Lezzetli Köfte Çeşitleri

Güncelleme Tarihi:

Lezzetli Köfte Çeşitleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2002 00:00

Hemen herkesin severek yediği köfteler, ızgarası, tavası, fırında pişmişi ile damakları tatlandırırken, bazen bir sandviçin içine konuk oluverir, bazen de görkemli bir davet sofrasında başrolü alır. İşte şık sunumları ve farklı tatlarıyla çeşit çeşit köfteler...

Haberin Devamı

Pastırmalı tavuk köftesi
(4 kişilik)

Malzemesi:
300 gr tavuk kıyması, 150 gr lor peyniri, 1 yumurta,1 kahve fincanı rendelenmiş, kaşar peyniri, 3 dilim bayat ekmek, 3-4 dal maydanoz, 8 dilim pastırma, 3 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 dal taze biberiye, (veya 1 tutam kuru biberiye), Tuz

Hazırlanışı:

Pastırmaların çemenlerini ayıklayıp her birini şeritler halinde 2'ye 3'e kesin. Maydanozu temizleyip kıyın. Ekmek içini ıslatıp sıkın ve ufalayın. Lor peyniri, tavuk kıyması, yumurta, ekmek içi, maydanoz, kaşar peyniri ve 1 tutam tuzu bir kapta karıştırıp yoğurun. Hazırladığınız karışımdan küçük parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak parmak şeklinde uzun köfteler hazırlayın. Sıvıyağını tavada kızdırıp biberiye ve köfteleri ilave edin, çevirerek kızartın. Köfteleri kağıt havlu veya peçete üzerine alıp fazla yağını çektirin. Her birini pastırma şeritleriyle sarıp kızgın yağa atıp çıkarın. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.

Kremalı italyan köftesi
(6 kişilik)

Malzemesi:

400 gr dana kıyma, 4 sosis, 3 patates, 1 yumurta, 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 1 dilim bayat ekmek içi, 2 çorba kaşığı margarin 1 soğan, 1 tatlı kaşığı hardal tozu 1 su bardağı süt kreması Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Patatesleri yıkayıp kabuğu ile haşlayın. Kabuklarını soyup çatalla ezerek püre yapın. Ekmek içini ıslatıp sıkın ve ufalayın. Sosisleri küçük küpler halinde doğrayın.
Kıyma, patates püresi, yumurta, sosis, kaşar peyniri, ekmek içi, tuz ve karabiberi derin bir kasede karıştırıp yoğurun. Dikdörtgen fırın kalıbını alüminyum folyo ile kaplayıp hazırladığınız köfte hamurunu yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında benmari usulü yaklaşık 1 saat pişirin. Soğanı soyup kıyın. Margarini eritip soğanı pembeleştirin. Süt kremasını ekleyip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin, hardal tozunu serpin. Köfteyi servis tabağına alıp di-limleyin ve sosu üzerine gezdirip servis yapın.

Yoğurtlu oryantal köfte
( 4 kişilik)

Malzemesi:

500 gr dana ve koyun eti karışımı kıyma, 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık, 2 kahve fincanı galeta unu, 3 diş sarımsak, 2 yumurta, Yarım demet maydanoz, 1 çay kaşığı kimyon, 300 gr yoğurt, 2 çorba kaşığı margarin, Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Maydanozu temizleyip kıyın. Sarımsakları soyup ezin. Kıyma, dolmalık fıstık, galeta unu, sarımsak, 1 yumurta, maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu derin bir kapta yoğurun. Kalan yumurtanın sarısını akından ayırın. Hazırladığınız köfte hamurunu yuvarlayıp dalyan köfte şeklinde balon hale getirin. 1 kaşık margarinle fırın kalıbını yağlayıp köfteyi yerleştirin. Yumurta akını 1 kaşık yoğurt ile karıştınp köftenin üzerine surun. 180 dereceye ayarlı sıcak fırında kızarıncaya kadar pişirin. Bir kasede kalan yoğurt, yumurta sarısı, 1 kaşık margarin ve 1 tutam tuzu çırpın. Köftenin üzerine sürüp tekrar fırına verin. Fırın ısısını 150 dereceye indirip 15-20 dakika daha pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.

İskoç Köftesi
(4 Kişilik)

Malzemeler:

150 gr tavuk kıyması, 200 gr dana kıyma, 3 yumurta, 3 dilim bayat ekmek içi, 1 çay kaşığı köri, 100 gr siyah ve yeşil zeytin, 1 kahve fincanı mısır unu, 1 kahve fincanı galeta unu, 2 çorba kaşığı susam, kızartma yağı, tuz, karabiber, kekik.

Hazırlanışı:

Ekmek içini ıslatıp sıkın ve ufalayın. Tavuk kıyması, kıyma, 1 yumurta, ekmek içi, tuz, karabiber, kekik ve köriyi bir kaseye alıp yoğurun. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Mısır unu, galeta unu susamı bir kasede karıştırın. Kalan yumurtaları ayrı bir yerde çırpın. Hazırladığınız köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yassılaştırın. Her birinin içine birer siyah ve yeşil zeytin yerleştirip top şeklinde yuvarlayın. Sıvıyağı tavada kızdırın. Hazırladığınız köfteleri önce yumurtaya sonra mısır unlu karışıma bulayın. Köfteleri kızgın yağda çevirerek kızartın ve fazla yağını alması için kağıt havlu üzerine çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!