Çocuklar Evde Oyun Değil, Kodlama Öğreniyor

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar Evde Oyun Değil, Kodlama Öğreniyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2020 14:14

Okulların uzaktan eğitime geçmesiyle beraber yeni eğitim modelleri tasarlanmaya, eğitim yöntem ve araçları da değişim göstermeye devam ediyor. Öğrencilerin derslerinden geri kalmaması ve evde öğrenme becerilerinin geliştirilmesi için eğitimciler özellikle teknolojik ve uygulamalı derslere ağırlık veriyor. Evde kalınan dönemin en verimli şekilde kullanılması için İELEV Okulları, anaokulundan itibaren başlattığı kodlama ve STEM derslerini artık online maker atölyeleri şeklinde düzenliyor. Böylelikle çocuklar evde hem uygulamalı öğreniyor hem de eğlenceli vakit geçiriyor.

Haberin Devamı

Uzaktan eğitimle beraber verilen eğitimin kalitesi de büyük önem taşıyor. Çocukların online eğitim aldıkları bu dönemde destekleyici ve uygulamalı dersler çok faydalı oluyor.  

Bilim ve teknolojinin bir arada olduğu kodlama ve STEM eğitimleriyle öğrenciler erken yaşta kendilerini geliştirerek geleceğe hazırlanıyor. Öğrenciler, kodlama dersi ile hayal edip, üretip, tasarlarken STEM uygulamalarıyla ise STEM’in açılımı olan bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik disiplinlerinde pozitif deneyimler yaşıyorlar. Böylelikle çocuklarda okul öncesi dönemde başlayan merak duygusu, akademik program ile de desteklenerek öğrencilerin teknolojik yenilikleri kavraması ve donanımlı bireyler olarak yetişmesi sağlanıyor.

Çocuklar Evde Oyun Değil, Kodlama Öğreniyor

Haberin Devamı

Uzaktan Eğitimde Online Maker Hareketi Okul Kültürünü Evlere Taşıyor

Kodlama ve STEM alanındaki uzman kadrosu ve kapsamlı akademik programıyla dikkat çeken İELEV Okulları, anaokulundan itibaren uyguladığı bu programı uzaktan eğitimde de uygulayarak çocuklara problem çözme, eleştirel düşünme ve iş birliği içinde çalışma gibi becerileri bir arada kazandırıyor. Teknolojiyi ve “kendin yap” kültürünü birleştiren “Online Maker Hareketi” okul kültürünü evlere taşıyarak, öğrencilerde yaratıcılık, yenilik, merak, motivasyon, teknik bilgi, donanım ve eğlenceli bir ortam yaratıyor; tüketen değil, üreten bireyler olmalarını destekliyor. Öğrenciler eğitimini aldıkları konular ile ilgili hayal ettikleri ve gerçek dünya problemlerine çözüm getirecek projeleri hayata geçirebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!