Yazım kuralları ya da diğer adıyla imla kuralları, bir dilin konuşma ve yazma sırasında farklı anlamlar oluşturmaması adına uyulması gereken kurallardır. Yazım kuralları yalnızca öğrenci sınavlarında değil aynı zamanda günlük yaşantıda da kişinin ifadelerini güzelleştirmeye yardımcı olmaktadır. Peki, yazım kuralları nelerdir? Sizin için yazım kurallarını detaylı bir şekilde araştırdık.
#Yazım Kuralları Nelerdir?Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle evlere kapandığımız şu günlerde kitap okumak belki de yapabileceğimiz en güzel şeylerden biri. Fakat bir çoğumuz yeni kitaba başlamak için öneri ve tavsiyelere ihtiyaç duyabiliyoruz. Bu nedenle koronavirüs günlerinde evinizde bir çırpıda okuyabileceğiniz kitapları derledik. İşte tutkuyla okuyacağınız 8 kitap önerisi....
#Kitap ÖnerileriKarşıt görüşlü öğrencilere yönelik eylem planladıkları iddiasıyla tutuklanan beş öğrenciye terör örgütü üyeliği suçlamasıyla dava açılırken ‘kitap okuma listesi’nin de delil sayıldığı ortaya çıktı. Şüpheli A.H.Y.'ye savcılık sorgusunda okuma listesiyle ilgili “Haklarında toplatma kararı bulunan yayınların isim listesini bulundurma amacınız nedir?” denildi.
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ile bir araya geldik, onu bugünlere getiren hayat yolculuğunu dinledik. Dervişoğlu, “Ben siyasete girmedim, siyasetin içine doğdum” diyor: “Babam çocuklarına Adalet, Müsavat, Hürriyet isimlerini koyup aile cüzdanına not düşüyor: ‘Türkiye’de ne yoksa çocuklarıma isim olarak onu verdim. Onlar da ömürleri boyunca isimlerinin anlamları peşinde koşsunlar.’ Ben de doğduğum günden bugüne 65 yıldır hürriyet, eşitlik ve adalet peşinde koşuyorum. Türkiye hâlâ bunları arıyor.”
#İYİ PartiKültür-sanat ve spor etkinlikleriyle, raflarda yerini alacak yeni kitaplarla dolu dolu bir yıl olacak 2025... Beyazperdede Kaptan Amerika ve Superman’le süper kahramanlar rüzgârı esecek. Edebiyatta 2025 ‘ustaların’ yılı olacak. Tiyatrodaysa bazen naif bir kız kardeşlik anlatısı, bazen de çarpıcı bir ‘sınıf meselesi’ hikâyesi izleyeceğiz. İki yıl sürecek 18. İstanbul Bienali’nin ilk adımı eylül ayında başlıyor. Futbolla hiç ilginiz olmasa bile bu sene en az bir kere stadyuma gideceğinize eminiz. Çünkü efsanevi grup Guns N’ Roses haziranda Türkiye’ye geliyor, konser de BJK TÜPRAŞ Stadyumu’nda. Geçen yılın son günlerinde hayatımıza giren ‘kahve partileri’ de 2025’in ilk şehir hayatı trendi olmaya aday.
#Ece AltıkulaçRönesansımızın, durgunlaşsa da, 20. yüzyıla büyük bir tarihi kırık ya da uçurumla değil, yoğunluğunu kaybederek ve yavaşlayarak ulaştığı açıktır. Aksi takdirde, 19. yüzyılda orduda tıbbın, kimyanın, veterinerliğin ve coğrafyanın kendi ölçülerimiz içinde gelişmesini; Batı ilmi ve üniversitesine doğru yüksek okullar aracılığıyla atılan adımları izah etmek mümkün değildir. 20. yüzyıl Türkiye’sinin atılımlarının kökü buradadır. Eksikliklerinin ve gereken yoldan sapmalarının köklerini de burada aramak gerekir.
#Türkiye RönesansıBülent Eczacıbaşı hem iş yaşamının hem de kültür-sanat hayatının en önemli figürlerinden biri. Kitaplarını ‘İş İnsanları İçin Denemeler’ altbaşlığıyla sunsa da aslında daha geniş bir kitleye sesleniyor. Zaten kendisi de şöyle diyor: “İşinsanlarının sadece ekonomi ve yönetim konularıyla ilgilenmeleri gerektiği görüşünde değilim. İlgi alanları geniş olan, çok çeşitli konulara merak duyan insanların hayatta her zaman avantaj sahibi olduklarına inanıyorum.”
#Bülent EczacıbaşıBilişsel gerileme üzerine araştırmalar yapan Meksikalı nörolog Dr. Jesus Ramirez-Bermudez'e göre, 'saat çizme testi' demansın erken belirtilerini tespit etmek için etkili bir yöntem. Analog bir saati ne kadar iyi çizebildiğinizi gösteren beş dakikalık basit bir çizimle, hafıza kaybı durumunun erken bir belirtisine sahip olup olmadığınızı test edebilirsiniz.
#Demans