Kodlama Dersi haberleri sayfasında Kodlama Dersi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 156 Kodlama Dersi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Hayata Destek Derneği ve Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün iş birliği ve Google.org’un desteğiyle mültecilere yönelik olarak geliştirilen ‘Hayata Destek Teknoloji Sınıfı’ projesinin ilk etabı tamamlandı. Ayrıntılar MEB Müsteşar Yardımcısı Muammer Yıldız, BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan ve Google Türkiye yetkililerinin katılımıyla bir tanıtım toplantısında paylaşıldı. Şu ana kadar kurulan sınıflardan toplamda büyük çoğunluğu çocuk 8 bin 810 kişi faydalandı.
#Milli Eğitim BakanlığıAmerika İş Gücü İstatistik Bürosunun projeksiyonuna göre 2022’de bilgisayar ve matematik ile ilgili mesleklerde istihdam yüzde 18 artacak. Geleceğin meslekleri arasında gösterilen yazılım mühendisliği ise birçok insana iş kapısı açacak. Bu sebeple kodlama eğitiminin yaşı 4’e kadar indi.
#Kodlama EğitimKodlama eğitimi son yılların en gözde konularından. Okullarda zorunlu ders olması isteğinden tutun da çocuğunu kodlama öğrensin diye kurslara gönderen velilere kadar birçok insan kodlamaya sıkı sıkıya sarılmış durumda. Dünyaca ünlü teknoloji dehası Steve Jobs kodlama eğitimi ile ilgili olarak “Bilgisayar programlamayı herkes öğrenmeli. Çünkü bu, size düşünmeyi öğretir” diyor. Peki, kodlama eğitimi neden önemli? Doç. Dr. Selçuk Özdemir ile konuştuk.
#Kodlama DersiYeniçağın alfabesi olan yazılımın değeri günümüzde artıyor. İngiltere, Finlandiya, Estonya gibi dünyanın gelişmiş ülkeleri kodlama dersini 1’inci sınıftan itibaren müfredatlarına aldılar. Türkiye’de özel bir eğitim kurumu okul öncesi eğitimden itibaren dersler vermeye başladı.
#Kodlama DersiMilli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Dünya Bankası’nın raporunda Türkiye’nin 2003-2009 yıllarında hem okullaşma oranlarını hem de ortalama başarı puanlarını arttırdığının görüldüğünü belirtti. Avcı, “Aynı raporda Türkiye'nin, 2003'ten bu yana özellikle daha yoksul halk katmanlarından gelen öğrenciler bazında fevkalade bir gelişme gösterdiği vurgulandı. Bu da Türkiye'nin 2003’den beri eğitimde sosyal adaleti en hızlı geliştiren ülke olduğu anlamını taşıyor” dedi. Müfredat konusunda ciddi adımlar attıklarını belirten Bakan Avcı, kodlama dersi ile ilgili müfredat çalışmalarının da sonuçlanmak üzere olduğunu söyledi.
#Nabi AvcıMEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürü Ahmet Onur Ak, "kodlama" eğitimiyle ilgili müfredatta planlanan revizyonun önemli olduğunu belirtti. Ak, "İçerik, teknoloji ve pedagojiyi bütünleştiren, toplumsal sorumluluklarında öğrencileri destekleyen yapıya sahip bir program hedefliyoruz" dedi.
#MEBBilişim Teknolojileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Selim Yüksel, "Çocuklar teknolojinin içerisine doğuyorlar ama bu enerjiyi doğru analiz eder, onlara teknolojiyi kullanmanın değil üretmenin gerekliliğini gösterirseniz 1 milyon çocuktan 500 bini bunu üretmeye başlayacak" dedi.
#MEBSTEM ve robotik kodlama dersleri çocuklarımızın 21. Yüzyılın giderek dijitalleşen dünyasına uyum sağlamalarına yardımcı olurken, gelecekle ilgili fikir ve söz sahibi olmaları konusunda onları yönlendiriyor. Bu kapsamda 8-23 Ekim arasında düzenlenen Avrupa Birliği Kodlama (CODEWEEK) Haftası boyunca Ata Koleji öğrencileri farklı etkinlikler yaparak hem kodlama becerilerini geliştirdi hem de matematik bilgilerini pekiştirici eğlenceli etkinlikler gerçekleştirdi.
#STEMOkulların uzaktan eğitime geçmesiyle beraber yeni eğitim modelleri tasarlanmaya, eğitim yöntem ve araçları da değişim göstermeye devam ediyor. Öğrencilerin derslerinden geri kalmaması ve evde öğrenme becerilerinin geliştirilmesi için eğitimciler özellikle teknolojik ve uygulamalı derslere ağırlık veriyor. Evde kalınan dönemin en verimli şekilde kullanılması için İELEV Okulları, anaokulundan itibaren başlattığı kodlama ve STEM derslerini artık online maker atölyeleri şeklinde düzenliyor. Böylelikle çocuklar evde hem uygulamalı öğreniyor hem de eğlenceli vakit geçiriyor.
#Uzaktan EğitimFizik okuyan ya da bölüme yeni giren gençler, bugünün ve yarının ihtiyaçlarını karşılayan çok iyi bir temel bilimde okuduğunuzun farkında olun. Fizik okumak iyidir, hakkını verebilirseniz sizi mutlaka geleceğe taşır. Fizik bilginizle felsefeden çok daha fazla keyif alacağınızı görüp şaşırın.
#FizikAslında akranı her genç gibi teknolojiye ilgi duyarken işi biraz daha analitik bakış açısıyla yorumlamaya ve eğlenceyi, ilgi alanına uygunluğu da bir etken olarak değerlendirmeye başlayınca ortaya Scode çıktı. 108. sayımızın girişimcilik sayfasında genç girişimci Kadir Kırkoyun’la Scode üzerine konuştuk.
#Girişimcilik‘KodlaSam Projesi’ kapsamında Samsun’da görev yapan öğretmenlere tasarım, robotik ve kodlama eğitimleri düzenleniyor. 36 öğretmenin katılacağı ‘Robotik Eğitici Eğitimleri’ nisan ve mayıs aylarında 16 gün boyunca devam edecek. Öğretmenler sonra kendi ilçelerinde meslektaşlarına da bu eğitimleri verecekler.
#Kodlasam ProjesiHayata Destek Derneği ve Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün iş birliği ve Google.org’un desteğiyle mültecilere yönelik olarak geliştirilen ‘Hayata Destek Teknoloji Sınıfı’ projesinin ilk etabı tamamlandı. Ayrıntılar MEB Müsteşar Yardımcısı Muammer Yıldız, BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan ve Google Türkiye yetkililerinin katılımıyla bir tanıtım toplantısında paylaşıldı. Şu ana kadar kurulan sınıflardan toplamda büyük çoğunluğu çocuk 8 bin 810 kişi faydalandı.
#Milli Eğitim BakanlığıMilli Eğitim Bakanı Yılmaz, “İlana çıkıldı, 20 bin öğretmen daha alacağız. Bu alımla beraber inşallah bir kanun teklifi daha var. Ücretli öğretmenler arasında da bize 5 yıl ücretli öğretmenlik yapmış olmak kaydıyla bir 5 bin öğretmen daha alacağız. 25 bin öğretmeni bir yılda eğitim ailemize kavuşturuyoruz" dedi.
#Milli Eğitim Bakanı İsmet YılmazÖğrencilere tablet yerine dizüstü bilgisayar dağıtılacağı açıklanmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, konuyla ilgili Hürriyet’in sorularını yanıtladı. Genel Müdür Tırnakçı, “Hedefimiz çocukların eylül ayında masalarında kitapları buldukları gibi dizüstü bilgisayarları da bulmaları” dedi.
#Milli Eğitim BakanlığıBilişim öğretmenleri, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), güncellenen öğretim programları arasında 'Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi' olmadığını savunarak tepki gösterdi. İlköğretim alanında bilişim dersine yer verilmediğini belirten Bilişim Öğretmeleri Platformu üyeleri 22 Ocak’ta sosyal medya üzerinden Talim ve Terbiye Kurulu (TTK) Başkanı Alpaslan Durmuş'a yazarak, “Bu konuda açıklama yapar mısınız?" diye sordu. Durmuş ise, "Tashih girişleri devam ediyor. Tamamlanıp yayınlanacak" yanıtını verdi. Öğretmenler 23 Ocak’ta Twitter’da #MebHerKademeyeBilişim hasthag’iyle kampanya başlatan öğretmenler, bilişim derslerinin her eğitim kademesinde olmasını talep etti. İşte bilişim öğretmenlerinin talepleriyle ilgili paylaşımlardan bazıları:
#Twitter