru ErkeEge mutfağı sadece restoranlarda sunulan yemekleriyle değil, aynı zamanda sokak lezzetleriyle de ünlü. Son 5 yılı değerlendirdiğimizde ise yenilikçi şefler sayesinde Michelin ve Gault & Millau gibi dünyaca ünlü rehberlere giren lezzet duraklarıyla gastronomi merkezine dönüşmüş durumda.
#1